fredag den 11. april 2014

Stakkels Mis

Det har virkelig været en kaotisk dag. Og en ret travl uge for os begge. Christian har været ude og handle mere til hegnet flere dage i den her uge, jeg har handlet og i går skulle jeg afsted med kattene til dyrlægen. Ozzy skulle vaccineres, sundhedstjekkes og have lavet fuld blodprofil, så vi er sikre på, at han er sund og rask, og Phoebe var med for at få kigget på tænderne og få tjekket nyretal.

Det var temmelig hårdt at være afsted med dem. Ozzy er hysterisk bange for at skulle i transportkassen og til dyrlægen. Sidst tissede han på sig selv, da jeg skulle afsted med ham :( Det gjorde han dog ikke denne gang, men det skete så i kassen på vej derover.

Det gik okay med at få taget blodprøver på dem begge to, selvom Ozzy ikke er så nem at håndtere. Men hos dyrlægen er han mest bange og derfor mere medgørlig. Prøverne får jeg først svar på på mandag, men vi håber sådan, at alt er, som det skal være. Phoebe får tjekket nyre- og levertal, da hun i vinters var på smertestillende medicin pga. tungen længe, så vi vil være sikre på, at hendes tal stadig er pæne (de blev også testet den dag, hun stoppede på medicinen i januar).

Så er der det med tænderne. Jeg havde faktisk gået og frygtet, at Phoebe havde huller i tænderne, for jeg har set noget sort på en af hendes tænder, men det viste sig "kun" at være forstadier til tandsten, hvilket sandsynligvis er kommet, efter hun har været på vådkost i 3 måneder og ikke fået brugt sine tænder i den periode i vinters. Jeg vil prøve at holde det lidt nede med tandbørsten, og så skal hun måske på et tidspunkt have taget røntgen af tænderne, så vi kan se, at der ikke er noget galt med de tænder, der har begyndende tandsten.
Ozzy har rødt tandkød flere steder og lidt tandsten, men dyrlægen var ikke bekymret. Jeg tror dog, at vi vil få ordnet tænder på ham inden for de næste måneder hos en anden dyrlæge (vores laver det ikke), så de kan tjekke, at der ikke er noget betændelse eller andet skidt ved at få taget røntgen af hans tænder. Tandkødsbetændelse kan gå i blodet og videre til organerne, så vi vil jo gerne holde øje.

Ozzy afprøver en nyankommen papkasse i sidste uge. Han har et helt killingeagtigt udtryk der :)


Smuk model <3 "Skyggen" i baggrunden er Phoebe :)Nu til i dag, der har været en hård og kaotisk dag allerede, og overskriften. Det er Ozzy, der er Mis. Det er et af hans mange kælenavne, som han reagerer næsten lige så meget på som på Ozzy :) I går aftes var jeg lige inde og kigge til Ozzy, der lå på sit værelse og sov. Han havde et lidt sært udtryk i ansigtet, da jeg kom for at nusse ham, men nussede ham alligevel. Da jeg rørte hans venstre skulder, hvæsede han af mig og gemte sig. Han brugte resten af aftenen på at gemme sig og spiste heller ikke mere og har heller ikke fået i nat :( I morges stod jeg så op sammen med Christian for at se til Ozzy. Han lå og gemte sig under gæstesengen. Han kom frem for at finde et andet gemmested senere, hvilket han ikke fandt, Da han bevægede sig rundt, kunne vi se, at han også haltede. Vi prøvede at tilbyde ham mad, men det ville han slet ikke have. Han ville bare gemme sig og være i fred. Det var tydeligt, at han havde store smerter :(

Jeg ringede til dyrlægen, så snart de åbnede og snakkede med hende, der er vores dyrlæge. Han reagerer sandsynligvis på vaccinen, for det er der, han udviser smerte, da jeg rørte ham i går. Og det er også det ben, han har haltet på. Vi aftalte i første omgang at prøve med smertestillende medicin og så snakke sammen igen efter 1½ time, hvor det gerne skulle have en effekt. Efter 1½ times tid var jeg inde og tilbyde Ozzy noget at spise. Han gemte sig stadig, men ville nu gerne spise lidt. Da jeg snakkede med dyrlægen, syntes hun, at det var et stort fremskridt, og mente, at han helst skulle komme lidt frem også i løbet af dagen. Det var før middag, og de lukker først kl 17 i dag, så der var tid til at se det an.

Efter en times tid kom han frem af sig selv og opsøgte sit madbræt. Det var rigtig dejligt at se. Jeg lagde mig ind og sov en time, mens Christian arbejdede (han har arbejdet hjemme i dag pga. Ozzy, for vi vidste ikke, om vi skulle afsted til dyrlægen med ham i løbet af dagen). Imens jeg har sovet, har Ozzy været fremme flere gange og "gået tur" rundt i huset med Christian. Det var en dejlig nyhed at stå op til. Han halter heller ikke mere, så medicinen virker tydeligvis. Jeg håber, at han har det meget bedre i morgen. I hvert fald har vi aftalt med dyrlægen, at vi lige ser, hvordan han har det i morgen, og hvis han har det fint, skal han ikke have mere medicin. Ellers skal vi nok give ham det weekenden over. Jeg skal alligevel snakke med hende på mandag omkring prøverne.

