tirsdag den 22. januar 2013

Min fødselsdag

Nu er det snart en uge siden min fødselsdag, så jeg må vist hellere få skrevet lidt om den, som jeg lovede. Som jeg skrev i sidste uge, blev jeg ramt af halsbetændelse lige op til min fødselsdag, så vi endte med ikke at kunne gøre det, vi havde planlagt, primært at tage ud at spise, hvilket var noget, jeg havde "trænet" min mave op til rigtig længe med meget skånsom (og røvkedelig) kost, så jeg var rigtig ked af, at der igen skulle komme noget i vejen for noget, jeg sådan havde glædet mig til.

Men vi fik lavet dagen, så jeg alligevel kunne nyde den. Jeg havde ret ondt i halsen stadigvæk, og var utrolig træt, så vi valgte altså ikke at tage ud at spise. Så jeg har den tur til gode til en anden gang, når jeg har det lidt bedre. På trods af at det ikke var så rart at få noget ned gennem halsen, valgte vi alligevel at lave lidt lækker mad, for jeg ville gerne have, det alligevel skulle være lidt særligt, når det nu var min fødselsdag, så vi tog ud og hentede en okseculotte, som jeg stod for at stege, og så lavede Christian en lækker salatbar til og han hentede pommes frites på vores lokale favoritgrill, der laver supergode pommes frites, og så med lidt favoritsovs til. Det var en fantastisk middag! Dagen efter smovsede vi i resterne, hvor vi så bare lavede ovnkartofler til.

Jeg er ret så forkælet, når jeg har fødselsdag. Christian får mig virkelig til at føle, at jeg (og dagen) er noget specielt, for han tager som regel en fridag i forbindelse med den. Han arbejder oftest hjemme på selve dagen, så jeg har selskab, og så vi kan komme ud og spise om aftenen, uden han skal stresse for meget (han kører jo 140 km om dagen for at komme til og fra arbejde, så han er træt, når han kommer hjem). Dagen efter har han oftest en fridag, så vi kan være længe oppe på min fødselsdag og lave, hvad vi vil, og så slappe godt af sammen dagen efter. Det gjorde vi også i år.

Min fødselsdag startede kl 00.00 med, at Christian sagde tillykke til mig og gav mig et kys. Han er altså lidt tosset, men det er nu meget sødt :) Da jeg stod op, fik jeg mere tillykke og nogle fantastiske gaver, han havde fundet til mig. Pakket meget smukt ind. Han ved, at jeg går meget op i at pakke gaver fint ind, og sætter pris på den slags pakker også, så han havde stået i Bog og Idé og nøje udvalgt papir og bånd, og han brugte nok 1-1½ time på at pakke de to pakker ind :D De blev også superfine!

Men han er tosset, den kære mand, for han gav mig en ny telefon i fødselsdagsgave. Det sprænger totalt det omtrentlige beløb, vi plejer at give for (vi har dog ikke noget fast beløb som sådan, men det plejer godt nok ikke at være så højt!). Jeg har længe overvejet at få en smartphone, men det har bare været så uoverskueligt, for jeg vil gerne have en med et rigtig godt kamera (jeg er jo glad for at tage billeder - selvom jeg godt ved, at kvaliteten af et smartphonekamera langt fra lever op til det, jeg er vant til, så betyder det altså noget), og den skulle ikke være for stor og uhåndterbar. Så jeg har ikke selv rigtigt kunne overskue at finde en.
Han har så siddet og lavet en masse research omkring telefoner og kameraer og det hele for at finde frem til den rigtige, hvilket blev en HTC One S. Den er virkelig perfekt, så det er en rigtig godt valg. Den ligger godt i hånden, og jeg glæder mig til at komme til at bruge den lidt mere, når jeg inden så længe får flyttet mit nummer og får et abonnement med mulighed for at gå på nettet.

Men den har allerede været i brug, for den kan godt bruges som den lille computer, den jo er, og sættes på vores hjemmenetværk, som jeg ikke skal betale ekstra for at være på. Så jeg har været i gang med at hente apps. Bl.a. nogle spil, som Christian og jeg har prøvet at spille mod hinanden. Det er nu meget sjovt :) Det er virkelig en lille computer, sådan en.

Jeg fik også en hævekurv af Christian, en rund en, som jeg har ønsket mig. Lige i den rette størrelse. Så jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med at få bagt i den.

Gaverne fra Christian og det lille, fine kort, der fulgte med :)


I løbet af dagen kom der også et bud med en superfin buket blomster til mig fra min far og Marianne. Det er en virkelig fin, lille tæt buket, der har pyntet så fint på sofabordet lige siden. Den står faktisk stadig pænt, selvom den snart er en uge gammel. Der er kun få af blomsterne, der hænger lidt. Sådan her så den ud på dagen, den kom. Er den ikke bare skøn?
Nu går der lidt tid, inden jeg holder fødselsdag for familien, for jeg har brug for at koble lidt af mht. maden og spise det, jeg har lyst til, når jeg kan tåle det. For det hænger mig langt ud af halsen at skulle spise dødkedelig mad og passe på hele tiden, når jeg har lyst til at spise lidt mere varieret. Men på trods af det ville Christians forældre gerne give mig mine gaver på selve dagen, selvom de naturligvis også skal med, når jeg holder fødselsdag senere. Vi bor i samme by, forholdsvis tæt på hinanden (5-10 minutter i bil), så det er nemt lige at smutte forbi. De kom og fik en kom kaffe om eftermiddagen. Jeg var nok noget kedelig selskab, for jeg var bare så træt og udmattet, efter vi havde været ude og hente culotten (jeg er jo så stædig, at jeg gerne selv vil vælge sådan en, så jeg måtte jo med), men det er de vist efterhånden vant til med mig. For det er ikke altid, jeg har det supergodt, når vi ses.

