mandag den 26. september 2011

Mere at tænke over...

Jeg har netop fået svar fra den dyrlæge, vi var hos med Ozzy i torsdags. Han skriver, at det er rigtigt, at der er en sandsynlighed for spredning, der ligger på 20-75%, men at Ozzy nok ligger i den lave ende, da hans misfarvning ikke er så homogen, og han i øvrigt ikke er generet af det.
Han ridser også op, at der er to muligheder; at vi fjernet øjet, hvilket giver ham den største chance for, at han kommer af dage af noget andet end kræften, men med det aber dabei at det allerede kan have spredt sig hos ham. den anden mulighed er at se tiden an og undersøge ham måske en gang om året for at se, om det ændrer sig til at indikere høj risiko for spredning, hvorved vi også kan få det fjernet.

Jeg synes simpelthen, det er SÅ svær en beslutning. Jeg elsker virkelig bare Ozzy så højt, og jeg ønsker, at han var her forevigt hos os, og jeg vil så gerne kunne tage den rigtige beslutning for ham. Men der er jo ingen, der ved hvilket valg, der er det rigtige, eftersom vi ikke kan vide, om det allerede har spredt sig hos ham.
Derudover er han jo vores lille "ugle-kat". Hans trademark er klart hans kæmpestore gule øjne. Det gør så ondt i hjertet at tænke på ham med kun et øje. Og vi er bekymrede for, om han ændrer personlighed, hvis han får den her operation. Han kan jo ikke vide, at der er noget galt med øjet, for han ser jo fint, og jeg er så bange for, at han vil blive en trist, bange og tilbagetrukket kat efter sådan en operation.
Men hvis vi vælger at vente og se tiden an, kan det risikere at sprede sig, hvis det ikke allerede har gjort det. Så vil han til gengæld have en god tid, hvor han har begge øjne, men det kan gøre hans liv meget kortere. Og vi vil ikke miste ham :(

Dyrlægen har lovet at sende en kopi af, hvad man skriver i de anerkendte fagbøger på området med posten. Og når vi har læst det, skal vi ringe og snakke med ham, så vi kan finde en løsning. Så vi afventer igen, og må så forholde os til de fakta, der foreligger i de fagbøger.

Det bliver helt sikkert ikke en nem beslutning under alle omstændigheder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar