søndag den 24. august 2014

S'mores - en sød snack til årets sidste grillaftener

Grillsæsonen synger efterhånden på sidste vers, i hvert fald hvis man vil sidde ude og nyde maden, så det må være på tide med en af årets sidste rigtige grillopskrifter. Der kommer lidt varme tilbage i næste uge, så det giver jo en mulighed for at nyde sommeres sidste grillmad i haven :)

Det er nu ikke meget af en opskrift, for det er yderst simpelt. Det er en lille, relativt sød snack, som man fint kan bruge som en dessert, når man har grillet. Jeg synes, det er lidt hyggeligt, at den også skal grilles, når man nu er i gang. De her snacks hedder s'mores, og består af ristede skumfiduser, kiks og chokolade. En rigtig lækker kombination. Jeg elsker marshmallows, men spiser den desværre ikke så tit mere, eftersom jeg ikke tåler dem så godt. Men elsker den der lækre konsistens, de har. Og rister dem gerne, så de er med en sprød skal, derefter meget smeltet lige inde bag skallen, og inderst stadig fast. Det er bare den bedste ristning, hvis du spørger mig! I hvert fald hvis de skal spises, som de er. Til den her snack ristes de, så de er smeltede hele vejen igennem.

Vi lavede dem sidst, da vi havde gæster til grill i juli. Det er en hyggelig måde at slutte af på. Det er dog klar til den søde tand, så det skal man være forberedt på :) Jeg vil anbefale, at man bruger en mørk chokolade i s'morsne, da den mørke smag opvejer sødmen i marshmallowsne en smule. Den her gang brugte vi bare pålægschokolade for nemheds skyld, men man kan sagtens bruge andet. Hvis du bruger en plade chokolade, kunne du måske bruge en skrællekniv eller ostehøvl (ikke den med strengene) til at skære en skive af til s'morsne) Jeg foretrækker selv Haribos Chamallows, da de har en god smag af vanille. Men vil man have nogle lidt mindre søde, kan man vælge Rocky Mountain marshmallowsne.

S'mores

Pr. s'more skal du bruge:

2 digestivekiks
2 store marshmallows
2 mindre skiver chokolade (vi brugte for nemheds skyld bare mørk pålægschokolade)

Rist dine marshmallows bløde og gyldne over gløderne på grillen. Læg derefter en digestivekiks på en tallerken, læg et stykke chokolade herpå,  derefter de ristede marshmallows, så endnu et stykke chokolade og slut til sidst af med endnu en digestivekiks. Enjoy!

Christians s'more på vores grillaften. Marshmallowsne er ristet dejligt
bløde, som det ses på billedet :)Det var lidt for længe siden, der har været en opskrift herinde, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte komme i gang med at blogge om mad også. Har heldigvis lidt opskrifter og billeder på lager, for det er ikke meget ny mad, jeg får lavet får lavet for tiden. Som I nok har kunnet fornemme at de sidste indlæg her på bloggen, har vi igen katteproblemer. Den her gang med Ozzy.

Vi har haft ham til dyreklinikken i Skovlunde, der skulle være en af de førende i kattesygdomme, hvilket var grunden til, at vi tog ham derhen, selvom det tager noget over en time at køre dertil. Det var noget af en overvejelse dengang, fordi Ozzy er så angst for at køre i bil, så sådan en køretur er meget slem for ham. Men det var nødvendigt. I Skovlunde fik vi taget nye blodprøver og et røntgenbillede af brysthulen, fordi hans vejrtrækning har været sær og tung, men alligevel overfladisk. Det var meget nervepirrende at gå og vente på svaret, kan jeg godt fortælle jer! Vi kørte en tur rundt i området, mens vi ventede på, at han skulle være færdig. Var en bl.a. en tur i Ikea, men det var ikke den store fornøjelse, for det var umuligt at tænke på andet end Ozzy.

Heldigvis var det et godt svar, vi fik. Der var intet at se på hans lunger og bughule. Det var helt normalt. Han blev også lyttet grundig på, og der var heller ikke noget at bemærke. Vi fik derudover taget nye blodprøver. De var normale, men hans ene nyreværdi var steget med 30 over de tre uger, der var gået fra den forrige, hvilket er vores problem lige nu, men det kommer jeg tilbage til. Derudover er hans lymfocytter igen faldet, hvilket jeg heller ikke bryder mig om. Det hele lå inden for normalen endnu, så vi håber, det bliver der. Hans gamma globulintal fik vi sendt ind, for den prøve lavede de ikke der.

Så var den første uge af Christians to ugers ferie stort set gået. Vi afventede blodprøven, men den kom ikke i den uge. Eftersom alt virkede normalt hos Ozzy i hans undersøgelse, og vi virkelig trængte til noget ro, tog vi en tur til Mols i en campinghytte nogle dage, mens Christians forældre flyttede ind her hos os for at passe kattene imens. Vi havde nogle gode dage, som jeg vil komme tilbage til i et andet indlæg. I hvert fald lige til dyrlægen ringede. Jeg havde totalt svedt ud, at jeg skulle ringe til hende en af dagene, vi var væk, men hun ringede så til mig. Jeg fik dog ikke taget telefonen, da vi var ude og jeg ikke hørte den, så der var en besked på telefonsvareren om, at vi lige skulle snakke om hans prøver. Da jeg loggede på min mail hjemme i campinghytten, kunne jeg se, at hun havde sendt en mail også med svaret på prøverne. Hun var bekymret, fordi gamma globulinen stadig var forhøjet og bad mig om at ringe. Så var vores sidste dage i hytten ligesom ødelagt, for jeg kunne nærmest ikke være til for angst. Det var rigtig ærgerligt.

