tirsdag den 17. juli 2018

Julius

Julius har nu boet her i over en måned, så det er tid til at vise ham frem her på bloggen :) I det her indlæg kan I høre, hvordan hans første tid hos os er forløbet og se de mange billeder samt et par videoer, jeg har taget af ham i den tid :)

Fredag 8. juni kom Dorte og Jesper med vores lille ny beboer, Julius. Lige fra han blev lukket ud af transportkassen, gik han rundt med høj haleføring og undersøgte sit nye hjem. Der var ingen nervøsitet, og han var heller ikke bange i mødet med Ozzy og Phoebe. Phoebe var det dog en anden sag med. Hun var rædselsslagen for Julius de første par dage, men det gik heldigvis hurtigt over :)

Julius 9. juni - dag 2

Julius med sin favoritmus i den første tid her.


Læg mærke til den sorte næse. Den kommer af, at "man" graver i potteplanterne og æder af jorden. Skøre dreng! <3



Mens vi sad og fik en kop kaffe og et stykke kage med Dorte og Jesper, gik Julius rundt og undersøgte. Han fandt hurtigt noget, han aldrig havde set før: planter! Så der skulle graves i og ædes jord fra potteplanterne og tygges i bladene! :o Og han var over alt, på alle overflader i huset. Han var helt oppe at køre over alt det nye :D

Om natten sov han i sengen hos os, hvilket han også gjorde de efterfølgende mange dage. Herefter har han ligget i kradsetræets øverste seng om natten de fleste dage. Der er dog enkelte nætter, hvor han kommer ind og lige skal have en kæletur midt om natten eller vil lege. De nætter er lidt hårde, men hyggelige med en storspindende killing i armen <3

Den første uge, han boede her, havde Christian taget en uges ferie, "barselsorlov" for kattefædre :D Primært for at de kunne lære hinanden lidt bedre at kende, da jeg jo har en urimelig fordel i tilknytningen til en ny kat, når jeg går hjemme. Men det var også rart at være to den første tid, for så var vi to om at holde øje med ham. Han var stadig over det hele og spiste alt, han kunne komme til, nullermænd og andet, han lige fandt på gulvet, så vi skulle være over ham meget i starten. Ironisk nok er det eneste, han ikke gider spise, tørkost! ;) Så det er vi i gang med at føre ham over på. Heldigvis har vi surefeed-madskåle, der kun åbner for katten med den rigtige chip i nakken, så Phoebe bliver ikke overvægtig af hans killingekost og Ozzy bliver ikke dårlig af den (han har foderintollerance over for flere ting). Og da han kendte den hjemmefra, var det intet problem at sætte ham i gang med at bruge den :)

Christian og Julius hygger, mens Christian havde "barselsorlov" <3




Fordi Julius lærer ting at kende ved at putte dem i munden, var vi også ret bekymrede for, hvordan det skulle gå med at få ham i haven. Vi har jo en indhegnet have til kattene, så de ikke kommer til skade ude i den farlige verden, men haven er fyldt med planter og farlige insekter som bier og hvepse. Men da han flyttede ind her midt i Danmarks værste sommer, når det kommer til varmen, var vi nødt til at introducere ham til haven ret hurtigt, så vi kan få luftet lidt ud imens.

I løbet af den første uge havde vi ham ude første gang - i snor. Heldigvis har han været rigtig flink til at gå i snor. Jeg måtte dog ombygge en sele til ham, da killingeseler er alt for korte i mellemstykket til en maine coon killing, men det lykkedes, og det er gået så fint med at gå i snor. På den måde kunne vi også holde øje med ham, så han ikke kom til skade på planter og bier. For han har virkelig skullet tygge i alt udenfor også :o Han har desværre ikke et medfødt filter i forhold til, hvad der er smart at putte i munden. Det er heldigvis blevet bedre med tiden, så nu er han kun interesseret i at tygge i græsstrå og kattegræsset i haven. Stort set ikke andet.

Den første tur i haven gik fint. Stille og rolig kort tur med en lidt nervøs men nysgerrig killing. Han havde dog brug for den første tid at komme op til os og sidde lidt undervejs på turene i haven for at få lidt tryghed sådan <3 Men der var også tryghed at hente for ham hos de andre katte udenfor. Ozzy gik pænt med ham rundt de første mange dage og gav ham tryghed sådan, og Phoebe var lige ovre og vaske ham lidt der også (se videoen nedenfor) <3 Han blev dog hurtigt meget selvsikker i haven og undersøgte alt med høj haleføring :)


Ozzy skaber tryghed for Julius ved at gå tæt på ham i haven de første dage derude.

Nysgerrig dreng.

Selvom han gik fint i selen, var den alligevel træls, så man forsøgte at vaske den af hver aften :D

Phoebe og Ozzy følger med på Julius' første ture i haven.




Der var dog én ting, som Julius havde en naturlig frygt for udenfor: haveslangen! Jer, der har kat, kender måske til den sære ting omkring kattes frygt for ting som agurker og bananer. Lægger man sådan en bag dem, er der mange, der springer i vejret, når de ser sådan en. Jeg tænker, det er, fordi de har form som en slange i en eller anden forstand. I hvert fald kunne jeg se, at Julius var meget bekymret for haveslangen. Alligevel skulle han gerne være med rundt, når Christian trak den gennem haven for at vande hver aften. Han var forsigtigt henne og daske mundstykket på slangen med poten, men da den bevægede sig, ja. Se selv billede to! :D Bagefter måtte Christian lige vise ham, at den altså ikke er farlig. Den ser ellers farlig nok ud med sin slange-facon, og så "hvæser" den, hvis man ikke får lukket helt for den! (Når lidt vand pibler ud af den). Nu er den ikke så farlig mere :)






Efter noget tid gik det heldigvis fremad i forhold til alle de ting, han skulle have i munden i haven. Nu var det primært tørre græsstrå, han elskede at gumle på, og sådan er det stadig. Vi har ham kun ude om aftenen, når der ikke er så meget sol i haven, fordi Ozzy jo desværre har sin soloverfølsomhed, så de får lov at komme ud samtidig. På den måde kan vi holde øje med dem begge to. Når solen er helt ude af haven, er der heller ikke ret mange bier tilbage derude, og derfor turde vi godt efter et par uger at tage linen af ham, så han havde mulighed for rigtigt at løbe og lege med bird-fiskestangen. På den måde var han også helt optaget af noget derude og lagde ikke mærke til, at han ikke var i snor. Han legede rigtig dejligt med den fiskestang i mange dage sådan, indtil vi så, at vi måtte finde på noget andet, da den vilde leg på græsplænen, der er så hård som beton pga. tørken, havde givet ham hudafskrabninger på de trædepuder, der sidder et stykke oppe ad underarmen :o

Julius bruger de omtalte trædepuder på armene som bremseklodser, når han fanger bird'en, hvilket er årsag til sårene i kontakten med det hårde underlag.

Som man kan se, havde Julius stadig selen på under leg den første tid. Linen havde vi taget af ham.

Dygtig jæger <3



På trods af selen undgik han desværre ikke nærkontakt med en bi eller hveps for et par uger siden. Vi vidste den dag ville komme, da han jager alt udenfor, men han nåede at fange noget i et hjørne af haven, der ellers ikke er bier og hvepse i, og blev med det samme stukket på poten. Han blev simpelthen så ked af det :( Peb og gemte sig bag en busk. Han kom dog hurtigt frem efter lidt trøst og tog det så pænt. Vaskede bare sin kæmpestore, hævede pote resten af aftenen, men kunne sagtens løbe og lege alligevel. Så det gik heldigvis ret nådigt, selvom det må have været en slem overraskelse for ham. Han har dog desværre ikke lært noget af det, for han forsøger stadig at fange bier i haven :| Så vi holder godt øje med ham derude.

Julius med sin kæmpe pote (den til højre på billedet - hans venstre fod).

Stikket vaskes flere gange i løbet af aftenen.



Efter et stykke tid, hvor han havde leget om aftenen uden linen på, fik han lov at gå uden den sidste tid i haven om aftenen. Det gik rigtig fint, og vi havde legetøj til at distrahere ham med, hvis han var på vej til at lave ulykker :D Ham havde nogen tid fået lov at ligge på klatretræet uden linen på, så vi har taget overførslen til friheden gradvist.
En aften fandt han buskadset på terrassen! Vi havde været bekymrede for, hvad der ville ske, når han gik derind, men det har gået rigtig fint. Christian tyndede ud i det, før han flyttede ind, så man bedre kan se igennem det, og Julius har opført sig pænt derinde. Han er der ofte sammen med de andre katte, især Ozzy, der ind imellem godt kan lide at ligge og slappe af der. Den næste aften var han helt umuligt at gå med i snor, da han konstant ville derind, så vi gav op og slap ham helt fri. Siden har han været en fri kat i haven og nyder det! Vi følger dog lidt med ham rundt, så vi kan sørge for, at han ikke pludseligt står med en bi i munden eller lignende farlig situation, men det går rigtig fint med at have ham gående frit :)

Julius hygger sig på klatretræets øverste platform, hvor han fik lov at ligge uden linen på.



Helt fri uden sele, og han nyder det!

Julius med hans elskede græsstrå, mums! Skøre dreng <3 Og lige på vej ud af buskadset.

Stor dreng i haven i sidste uge <3





Når vi nu ikke kunne lege med fiskestangen i haven pga. det hårde underlag, måtte vi finde på noget andet. Vi har et stort æbletræ i haven, som bugner af æbler lige nu. Helt anderledes end sidste år, hvor der måske kun var to æbler i alt at plukke! Der har været nogle blæsende dage den seneste måned, og derfor er der nogle af de umodne æbler, der er faldet af træet. De er vildt sjove at jage, når Christian kaster dem hen over græsplænen, synes Julius. På den måde får ham mulighed for at rende lidt krudt af, uden han leger så voldsomt, at han får hudafskrabninger :)






Desværre er æbletræet ikke kun til glæde pt., da Julius er begyndt at klatre i det, og han kan ikke komme ned igen! Så Christian må op efter ham og jeg skal prøve at lade være med at deltage for meget i det, for det giver mig seriøse smerter at stå og kigge op til ham og prøve at få ham ned. Forhåbentlig bliver han med tiden bedre til at klatre i det, så han selv kan komme ned.

Julius sidder på lur efter en fugl i æbletræet. Det gør bestemt ikke lysten til at klatre i træet mindre.




Det er næsten et år siden, vi begyndte at overveje igen at få kat nr. 3. Vi kiggede efter interessante opdræt i efteråret og fandt ret hurtigt Julius' opdræt, som lige er os. Vi snakkede med Dorte og Jesper om, hvad vi gerne ville have i en killing, sådan personlighedsmæssigt, fordi vi ønskede en ven til Phoebe. Ozzy giver selskab og ind imellem også lidt leg til Phoebe, men han er ikke en kat, der gider tæt kontakt, og det savnede Phoebe meget.
Vi besøgte Julius' kuld flere gange og lod os vejlede af Dorte og Jesper, der kendte killingerne bedst, og derfor har vi fået, præcis hvad vi ønskede. Julius er en supersocial killing, der elsker Phoebe! Hun er også glad for ham det meste af tiden, og jeg tror, det bliver endnu bedre, når hans bøllealder er overstået. For hun gider ikke de der slåskampe indenfor, som han så gerne vil. Så han må brænde den energi af på anden måde. Han tager dog nogle løbeture med Ozzy indenfor, så det er fint nok :)

Phoebe får også lidt fred i løbet af dagen, hvor hun er i haven som den eneste. Hun skal ikke holdes inde, bare fordi Ozzy ikke tåler solen. Når hun kommer ind, kommer han springene og gnider sig op ad hende og spinder <3 Han er på samme måde, når de skal fodres. Der kredser han om hende som en haj :D og får ofte en vasketur (og nogle gange skældud, fordi han også vil slås eller træder hende på halen mv.).

Phoebe har "været alene" med sit kontaktbehov i flere år, så hun skal lige vænne sig til, at han vil være så tæt på hende. Men heldigvis fortsætter han med at opsøge hende, så jeg tror, at hun med tiden nok skal vænne sig til det. Hun er ellers lidt fornærmet, når han lægger sig op til hende i sengen osv., men vi kan se, det bliver bedre og bedre. I går lå hun på øverste platform på klatretræet i haven, hvor der egentlig kun er plads til én kat. Der skulle Julius selvfølgelig med op, og det har før givet problemer. Denne gang gik det dog anderledes. Phoebe rykkede sig helt ud til siden, så han kunne få halvdelen af platformen <3 Det var så sødt og dejligt at se. Nåede næsten at få et godt billede af det. Phoebe kom dog ikke helt med på det, men man kan godt se, hvordan de ligger der.



 



De er også begyndt at lege i haven, efter han ikke længere har sele på. Både Phoebe og Ozzy lægger op til, at han skal jage dem, og nogle gange fatter han det :D Han gider dog ikke løbe ret langt efter dem, men de fræser selv videre og får en god løbetur sådan :) Den anden dag lå Phoebe og Julius på hver sin side af kævlen ved æbletræet og legede fiske-fangeleg :D Det endte med, at Phoebe hoppede over og mulede ham, haha! Herefter løb han efter hende. Fin leg :)

Fiskelegen ynder han også at lave med Ozzy. Det er dog farligt med sådan en fiske-fægteleg i blinde, når Ozzy kun har ét øje, så det er jeg ikke så vild med, at de leger. Men Ozzy er tydeligvis også glad for Julius' selskab. De er jo inde alene sammen og ligger ofte og sover sammen på værelset. Oftest begge på gulvet, men ind imellem også på sengen sammen :)











Julius har også fundet ud af, at katte spiser græs, efter vi har sat frisk kattegræs ud til kattene i haven, så nu er det oftest der, han gnasker.

Han elsker at grave i jorden i haven (se de kulsorte næsebor på billedet nedenfor :D). Ikke kun i deres eget bed derude men også i løs jord på plænen, og for nyligt fandt han et hul i græsplænen, som var vildt sjovt at grave i! Så nu er det nok fem gange så stort :| :D Han hjælper meget gerne til både i haven og i huset, både med at grave bakken, vande haven og hvad vi ellers lige foretager os.

Han har netop opdaget, hvad kattegræs er for noget :)

Sort i hele fjæset efter en gravetur i havebedet.

Julius graver huller i haven :D

Julius hjælper Christian med at vande i haven.

Og med at stramme skruerne i klatretræet :D




Som I nok efterhånden kan se, er hans navn blevet Julius, selvom vi overvejede at finde et andet. Vi kunne bare ikke finde noget, vi syntes, der passede bedre. Set i bakspejlet kunne han sagtens have heddet Jagger, for der er ingen, der strutt'er (spankulerer) rundt som ham :D Julius er nu også meget sødt til ham, og han er jo en lille julemand med sit hvide skæg og røde frakke (og så er han lavet i december), så det er nu også meget passende til ham <3 Jeg kalder ham oftest for Julli, men han forstår, at det er ham, vi snakker til, både når vi kalder ham det og Julius :)

Han er en utrolig sød og sjov dreng, som vi alle er meget glade for. Livet er bestemt ikke kedeligt med ham i huset. Han er efterhånden faldet så meget til ro, at han ikke er ved at splitte hele hytten ad, og han graver nu kun sjældent i planterne. Nu er det haven, der graves i, som I kan se ovenfor, og oftest kattegræs eller tørre græsstrå i haven, der tygges i :) Det går også så småt fremad med at føre ham over på tørkost. Det skal nok komme med tiden.

Han elsker at løbe og lege herinde også, heldigvis, for der er mange timer om dagen, han ikke kommer i haven. Hans favoritlegetøj er en pippende fjerbold, som har en frygtelig lyd, men han nyder at tæske den rundt og bære den frem og tilbage i huset :D Det er den, han leger med på billedet herunder. Han er heldigvis god til at underholde sig selv. Han leger næsten med hvad som helst og opsøger selv mig eller Ozzy i løbet af dagen, når han trænger til selskab (mens Phoebe og Christian er ude af huset).

Han er allerede en stor dreng, der vejer over 4 kg, selvom han kun er 5 måneder, og vi ved, at han bliver en kæmpekat, for det er hans far <3 Vi glæder os til at se, hvordan han udvikler sig både mht. størrelse og især personlighed, og er så taknemmelige for, at han har fået lov til at blive en del af vores og kattenes liv her i huset <3





2 kommentarer:

  1. Kæmpe tillykke endnu engang med Julius - hvor lyder han bare sjov, sikke et liv I har fået i huset :-P

    SvarSlet