tag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post4655218835577077952..comments2023-12-17T11:35:09.724+01:00Comments on The Big Meowski: Restemad behøver ikke være kedeligtChristina / TheBigMeowskihttp://www.blogger.com/profile/12912504671018958242noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-87431508171000410042013-12-29T15:00:17.735+01:002013-12-29T15:00:17.735+01:00Hej Pernille.
Som der står i opskriften på miniver...Hej Pernille.<br />Som der står i opskriften på miniversionen af ovenstående burgerboller, er bagetiden generelt 12-14 minutter http://thebigmeowski.blogspot.dk/2012/04/highlights-fra-vores-racletteaften.html<br />Hold øje med dem, da de har en tendens til at blive mørke under bunden. Så jeg ville tjekke efter 9-10 minutter, om de var færdige ved at tjekke under bunden. Den (bunden) skal have farve, men ikke være for mørk.<br /><br />Hvis du holder øje med dem, kan det ikke gå galt :) Der er noget forskel på, hvor hårdt ovne varmer, så bagetiden kan være lidt forskellig fra ovn til ovn. Bagetiden afhænger også af, hvor store og høje, du laver dine boller. Men som sagt: hold øje. Miniburgerne er superlækre. Synes, det er så hyggeligt med sådan nogle små hapsere.<br /><br />Godt nytår til dig :)Christina / TheBigMeowskihttps://www.blogger.com/profile/12912504671018958242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-17247948062247896342013-12-29T14:47:49.941+01:002013-12-29T14:47:49.941+01:00Hej Christina
Jeg er stærkt fristet til at bage d...Hej Christina<br /><br />Jeg er stærkt fristet til at bage disse boller som miniboller til raclette til nytårsaften (inspireret af dig). Hvor langt tid giver du bollerne i miniversion?<br /><br />Mvh PernilleAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05947396974339206638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-57415384808373195982013-04-04T19:32:29.189+02:002013-04-04T19:32:29.189+02:00Hej Anne Mette :)
Jeg har ikke prøvet at fryse dis...Hej Anne Mette :)<br />Jeg har ikke prøvet at fryse disse burgerboller ned, men min erfaring med købte boller er, at de bliver mere tørre og skrøbelige i konsistensen, når man har haft dem frosset. Men smagen tager ikke skade, hvis de ikke får lov at ligge i flere år.<br /><br />Jeg vil tro, at sesamfrøene nok ryger af, efter de har været i fryseren, fordi de jo ikke sidder supergodt fast. <br /><br />Hvis det var mig, der skulle servere dem, ville jeg enten lave dem dagen i forvejen og opbevare dem i en pose til næste dage, eller, hvis du allerhelst vil fryse dem, tø dem langsomt op og undlade at give dem for hård varme, når de skal lunes igen. Kulde fra fryser og køleskab hiver fugten ud af madvarerne, og derfor skal man passe lidt på med varmen til den slags brød. Det bliver nemt tørt. <br /><br />Håber, du finder en løsning på det, og I får en dejlig fødselsdag. Er sikker på, at miniburgerne vil gøre glæde :)<br /><br />Mange hilsner<br />ChristinaChristina / TheBigMeowskihttps://www.blogger.com/profile/12912504671018958242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-70471603328434028402013-04-04T11:42:48.362+02:002013-04-04T11:42:48.362+02:00Hej Christina :-)
Jeg skal servere miniburgers ti...Hej Christina :-)<br /><br />Jeg skal servere miniburgers til en børnefødselsdag om et par uger, tror du jeg kan bage bollerne nu og så fryse dem ned?<br /><br />Mvh<br /><br />Anne MetteAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-80582567093648732702013-01-06T01:07:50.463+01:002013-01-06T01:07:50.463+01:00Det er godt at høre, at de var et hit. :) Jeg syne...Det er godt at høre, at de var et hit. :) Jeg synes, de er superlækre. De oversteg i hvert fald mine forventninger, da jeg prøvede dem første gang, så det er dem, jeg altid bager. Ja de 7 er vist en ret ok størrelse.