fredag den 7. oktober 2011

Katte-update

Der er sket lidt, siden jeg skrev sidst. Vi fik tilsendt nogle sider fra en videnskabelig bog om øjensygdomme fra øjendyrlægen, så vi selv havde en mulighed for at læse lidt om sygdommen, og hvad man kan gøre ved det. Vi kom efterhånden frem til beslutningen om, at Ozzy skal have fjernet det syge øje, da dyrlægen også mente, at det ville give ham den største chance for at komme af dage af noget andet end kræften fra øjet. Vi kan jo så desværre ikke vide, om det allerede har bredt sig, men vi håber, at det ikke har, og at det at fjerne øjet, gør ham rask for den møgsygdom.

Vi havde en god, lang samtale med dyrlægen om vores beslutning, og vi fik bestilt en tid til ham for at få fjernet øjet på tirsdag. Christian har taget en fridag, og vi skal ind og aflevere ham i Holte kl. 9.  Han vil så være i operation nogle timer, hvor vi så skal have tiden til at gå lidt derinde, og så får vi ham med hjem igen, når han er vågnet fra narkosen og de har set, at han er frisk nok.

Han skal gå med krave, mens såret heler, og stingene får han fjernet hos vores egen dyrlæge. Han skal gå med kraven i 10-12 dage, mens det heler. Jeg er meget spændt på, hvordan han klarer det. Og at leve med ét øje. Han er en kat, der bare tonser derudad og op og ned af kradsetræerne den slags... Jeg håber, det kommer til at gå med kraven.

Det gøre bare ondt helt ind i hjertet at skulle fjerne det øje på ham. Lige nu fungerer øjet jo fint, men vi vil ikke tage den risiko, der er for spredning, ved at lade øjet sidde. Jeg har bare så ondt af ham.

Han er ikke den eneste syge kat, vi har for tiden. For et par dage siden opdagede jeg, at Putte ikke kunne tisse. Så jeg måtte afsted med ham til dyrlægen. Han har fanget sig en omgang blærebetændelse og skal have medicin i 5 dage og specialkost.
Heldigvis går det bedre med ham. Medicinen virkede hurtigt, og han tisser efterhånden normalt igen. Nu skal han bare have medicinen nogle dage mere og foderet et stykke tid. Vi overvejer, at han skal have 50/50 af hans normale foder og af et foder, der opløser blæresten. Vi har bestilt det, så det er på vej.

De er nogle dyre katte for tiden. Det bliver helt sikkert heller ikke billigt med Ozzys operation. Han skal også i narkose, når han skal have taget stingene om et par uger... Putte skal vaccineret og have lavet en tandrensning under narkose også, men det har vi valgt at udskyde en måned, så vi ikke skal afsted med ham lige nu, og han er jo også ret isoleret fra kontakt med andre katte i haven pga. indhegningen, så han klarer nok en måned uden den vaccination. Min gamle dyrlæge sagde i hvert fald, at det ikke er kritisk, for den dækker lidt længere end et år, men jeg foretrækker nu at få dem vaccineret en gang om året.
Men det koster det, det nu koster. Der er ikke meget i mit liv, der er vigtigere end dem, og selvfølgelig skal de have den behandling, der skal til, for at de har det godt :)

Slutter lige af her med et par billeder af patienterne ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar