onsdag den 9. oktober 2013

Et virkelig hårdt døgn

Puh. Dag 2 oven på et virkeligt hårdt døgn. I går skulle Putte have ordnet sine tænder (og Phoebe skulle med og revaccineres og sundhedstjekkes), hvilket har været virkeligt angstfyldt for mig at se frem til, da han tager narkose rigtig dårligt. Og så er der også alt det med Gizmo, som skal falde på plads, hvilket sammenlagt gjorde, at jeg næsten ikke sov natten op til i går, hvor vi skulle afsted med Putte til dyrlægen, pga. hjertebanken og tankemylder :-|

Dyrlægen var heldigvis lydhør omkring Puttes problemer med narkosen, og hvad der ellers skulle laves - han skulle have fjernet lidt knuder på steder, hvor vi ville miste en hånd for at forsøge - mens han nu var bedøvet. Og så skulle han have lavet nye blodprøver, da de var lidt skæve på nyretallene sidst (for nogle måneder siden), dog så lidt at de ikke mente, det betød noget. Så det var noget nervepirrende at sidde og vente på, at dyrlægen skulle ringe og fortælle, hvordan tingene var gået. Ved dyrlægebesøget med de sidste blodprøver fik han også kigget i munden, og dengang vurderede pågældende dyrlæge, at han nok skulle have trukket nogle tænder ud under tandrensningen, så vi forventede, at det ville blive rigtig slemt for Putte.

Putte i gang med at spise græs i haven i forgårs.


Christian var hjemme hos mig, så vi selv kunne køre med ham og Phoebe, og så jeg ikke skulle sidde alene og vente. Jeg tror, de ringede omkring halv to og fortalte, at det var gået godt, og der ikke skulle trækkes tænder ud, heldigvis. Og at blodprøverne havde set værre ud end sidst. Lidt. Hans nyretal er nu yderligere forhøjede, så han skal over på en decideret nyrediæt. Så det skal vi have købt hjem til ham. Det er dog ikke overhovedet alarmerende, mente dyrlægen, men vi er enige med ham i, at det er godt at starte op nu på noget foder, der skåner Puttes nyrer så meget som muligt for forhåbentlig at kunne holde problemet nede.

Vi var nede og hente Putte lidt over tre i går, hvor han havde slået øjnene op. Det blev dog en dag med en meget træt, meget stenet kat. Efter nogle timer hjemme begyndte han at bevæge sig lidt rundt, og ville bare så gerne ud i haven. Det gik naturligvis ikke i hans tilstand. Sidst på aftenen spiste han lidt (meget lidt) vådfoder og senere lidt tørfoder. Men jeg tror, han har kvalme, for det var ikke nemt for ham at spise, selvom han havde lysten. Eller ondt i munden. Men det er nok meget naturligt. I dag har han vist spist godt, mens Christian har været oppe og fodre, men her før middag, hvor jeg har forsøgt med ham, er han ikke nem at få til at spise. Han virker sulten, men giver nærmest op. Ved ikke, om det er, fordi han har kvalme eller ondt, men det er noget, vi vil holde øje med.

Han gik til havedøren, så snart vi stod op, kattene og jeg, og var så glad for at komme ud. Da jeg gik ud i haven til ham nogle minutter senere, kom han halvløbende nede fra den anden ende af haven op mod mig med et mjauw, glad for at se mig derude. Vi har forsøgt maden nogle gange, men som sagt ikke med så meget held. Jeg håber, det bliver bedre i løbet af dagen. Jeg kunne også konstatere, at han har reddet sig en omgang øjenbetændelse i begge øjne :( Måske er det en stressreaktion oven på det hele i går eller en reaktion på hans vaccine; jeg tror dog især, det er pga. irritationen af hans øjne oven på narkosen. Han har ligget meget med åbne øjne uden at blinke, og det vil jo irritere øjnene. Jeg holder dem rene med fugtet vat og håber, det kan holde det nede. Ellers har vi et par dage at løbe på frem mod weekenden mht. et evt. dyrlægebesøg, hvis han ikke kommer ordentligt i gang med at spise, eller hvis hans øjne bliver værre. Jeg håber virkelig, at han snart er helt sig selv igen.

I morges, inden Christian skulle på arbejde, begyndte Ozzy at mjauwe på en klagende måde. Jeg var oppe og kigge til ham, for det var svært at vide, om han havde ondt eller var bange. Det var noget bekymrende. Han ville gerne ud, men havde også lige været i bakken, så vi regnede med, at det var, fordi han var bange. Han var også bare så bange i går. Han frygter sådan at skulle til dyrlægen, især efter han fik fjernet øjet, så det er et mareridt for ham. Så han tænkte nok, at i dag var det hans tur :( Jeg gik ind for at snakke med ham på det lille værelse, hvor han havde klemt sig op mellem en katteseng og radiatoren, og det beroligede ham lidt, så han kom frem. Derefter gik vi sammen ind i stuen, hvor han meget gerne ville ind i soveværelset (som der er adgang til via stuen). Der er altid lukket, når Christian er på arbejde, så jeg kan få lidt ro fra kattene til at sove om formiddagen. Jeg åbnede derindtil, og Ozzy gemte sig under sengen, efterfulgt af Putte, der også var blevet bange af Ozzys mjauwen.

Ozzy i højbedet. Efterårsfarverne er ved at komme frem :)

 
Jeg tænkte, at hvis de var trygge der, måtte de jo ligge der. Så måtte jeg jo sove lidt mindre i formiddag. Men lagde mig ind og prøvede at sove igen. Phoebe kom også ind og lagde sig i soveværelset, som hun plejer om natten. Vi sov vist alle som bevidstløse i formiddag, hårdt tiltrængt oven på en dag, der virkelig har været hård for os alle. Er ret taknemmelig over, at kattene også fik sovet godt i formiddag, så jeg ikke blev vækket. Det trængte jeg virkelig til.

I dag er jeg alligevel noget træt og udmattet. Det har virkelig været hårdt for mig de sidste dage. Frygter lidt, hvordan min krop og psyke vil reagere, kollapse, når alt det her er overstået; når Putte har det godt og Gizmo er i sit nye hjem og jeg ikke skal bekymre mig eller arrangere mere for ham. Der er dog nogle dage endnu, før alt er normalt, tror jeg; før Putte har det bedre og kan spise, og forhåbentlig øjenbetændelsen er gået i sig selv igen. Håber bare, vi slipper for flere dyrlægebesøg. Det er slemt for Putte at skulle afsted, og jeg synes heller ikke ligefrem, vi har behov for at lægge flere penge dernede lige foreløbigt. Det kommer slet ikke an på pengene, for det vigtigste er for os, at kattene har det godt. Men vi vil ikke stresse Putte yderligere, så vi ser lige tiden an de næste dage og håber det bedste for ham.

Kan slutte af med en lidt sjov observation fra i går, hvor Putte var skæv af narkosen. Han blev meget ur-kat/killing i sin opførsel - og her snakker vi ellers en meget raffineret og klog hankat, der holder sig for god til meget af den der urkatteopførsel. Så der skulle både "fjernes is" fra vandskålen (noget en del langhårskatte gør, før de drikker; Ozzy og Phoebe gør det også jævnligt), ligges i papkasser og så kom han også med en "gave" til os i går, da vi gik i seng, hvilket han ikke har gjort i mange måneder, efter vi fik Phoebe. Han "fanger" noget til os, en "fugl" eller "mus" (legetøj) og kommer stolt mjauwende og fortæller, hvor dygtig en jæger han er, og lægger gaven ved sengen til os. Virkelig sødt. I går kom han med en af mine hjemmesyede katnipposer. :)

Endelig fik Putte lov at komme i haven oven på en skæv dag. Han gik lige ned til sit
græsområde igen i dag, da han gik ud :)Christian fortæller, at han vist spiste godt i nat, og også var i Phoebes madskål, som han har for vane at snige sig til normalt. Og Putte er lige nu i sofaen, hvor jeg kan se, at øjenbetændelsen ikke er vendt helt så meget tilbage, efter jeg rensede hans øjne anden gang, så vi krydser fingre for, at det går fremad. Ellers skal han lige kigges på. Men vi håber :) Og så skal pelsen også gro ud igen. Han har fået fjernet nogle store stykker pels, hvor den var meget knudret, så han har nogle bare områder. Det ser lidt sølle ud, men den vokser jo heldigvis ud igen :)

Billederne i indlægget her tog jeg i forgårs, da jeg var med kattene i haven. Det nyder de virkelig, når jeg går med ud. De er nogle værre selskabspapegøjer ;)

2 kommentarer:

 1. Hvor er det skønt at læse, at det gik godt!

  *knus* Lisa

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt, det er overstået med narkosen. Vi mangler dog stadig at få vores gamle Putte-dreng helt tilbage, for han er stadig noget ved siden af sig selv og har svært ved at spise, måske pga. kvalme eller øm mund, vi ved det ikke. Men vi håber, det bliver bedre meget snart.

   Slet