<br /><br />Det giver en kraftig smag, som jeg primært foretrækker til flutes og enkelte hvedebrød. Men bager ikke alt med surdej, for jeg kan godt lide smagen af et almindeligt lyst brød også. Især hvis det er lavet med god mel, der rent faktisk smager af noget, eller af ølandshvede eller grovere meltyper. Glæder mig meget til at komme i gang med mere brødbagning her i det nye år :)Christina / TheBigMeowskihttps://www.blogger.com/profile/12912504671018958242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-39681632440939605022013-01-05T20:52:55.312+01:002013-01-05T20:52:55.312+01:00Så blev de bagt, og mums de var godt nok lækre :D ...Så blev de bagt, og mums de var godt nok lækre :D Og synes størrelsen på de 7 ved halvering af opskriften passede rigtig godt :)<br /><br />Har aldrig rigtig fået eksperimenteret med rigtig surdej - men synes meget af det ser rigtig godt ud :)Carinahttp://kinna.dk/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-30408936315119850292013-01-05T13:33:23.312+01:002013-01-05T13:33:23.312+01:00Okay :D Jeg har haft lavet 5-6 boller af ½ portion...Okay :D Jeg har haft lavet 5-6 boller af ½ portion dej også, men jeg tror ikke, man kan spise meget mere end to burgere, så hvis det kun er til to mennesker, er der jo rigeligt med 6-7 boller. Det er i øvrigt også den her opskrift, jeg har taget udgangspunkt i til mine miniburgerboller.<br /><br />Ofte er opskrifterne til 2-3 brød, så man må selv skære lidt ned. Men bogen har givet mig en stor forståelse for, hvordan man får brød til at være, som man gerne vil have det - med hævetid, mel vs. væske og den slags. Så jeg har kunnet improvisere mig frem til mine egne opskrifter på brød. <br /><br />Pt. har jeg gang i hans surdej. Den lykkedes for mig første gang, jeg lavede den, og den levede længe herhjemme. Nu, hvor det er koldt igen, prøver jeg at starte en ny op. Må se, om det lykkes. Det er ikke helt nemt, for det kommer an på hvilke gærstammer, den fanger under gæringen. Og jeg har oplevet, at det ender ud i bræklugtende snask, yrk! Men når den virker, er den virkelig god. Ellers må jeg hoppe over og prøve en af Rikke Grybergs. Hun har nemlig opskrift på nogle, der får tilsat en smule gær i starten. Men foretrækker at lave den på vilde gærstammer, så nu må vi se :)Christina / TheBigMeowskihttps://www.blogger.com/profile/12912504671018958242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-54355788847299863252013-01-05T12:56:06.866+01:002013-01-05T12:56:06.866+01:00He he mente også ud af den halve opskrift :P Synes...He he mente også ud af den halve opskrift :P Synes nemlig også det bliver lige rigeligt med 14 boller. <br /><br />Ja, det kan der være noget om - lavede også et andet brød på et tidspunkt ud af en af opskrifterne fra bogen, og der var også meget brød ud af den fulde opskrift.<br /><br />Glæder mig i hvert fald til at smage dem :)<br />Carinahttp://kinna.dk/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-3770367819860051362013-01-05T12:42:11.219+01:002013-01-05T12:42:11.219+01:00Hej Carina :)
Jeg fik 7 boller ud af ½ portion af ...Hej Carina :)<br />Jeg fik 7 boller ud af ½ portion af ovenstående opskrift. Jeg tror, de bliver giga, hvis man kun laver 7 ud af den fulde opskrift. Så hvis du laver fuld portion, får du ca. 14 burgerboller. Man kan lave dem lidt større, så får man ca. 10-12 stk., men det er jo en smagssag. Der er godt med gods i dem, selvom de er lette og luftige, så de mætter mere end de der "luftburgerboller", man kan købe i butikkerne.<br /><br />Jeg halverer ofte hans opskrifter i bogen, da de oftest gælder til flere brød eller flere boller, end vi lige får spist.<br /><br />Tillykke med bogen i øvrigt. Det er en af mine absolut favoritkoge/bagebøger. Den er så overskueligt skrevet og nem at gå til, og brødene deri er helt fantastiske :)Christina / TheBigMeowskihttps://www.blogger.com/profile/12912504671018958242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2018981779542328979.post-56251346751222653512013-01-05T12:11:53.158+01:002013-01-05T12:11:53.158+01:00Fik du ca. 7 boller ud af opskriften? Jeg er nemli...Fik du ca. 7 boller ud af opskriften? Jeg er nemlig i gang med at lave dem nu her - fik bogen i julegave sidste år, så det er vidst også på tide, at jeg får afprøvet nogle af hans opskrifter :DCarinahttp://kinna.dk/noreply@blogger.com