Hjemme igen fik jeg ringet til dyrlægen. Jeg kunne se på tallene, at de faktisk var faldet en smule, hvilket dyrlægen ikke vidste, da hun ikke havde tallene fra den sidste prøve, og det var faktisk bare okay. Det var bare det, hun ville høre, og hun var godt tilfreds med, at de var på vej ned. Så det var jo positivt. De var ikke faldet meget, men dog faldet. Sådan et tal kan godt falde langsomt, det var normalt, så det var dejligt.

Ozzy i haven for et par uger siden.


Så kunne vi ånde lettet op igen. Dyrlægen sagde, at vi kunne tjekke hans bughule igen, når han skulle have lavet tænder, hvilket vi planlagde, at han skulle have lavet inden for den nærmeste fremtid. Så det var planen. Og nye blodprøver. Vi ville vente lidt for at han kunne få lidt ro, for han har været meget stresset og haft nogle omgange med dårlig mave pga. stress. Så han trængte til ro. Det var planen. I hvert fald indtil starten af den her uge, hvor vi pludseligt opdagede, at han havde besvær med at spise. Så vi begyndte at snakke om at skulle have hans tænder ordnet snart.

Vi har holdt øje med ham i løbet af ugen, og desværre er det kun blevet værre. Så vi ringede til Skovlunde i fredags for at høre, om vi kunne få kigget på hans tænder meget snart. Desværre havde hun først en tid til ham den 3.!! Der er dælme godt nok lang tid til, når han har problemer med at spise. Vi håndfodrer ham ved siden af de få stykker, han kan spise, og jeg har blendet noget udblødt tørkost med lidt ekstra vand, så det er blevet flydende. Desværre er han en kat, der ikke spiser meget ad gangen, så det er lidt en kamp at få nok mad i ham. Derudover vil han kun spise det blendede af min finger, så det er jo ikke meget, han får spist på en gang. Det er virkelig gået ned ad bakke med hans spisning fra i fredags, og vi er meget bekymrede for ham. Pga. hans allergi over for alt andet end den tørkost, han spiser fast, kan vi ikke tilbyde ham noget vådkost. Han er heller ikke vant til at spise vådkost, så jeg tvivler på, at han alligevel ville kunne leve af det.

Det kunne nok hjælpe ham med noget smertestillende i mellemtiden, men det tør vi simpelthen ikke give ham, når vi ikke ved, om hans nyretal er blevet ved med at stige :( Som jeg skrev, er det steget 30 over 3 uger mellem de sidste blodprøver, og det er tre uger siden, vi sidst fik taget en blodprøve. Det er meget. Og hvis det bliver ved at stige sådan, er han snart over grænseværdien for nyresvigt. Vi har, som I nok ved, været igennem et forfærdeligt forløb med Putte sidste år, der døde af nyresvigt, så vi tager ingen chancer med Ozzy. Medicin skal udskilles gennem nyrerne, så hvis man giver en nyresyg kat medicin, vil det kunne ødelægge nyrerne yderligere.

Men det er bare uholdbart at skulle vente så længe, når han har problemer, så lige nu overvejer vi vores næste træk. Der er nødt til at ske et eller andet i hvert fald. Vi har flere muligheder, vi vil prøve. Jeg tror, jeg starter med at ringe til Skovlunde i morgen og høre, om det da ikke er muligt at få en akuttid til at få kigget på hans mund. Ellers vil vi måske ringe til vores egen dyrlæge og få en tid til at få taget en ny blodprøve, så vi kan se, om hans nyretal er faldet igen, så vi måske kan give ham lidt smertestillende. Vi vil holde øje med ham i dag og se, hvordan det går med noget at spise. Vi har også muligheden for at ringe til tanddyreklinikken, som ligger ca. lige så langt væk som Skovlunde. De er specialister i tandbehandlinger hos dyr. Man kunne håbe, de havde en akuttid, hvis vi ikke har andre muligheder. Vi ville helst til i Skovlunde, fordi Ozzy også skal have lavet andre undersøgelser (blodprøve og røntgen af brysthulen som tjek fra sidst). Det går vi ikke ud fra, at en tanddyrlæge tager sig af. Men Ozzy skal ikke gå og have smerter og ikke kunne spise noget i ret meget længere tid. Det er totalt uholdbart. Så i morgen må vi finde ud af, hvad der skal ske.

Det er der, vi står nu. Nu kommer Ozzy ind fra haven, så jeg vil prøve at få lidt mere mad i ham. Derfor ikke mere herfra nu. Håber, jeg har noget positivt nyt at fortælle, når jeg blogger igen.

Ozzy, der "nutter" på fodpanelet uden for badeværelset. Han ligger og bokser/kratter på panelet og er en nuttet pelsbold. Han elsker
også at lege "titte-bøh" derude, hvor vi stikker hovedet frem fra badeværelset, hvorefter han så japper glad til os <3

4 kommentarer:

 1. Håber der er godt nyt om Ozzy, den flotte fyr ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar :) Der er heldigvis godt nyt. Jeg skal nok skrive lidt om det, når jeg får blogget igen. Men han har fået ordnet munden nu. Så håber vi, at det går fremad med ham.

   Slet
 2. Læste din opdatering ovenfor. Sikke en omgang.... :( ...held og lykke med ham...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. I dag går det desværre dårligt med ham :( Skal vist have fat i dyrlægen på mandag.

   Slet