tag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post5160528070100269888..comments2023-12-17T11:35:09.724+01:00Comments on The Big Meowski: Hvedebrød med durum og surdejChristina / TheBigMeowskihttp://www.blogger.com/profile/12912504671018958242noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-16654873720336292372018-02-05T12:32:50.543+01:002018-02-05T12:32:50.543+01:00Det vil jeg se frem til 😊 Det kan ikke gå alt for...Det vil jeg se frem til 😊 Det kan ikke gå alt for galt, når man bare ikke bruger 100% semolina. Så længe overvægten af mel i brød består af almindeligt hvedemel, er det min erfaring, at man kan skifte ud i resten, som man ønsker, med gode resultater. Man skal bare undlade at overmætte dejen med mel, så det er bedre, at den er til den klistrede side end det modsatte, også når man bruger en køkkenmaskine. Generelt kan man regne med, at der går ca 150 g almindeligt hvedemel til 1 dl vand/væske, når man bager som hovedregel. Dog skal man forvente, at forholdet kan ændre sig lidt, så der er behov for mere eller mindre væske, når andre typer mel er indblandet. Derfor er det godt at prøve sig lidt frem, så man ikke får sin dej for melmættet og tung. <br />God bagelyst 😊Christina / TheBigMeowskihttps://www.blogger.com/profile/12912504671018958242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-28028775340823209262018-02-05T01:59:55.023+01:002018-02-05T01:59:55.023+01:00Mange tak for svar - du skal få en tilbagemelding ...Mange tak for svar - du skal få en tilbagemelding når det er prøvet. :-)<br />mvh<br />Poul ErikAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01507475285866171410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-66557367241341657472018-02-05T00:40:45.668+01:002018-02-05T00:40:45.668+01:00Hej Poul 😊
Lige semolina durum har jeg ikke prøve...Hej Poul 😊<br />Lige semolina durum har jeg ikke prøvet, men jeg ville ikke være betænkelig med at forsøge at skifte durummelet i opskriften ovenfor ud med semolina durum. Tilsæt det almindelige mel lidt af gangen, så dejen ikke bliver for mættet af melet. I en køkkenmaskine skal dejen slippe skålens kanter, men må gerne hænge lidt fast i bunden. Ofte er deje med durum lidt mere klistrede end ellers, så det gør ikke noget, at den klistrer lidt. Jeg er selv vild med at eksperimentere lidt med meltyper, så det kan jeg varmt anbefale. Laver man brød i hånden og kan mærke dejen, skal man altid huske ikke at mætte dejen for meget med mel. En meget hård dej giver et tungt brød. Og deje med durum vil som sagt klistre mere. Det må de godt, de skal bare netop kunne håndteres. I hånden ælter jeg derfor ofte ikke brød med durum særligt længe. <br />Det er mit bedste svar på dit spørgsmål. Giv det et forsøg. Det er skønt selv at opfinde egne brød! 😊 Christina / TheBigMeowskihttps://www.blogger.com/profile/12912504671018958242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-15504491148722836562018-02-01T17:45:19.896+01:002018-02-01T17:45:19.896+01:00Hej.
Har du prøvet at bruge Durum semolina mel til...Hej.<br />Har du prøvet at bruge Durum semolina mel til et surdejsbrød.?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01507475285866171410noreply@blogger.com