mandag den 26. maj 2014

Kanelkage med kaffe-kakaoglasur

Inden I får sidste halvdel af billederne fra vores Jyllandsferie, snupper vi lige en opskrift. Det er en af de søde, da det er opskriften på en suveræn kanelkage med en superlækker cremet glasur med kakao- og kaffesmag.

Jeg bagte den her kage til Christians kollegaer, da han havde fødselsdag. Derfor blev det også en god stor portion, så nedenstående opskrift rækker til ovnens bradepande og rigtig mange mennesker, en 24-30 stk. alt efter hvor store stykker, man kan spise, selvfølgelig. Opskriften er en, der findes over alt på nettet efterhånden, så da jeg lurede efter en opskrift på en god kanelkage, måtte jeg bare prøve den her, da det lader til, at det må være den ultimative kanelkage. Den skuffede da heller ikke. Den holder sig i øvrigt ret godt og holder sig godt fugtig og svampet pga. kærnemælken.

Jeg har aldrig før prøvet at lave glasur med smør (hvis vi ser bort fra frostings), som skal bruges smeltet i den her opskrift, så det var en dejlig overraskelse, hvordan resultatet blev. Det var simpelthen sådan en lækker og cremet glasur! Glasuren har en diskret kaffesmag, der klæder kagen rigtig godt. Jeg vidste ikke helt, om det skulle være stærk eller almindelig styrke kaffe, der skulle i, så jeg lavede en almindelig kande kaffe, og det fortrød jeg ikke. Jeg synes, at den diskrete kaffesmag passer supergodt til kagen. Så kaffen ikke helt overtager smagen i glasuren, så det vil jeg anbefale.

Kagen var i øvrigt supernem og hurtig at lave. Den her kage kommer helt sikkert til at blive en, jeg vender tilbage til!


Kanelkage med kaffe-kakaoglasur (1 stor bradepande, ovnens ca. 33x43 cm)

250 g margarine (eller smør)
800 g sukker
800 g hvedemel
4 tsk natron
8 tsk kanel
1 liter kærnemælk

Glasur:
100 g smør
500 g flormelis
4 tsk vanillesukker
2 spsk kakao
8 spsk kaffe (drikken, ikke pulveret ;))

Smelt margarinen og bland den med sukker i en skål. Pisk det sammen. Vend mel, natron og kanel sammen i en anden skål. Rør kærnemælken i sukkerblandingen og rør til sidst melblandingen i. Pisk det klumpfrit.

Beklæd ovnens bradepande (eller 2 større bradepander) med bagepapir. Hæld dejen i og bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter alt efter størrelsen på din bradepande. Tjek med en gaffel, om kagen er færdigbagt, så der ikke hænger dej ved, når du stikker gaffelen ned midt i kagen.

Lad kagen køle af.

Til glasuren blandes flormelis med vanillesukker og kakao. Smelt smørret og rør det i flormelisblandingen sammen med kaffen. Jeg lavede bare en almindelig kaffe, ikke en stærk, og jeg synes, smagen på glasuren var helt fin, så det vil jeg også gøre, når jeg laver kagen igen. Rør glasuren helt klumpfri og fordel den over kagen.


Det har været endnu en weekend fyldt af sociale arrangementer for os. I fredags havde vi Christians forældre på besøg til aftenkaffe og spilhygge, så jeg havde mulighed for at fejre hans far, selvom jeg ikke kunne deltage i spisningen, som skulle foregår om lørdagen. Jeg havde lavet en portion hindbærsnitter, der er Christians fars favoritbagværk, og som han har gået og sunget for længe. Jeg havde faktisk også tidligere på året lovet ham at bage dem til ham, men jeg har simpelthen været så dårlig af stress, at jeg ikke har haft overskuddet. Jeg har et lidt anstrengt forhold til at arbejde med mørdej, så det har ikke lige stået øverst på listen over det, jeg orkede at lave, når jeg skulle bage lidt i køkkenet.

