onsdag den 29. maj 2013

Noget om katte, hegn og angst

De rolige dage i weekenden har fulgt mig ind i denne uge. Jeg har haft nogle gode dage, og jeg havde egentlig håbet, det ville fortsætte, så jeg har godt med overskud, til vi skal ud senere på ugen, men der skete noget i går, der har sat en kæp i hjulet.

Som I, der læser med herinde, måske ved, så er vi ved at skifte hegnet på terrassen ud. Vi har købt et nyt pilehegn, der er flot og det hele, og vi har fået sat nogle fag op allerede. Det er dog noget olieret. Overraskende meget, faktisk. Vi fik selv olie på hænderne, da vi var ude og hente det, men har ikke tænkt ret meget over det, efter vi satte det op, sådan i forhold til kattene. De plejer ikke at gnide sig op ad hegnet.
Det skete så i går. Ozzy lagde sig bag mine krydderurtekrukker ind mod hegnet, og kom ind med den ene side fedtet ind i olie fra hegnet :( Det er jo trods alt ikke motorolie (vi ved dog ikke, hvad det er for en olie, Bauhaus har smurt hegnet i), men olie er farligt for katte, og det gjorde mig meget bange. Derfor kunne jeg ikke se nogen anden udvej end at give Ozzy et bad. Vi har noget kattesæbe til nødsituationer, for vi bader ikke vores katte sådan generelt. Det blev smurt ind i pelsen på olien, før han blev våd, og så blev det efter lang kamp skyllet af.

Men det var en forfærdelig oplevelse både for ham og mig. Han har aldrig før fået et bad, og han er en noget bange lille mis, især efter han har måttet af med øjet (pga. kræft), så det var meget traumatisk for ham. Jeg kunne heller ikke få lov at føntørre ham, så efter en tur i håndklædet måtte han selv sørge for at blive tør. Han kom dog frem og ville have lidt mad ret hurtigt og selskab, så det er jo godt nok, men det var så synd for ham! Jeg hader at skulle udsætte ham for det :(

Ozzy i haven for et par dage siden.


I dag har jeg så været ude og sætte krukkerne, så han ikke kan lægge sig bag dem, og flytte andre væk fra hegnet, så han ikke føler sig fristet til at lægge sig "i klemme" mellem dem og hegnet. Alligevel har han været ude og være tæt på hegnet og overvejede en tur op i fuglehuset (der sidder på hegnet), så jeg måtte springe op og ud og jage ham væk derfra :( Nu ligger han og surmuler i det høje græs i regnvejret.

Det er en rigtig træls situation. Vi har snakket om at tørre hegnet af, så godt vi nu kan, men det kan jo ikke lade sig gøre i regnvejr, som det er i dag, for hegnet skal være tørt. Og jeg bliver stresset af at tænke på at skulle nå at få det gjort, før vi skal afsted senere på ugen :( Det bliver et kæmpe arbejde og kommer til at koste mig utrolig megen energi, det er næsten ikke til at holde ud at tænke på. Når det så er tørret af, skal det nok stå og tørre nogle dage i solen, før kattene må komme i kontakt med det igen. Puh, det er næsten en uoverskuelig opgave :(

Jeg er rigtig bange for, at han skal komme til at indtage noget af den her olie eller få den i pelsen igen, så han skal i bad igen. Det vil jeg helst ikke udsætte ham for. Det var rigtig slemt for ham :( Men jeg kan ikke holde øje med ham hele dagen, og det er synd at holde ham inde, så jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal gøre :( Situationen har sat gang i min angst, som bare galopperer derudaf. Det kunne jeg konstatere, da jeg fik en mail fra et firma, hvor vi afventer kattelegetøj fra, da vores pakke har forputtet sig i fragtbilen, som har været på værksted i mellemtiden, og jeg kan bare ikke lade være med at tænke, at der er en risiko for, at tingene nu er blevet forurenet, fordi de har været med på værkstedet :( Christian mener ikke, der skulle være nogen risiko, men det er svært at lægge tanken igen. De her katastrofetanker er ret typiske, når jeg har angstanfald, desværre. Jeg er bare så bange for, at der sker kattene noget :(

Det hjælper heller ikke at skulle væk fra dem, når vi skal afsted senere på ugen, for jeg er så bange for indbrud (hvor der sker noget med kattene. At de bliver stjålet eller løber væk og kommer til skade) og at der skal ske dem noget, mens vi er væk. Christians forældre kommer dog herop og passer dem det meste af tiden, men jeg er bare bange :( Det er en virkelig lammende frygt, der gør, at det er svært at tage nogen steder. Men forhåbentlig sker der ikke noget.

Phoebe har taget sit "bytte" med i haven.

Der leges lidt.

Putte i skyggen af det gamle hegn.


Nu er herren så kommet ind fra regnvejret totalt gennemblødt! Så jeg har været i gang med at tørre ham lidt af. Nu er der lukket ud i haven, så han ikke kan komme derud igen. I hvert fald så længe det regner. Han skal helst ikke blive syg. Forhåbentlig gider han heller ikke ud og accepterer situationen, så han finder et lunt sted at sove.

Jeg er træt af, at det her skulle ske. At det blev et problem med hegnet og kattene, og den stress, det har skabt i mig. For jeg har virkelig nydt de sidste dage. Jeg har følt mig mere udhvilet og bedre tilpas og havde mod på at skulle hjemmefra. Jeg håber, det kommer igen. Måske gør det, når vi har fået fjernet olien fra hegnet, men det kan vi som sagt ikke lige komme til med det første.. og ret sikkert ikke, før vi skal afsted.

Puh. Havde brug for at få luft for de her tanker. Det gør mig så bange, det hele :( Jeg håber, der kommer lidt mere ro på, når vi har fået fjernet overskydende olie fra hegnet engang. I mellemtiden må jeg prøve at trække vejret og få styr på angsten, så jeg kan få noget ud af vores tur, som jeg har glædet mig til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar