fredag den 5. april 2013

Besøg i Zoo

Christian har haft påskeferie i denne uge, og derfor har vi været lidt ude og opleve noget. Vi trængte begge til at komme lidt hjemmefra, og Christian ville gerne i gang med at bruge sit kamera lidt mere, så i mandags tog vi en tur i Zoo i København.

Det er noget, vi gerne har villet længe, men der er kommet noget i vejen de gange, vi har forsøgt at komme afsted. Sidste år, da vi stod og var helt klar til at køre, skulle Ozzy ind fra haven, men han var bange (han har jo også været igennem meget, den stakkels kat, bl.a. med operationen, hvor han måtte af med et øje pga. kræft), og endte med at bide mig, så jeg måtte til lægen og senere på skadestuen.
Vi ville egentlig have været afsted i søndags, men ingen af os sov ret meget natten til søndag, så vi valgte at udskyde det.

Men mandag kom vi så afsted og havde en rigtig dejlig tur. Vi spiste på Ribhouse i Roskilde på vej hjem, så vi kunne slippe for at skulle hjem og lave mad.
Jeg havde også kameraet med, og vil vise lidt af de billeder, jeg fik taget. Man tager jo en kæmpe bunke, når man sådan er afsted, men jeg har valgt de bedste ud, som jeg i eftermiddag har siddet og redigeret :) 


Jeg brugte mit 100mm makro-objektiv til at tage billederne med, da det er det, jeg kan komme tættest på med. Men hvis vi skal på mange af den slags ture, skal jeg vist overveje, om jeg også gerne vil købe 70-200mm objektivet. Det ville være rart at kunne zoome i hvert fald. Heldigvis giver 100mm'eren skarpe billeder, så det er muligt at beskære sig lidt tættere på :)


Storebror holder øje med lillebror (m/k - det var svært at se, om det var drenge eller piger på den afstand), der er på vej op for at lege.

I armene på mor.

Pelsen rystes efter en svømmetur i poolen.

Close-up. Der bliver virkelig rystet noget vand af :)

Close-up af en kæmpe sommerfugl, der spiser banan.

Mit favoritbillede fra turen.


I går var vi også ude et smut. Vi besøgte Den Blå Planet, og fik også taget lidt billeder der. Dem har jeg dog ikke fået redigeret endnu, så dem må I vente med at se. Men det var nogle superflotte akvarier og omgivelser, vi oplevede. Helt klart værd at besøge igen. Måske en anden gang, når der ikke er så mange mennesker. Der var totalt stopfyldt derude, fordi der er lock-out af skolelærerne for tiden. Men det besøg skal jeg nok vende tilbage til senere :)

I dag slapper vi af. Sådan da. Vi er i hvert fald trætte begge to oven på i går. Christian har været en tur hos frisøren og er pt. i gang med at støvsuge. Jeg har ordnet badeværelset (inkl. rensning af afløb, yikes! Ikke min favoritopgave, men det skal jo gøres) og er i gang med at vaske lidt tøj, og senere skal jeg lave en lækker middag til os. Vi fandt i Kvickly for nylig en god culottesteg, da de havde tilbud på en bunke culotter til 110 kr uanset førpris, så vi fandt en god en, som vi skal spise i aften og have rester af i morgen. Det glæder vi os til. I eftermiddag skal jeg lige have ordnet lidt salatbar til os.

Det er i øvrigt blevet forår efterhånden. Der ligger stadig lidt sne, men det er ikke meget, og de små krokus er begyndt at komme frem og springe ud. Kattene nyder at være i haven, og vi har døren til at stå på klem, mens solen brager ind, så der kommer frisk luft i stuen også. Det er rigtig skønt. Forhåbentlig er det snart slut med al den kulde.

Forårskåd Ozzy i fuld galop i haven.

2 kommentarer:

  1. Det er blevet nogle gode billeder. :-) Vi var i København Zoo sidste sommer, og vi fik hurtigt mange timer til at gå derinde, og vi kiggede ikke engang på det hele. Billedet af Ozzy til sidst er også rigtig godt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Ja man kan få mange timer til at gå derinde. Vi var der vist kun ca. 3 timer, men min energi slipper også hurtigt op, så det var okay. Vi skal helt sikkert også derind igen i fremtiden, så vi kan se lidt mere.

      Slet