Men nu var det jo hans fødselsdag, og jeg har mærket, at stressen er begyndt at lette, så nu var der lidt overskud til at komme i gang. Han blev virkelig glad for de hindbærsnitter, og der var nok til, at han kunne få en god portion med hjem (og så var der også et par ekstra til Christian, som også elsker hindbærsnitter). Jeg bagte også en anden lille lækkerbisken, som I vil få opskriften på senere på bloggen, nemlig chokolademacarons, da han elsker alt med chokolade. De faldt også i god jord :)

Vi fik spillet en omgang af mit nye A-Å brætspil, hvilket var rigtig sjovt. Det syntes Christians forældre også. Det er et spil, hvor de fleste kan være med, da det ikke kun handler om paratviden, og jeg er sikker på, at man selv kan lave mange flere kategorikort, end der er med, så det kan man jo i reglen spille i det uendelige :)

Lørdag var Christian så ude og spise på kro for at fejre sin far, mens jeg var herhjemme. Heldigvis er kattene jo godt selskab, og jeg fik også lavet lidt, mens han var væk. Resten af dagen blev brugt på at ligge brak på sofaen. Vi var begge meget trætte, da vores nye naboer arbejder med taget og startede omkring kl 8 med at banke stillads i jorden! Så der var ikke meget mere søvn derefter. Det var noget hårdt, da vi er natteravne og ofte først sover omkring kl 3 i weekenderne, nogle gange senere. Så vi trængte bare til at slappe helt af og stene fjernsyn og ikke lave noget i det hele taget resten af dagen.

I går var vi på besøg i et opdræt for at få en snak om skovkatteracen og omkring det at købe kat i det hele taget. Der var nogle tanker, vi fik afklaret, og det var superhyggeligt at være på besøg hos dem. Virkelig søde og rare mennesker og dejlige katte. Vi satser på at få en ny kat inden for det næste halve år, når vi finder den rigtige kat. Vi føler lidt mere forskellige steder og ser, hvad der sker med kuld og planer, så det er jo lidt spændende, men vi tager det forholdsvis stille og roligt.

Vi nyder, at temperaturen er faldet lidt, så det er lidt nemmere at være til. Høj varme er ikke noget, nogen af os herhjemme elsker, og det er svært at køle huset ned, så man kan sove ordentligt om natten, når det er så varmt udenfor. I går fik vi temperaturen ned på lige over 25 grader, da vi skulle sove, og det ligger alligevel på kanten af, hvad man synes, er rart, når man skal sove, men det er trods alt bedre end de knap 28, vi havde i slutningen af sidste uge! Puha. Vi drømmer om en markise langs de kæmpestore vinduer i stuen, for det kan nok hjælpe en del på, hvor varmt der bliver. Men det er noget af en udskrivning at købe sådan en, så endnu er der ikke taget nogen beslutning.

Jeg vil slutte af med lidt billeder af kattene i haven fra den sidste uge. De elsker de lidt køligere aftener i haven, hvor det er til at holde ud at være der igen, når solen er gået ned. Så der går vi lidt ture med dem og leger. Det nyder de rigtig meget.

Phoebe øverst på klatretræet en sen eftermiddag.Aftenleg.

Man har stadig tid til at kigge i kameraet, selvom man leger :D

6 kommentarer:

 1. Det er klart en af mine yndlingskager, og da det er fuldstændig ligegyldigt for resultatet, i hvilken rækkefølge ingredienser røres sammen, er det altid den manden laver til sine kolleger. (Helt nemt er det dog ikke, for han vælger altid en form, der er for lille, så det kræver en god rengøring af ovnen efterfølgende :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, du må lære ham at tage en form, der er stor nok :D Eller sætte den på en bageplade med bagepapir, for så er rengøringen da lidt nemmere. Uf, ovnrengøring! >_<

   Slet
 2. Smukke misser <3

  Hvor bliver det spænderne med en lille ny pels-baby i huset - det glæder jeg mig til at følge.

  Jeg har heller ikk prøvet glasur med smør, så det må prøves

  SvarSlet
 3. Der går vist lidt tid endnu, før der flytter en ny kat ind her (indlægget her er gammelt 😉). Men vi er så småt begyndt at snakke om det igen. Der er dog ting, vi skal have overstået, før vi overhovedet begynder at kigge efter ny kat, så måske inden for det næste år.

  Det er overraskende godt! 😄

  SvarSlet