Men det var hyggeligt lige at se dem, og de havde nogle dejlige gaver med. Den første, jeg så, var "loppekatten" som den så "smukt" blev kaldt. Både de og Christian og jeg har noget med katte, så da de fandt den her sorte kat, måtte jeg have den :) Sammen med den (mener jeg) lå et gavekort til H&M. Jeg fik også et par gavekort til H&M til jul, så nu kan jeg shoppe løs snart :) Jeg arbejder stadig på at opbygge min garderobe, for pga. mine sygdomme med maven og tarmene er der røget utrolig mange kilo af efterhånden, og det ændrer sig stadig lidt, så det er rart med noget nyt tøj, der rent faktisk passer :)

Jeg fik også en kogebog, jeg har haft sendt lange øjne, når vi har været ude og handle og en ny pande. Alt i alt nogle rigtig dejlige gaver :)

Gaverne fra Christians forældre.

Jeg fik også nogle fødselsdagshilsner med posten. Et fra min gode veninde Christina, et fra Christians faster og et fra min egen faster. I det fra min faster lå der også en check til en lille blomst, eller hvad jeg nu havde lyst til at bruge pengene på, skrev hun. Rigtig sødt af hende :)

Vi nød maden rigtig meget. Culotten blev virkelig perfekt, og tilbehøret var fantastisk. Efter maden slappede vi af på sofaen med en god film. Vi så Indiana Jones - den første film. Jeg fik blu-rayboksen med alle Indiana Jones-filmene af Christian til jul. Det var et dejligt gensyn. Og jeg fik lov at snacke lidt også. Selvom det næsten var for meget af det gode for min mave med guf oven på sådan en middag. Men den er heldigvis ikke stået helt af endnu, selvom den har drillet lidt. Så det er jo positivt :)

Det var en rigtig dejlig dag, som altid går alt for hurtigt. Men vi havde heldigvis også dagen efter at hygge i, som blev brugt på total afslapning. Det trængte vi også til.
Vi har også slappet godt af her i weekenden. Jeg gjorde rent, støvsugede og lagde rent på sengen om fredagen, hvor jeg havde det noget bedre, så vi ikke skulle lave så meget herhjemme i weekenden. Det betød dog, at jeg ikke havde energien til maden, da jeg kom dertil. Jeg havde også bagt i løbet af dagen - det møllehjul, jeg skrev om i sidste indlæg og kogt æg og stegt kylling - så jeg crashede, inden Christian kom hjem. Det føles altså som noget af et nederlag, når jeg så gerne ville gøre det så godt, så han kunne komme hjem og slappe af. Men han tager gerne over og hjælper, så han lavede salaten og vaskede op, mens jeg gjorde brødene færdig og lavede fetadippen. Det ville bare være rart at kunne alting selv, men sådan er det bare ikke, må jeg indse.

Men jeg fik trods alt nået rigtig meget den dag, så vi kunne slappe af i weekenden og lave, hvad vi havde lyst til. Det var rigtig dejligt.

Nu er vi tilbage i hverdagen. Vi fik handlet ind i går. Hvor er det bare skønt at kunne lave en madplan efter, hvad jeg har lyst til (dog med mine begrænsninger indregnet), hvor der er en fail-safe, så jeg kan tage en omgang lasagne eller lignende, hvis min mave pludselig skulle stå af. Jeg har virkelig kæmpet for at komme til jul, nytår og fødselsdag med "forsigtig" mad, og det er hårdt og dødkedeligt. Så det er dejligt, at det er overstået. Nu skal jeg bare have lidt ro uden at skulle noget et stykke tid. Det bliver rart. I går fik vi faktisk ratatouille med masser af hvidløg, hjemmebagt surdejsflute og frikadeller (jeg fik rester af en flæskesteg fra weekenden), noget mad, der virkelig smager af noget, og det var bare skønt!

Jeg fik også konstateret, at surdejen fungerer godt og giver god smag til brødene. Det er sjovt med sådan en, at den kan være så forskellig fra gang til gang, man laver den. Denne gang er surdejen meget mere mild og "venlig" i smagen, hvor den sidst var meget mere kraftig og syrlig. Måske hænger det sammen med, hvad det er for nogle gærstammer, den fanger under gæringen? Jeg ved det ikke. Men brødene blev i hvert fald virkelig gode. Sådan endte mine sidste surdejsflutes med at se ud :) (eller ja, et af dem i hvert fald ;)).

2 kommentarer:

  1. Tillykke med dagen - hvor er det fedt, at du sådan bliver forkælet :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have :) Ja, det er superdejligt. Det sætter jeg utrolig stor pris på :)

      Slet