Vi kunne godt at have kørt til dyrlægen med ham, men han er som sagt rædselsslagen for at komme afsted, så dyrlægen syntes, vi skulle vente og se, om medicinen gjorde noget for ham. Også fordi hvis det er pga. en forstrækning af skulderen (da han fik taget blodprøve i går i armen) eller en reaktion på vaccinen, så er behandlingen den samme, nemlig smertestillende, når det er værst, og tid.
Det går bedre med ham, og lige pt. gemmer han sig ikke. Han ligger og sover i teltet på værelset. Jeg er spændt på, hvordan han har det i morgen, og om han får brug for mere medicin. Det må vi se. Jeg håber, smerterne snart er overstået for ham. Jeg har aldrig før oplevet, at han har reageret dårligt på en vaccine, så det var ret overraskende. Det giver også nogle overvejelser i forhold til at han skal vaccineres næste år. Om han skal det. Det er synd for ham i hvert fald, at han skal have det sådan.

Nu krydser vi bare fingre for, at blodprøverne er pæne. Det håber jeg virkelig! Det er ikke til at klare mere kattesygdom. Vi har været så hårdt ramt de sidste år. Nu skal Ozzy blive frisk igen, og så kan tingene forhåbentligt gå tilbage til normalen med glade og raske katte.

Billede fra i dag, efter Ozzy begyndte at komme frem igen. Han og Phoebe lå på dørtrinnet
til hver deres værelse, som Christian formulerede det. Ja, her har kattene hver deres
værelse :D Det er dog kun det ene, de fleste katteting er i. I det andet er der gæstesenge
(som naturligvis også er kattenes, når der ikke er gæster), en enkelt katteseng, en pude
og en hængekøje. Så nej, der er ikke ret mange katteting der ;)


Jeg er selv lidt i undtagelsestilstand i dag oven på to dage uden ret meget søvn. Og så må jeg erkende, at det er slut med rugbrød til aftensmad, i hvert fald med det pålæg, jeg plejer at få på (og kunne tåle), for det kan jeg ikke tåle mere :( Det var ellers så dejligt nemt, hvilket er en luksus for os, for pga. mine problemer med mund, mave og tarme kan vi ikke bare bestille take out eller lave de der supernemme retter, som de fleste kan. Kunne ellers godt spise en ristet hotdog fra havegrillen, men det må vist blive ved drømmen. Jeg er rigtig dårlig i dag pga. maden i går, så dagens menu er ryddet til fordel for lasagne fra fryseren til mig. Til Christian laver jeg tortellini med skinke og ost vendt i en hjemmelavet tomatsauce, serveret med revet parmesanost. Det smager rigtig dejligt, kan jeg huske, fra da jeg kunne tåle tomater. En hjemmelavet tomatsauce er toppen, så han blev glædeligt overrasket over, at jeg foreslog det til ham, tror jeg.

Til gengæld sørger han for at lave noget salat til min lasagne. Det er han i gang med nu. Bagefter skal han vist i haven og kigge mere på hegnet, for vi fandt ud af, at hegnet ikke kunne spændes op :( Ikke på et ca. 5 cm's beslag i hvert fald. Vi håber, at det hjælper at få mere afstand på, så det skal vi undersøge. Ellers kan sidste udvej blive at klippe hele overhegnet af. Det er virkelig drastisk og skræmmende, for det virker til at gøre det mere usikkert, selvom det måske ikke bliver sådan. Håber bare, at vi finder en løsning og snart, for ellers ender vi med at skulle gå og lave hegn i ferien, som Christian har fra på onsdag, og vi trænger mere end alt andet til ro og at få slappet af. Al vores tid er gået med at udbygge hegnet den sidste måned, så nu skal det altså snart være færdigt.

4 kommentarer:

 1. Stakkels Ozzy. God bedring med ham.
  Jeg er altså virkelig imponeret over, at du står og laver mad, som du ikke engang selv må spise. Jeg er selv på en speciel diæt, men ville ha' meget svært ved at lave mad til en evt. kæreste, uden selv at spise af det. Især hvis det er noget, jeg selv er vild med. Men nu har jeg også en rygrad som en regnorm ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) Han har i dag endnu ikke fået mere smertestillende, og vi håber, han kan undvære. Vi ser lige dagen an.

   Det er ikke supersjovt ikke at kunne spise ret mange ting, og jeg synes, det er synd for Christian, at han skal nøjes med det, jeg kun kan tåle. Derfor laver jeg jævnligt noget andet til ham. Evt. så der er lidt ekstra i fryseren. Har for nyligt lavet pulled pork og delt op i portioner, så der er til ham til noget tid. Ellers spiser vi tit det samme. Han er slet ikke vanskelig og accepterer at spise det samme som mig.

   Jeg kan godt holde mig fra det, jeg laver til ham, især sådan noget som i går, fordi jeg ved, hvor syg jeg bliver af at indtage tomater. Det ønsker jeg ikke. Hvis jeg SKAL udsætte mit system for noget dårligt, foretrækker jeg, at det er noget, jeg virkelig crawer og savner. F.eks. en tur ud at spise eller chips. Pt. er det vist bedst at styre min lyst, for jeg har et tilbagefald med mavesæk og tarme lige nu. Det er nu svært.

   Mht. rygrad som en regnorm kan jeg fortælle, at jeg også synes, det er meget svært, når det er noget, jeg elsker. F.eks. måtte jeg droppe at bage et brød til aftenkaffen til Christian i går, fordi jeg ved, at jeg ikke selv ville kunne holde mig fra at spise en mad, og min mavesæk og tarmene lige nu ønsker hverken brød eller pålæg. Så jeg valgte at lade være med at bage. Tidligere på ugen kunne jeg ikke holde mig fra fetaen, som jeg ellers ved, jeg reagerer dårligt på ofte. Så nej, det er bestemt ikke nemt :|

   Slet