mandag den 24. juni 2013

Hjemmelavet bounty

I lørdags havde vi besøg af nogle venner, og jeg lavede i den anledning en lækker jordbærtærte. Fik også lyst til at lave lidt andet, og jeg havde længe haft lyst til at lave bounty med kondenseret mælk, da det jo er ultranemt, så det kastede jeg mig også ud i.

Det gik også meget godt, indtil jeg skulle overtrække. Jeg havde troet, at jeg kunne vende dem i chokolade, men det hang de slet ikke nok sammen til, så de første par stykker, jeg prøvede med, smuldrede i chokoladen, æv! Derefter var der jo ikke ret meget chokolade tilbage, så jeg endte med kun at lave et par stykker ud af den ellers ikke helt lille portion bountymasse. Jeg fik overtrukket dem ved at pensle chokoladen på, så det er den fremgangsmåde, jeg vil anbefale. Alternativt kan man hælde chokoladen over bountyerne, gerne stående på en rist, så man kan opsamle og genbruge chokoladen, der ryger ved siden af. Eller man kan fordele det over bountyerne med en teske. Det tror jeg, at jeg vil prøve næste gang.

Jeg har siden fundet ud af, at bountyerne skal stå på køl noget tid, før de kan overtrækkes, så måske er det bare det, der skal til. Det vil jeg i hvert fald prøve, når de skal laves igen. Så kan man lære at læse opskriften ordentligt :-/

Desværre var jeg så glemsom, at jeg glemte at stille dem frem i lørdags, ups! De blev dog spist med god appetit søndag, da Christians forældre var forbi, og hans far mente, at dem måtte jeg sørme gerne lave en anden gang. Jeg smagte også selv lidt på dem, og de smager 100% autentisk som bounty. Især når man bruger lys Marabou-chokolade til at overtrække med (man kan også godt bruge mørk chokolade, hvis man foretrækker det, bare brug en af ordentlig kvalitet).

Jeg googlede en opskrift hurtigt, da jeg stod og fik lysten til at lave dem, og faldt over en fra Chocolat. Jeg har tidligere lavet ting fra hendes blog, så jeg var ikke i tvivl om, at det var den, jeg ville prøve. Er spændt på, om det bliver nemmere at overtrække næste gang, når jeg rent faktisk har ladet bountyerne stå i køleskab for overtrækningen. Uanset udseendet smagte de utrolig godt, så det er en opskrift, jeg varmt kan anbefale. De er også nemme at røre sammen, så det er bare om at komme i gang.

Hjemmelavet bounty (ca. 10 stk - mængden afhænger af størrelsen på bountyerne)

½ dåse kondenseret mælk (ca. 200 g - den sødede version, f.eks. Nestlé)
Ca. 150 g kokosmel
Ca. 150 g lys Marabou (eller god mørk chokolade, hvis du foretrækker det)

Hæld den kondenserede mælk i en skål og tilsæt kokosmelet lidt ad gangen, til massen har bountykonsistens. De skal kunne formes men ikke være for våde i det. Måske skal al kokosmelet ikke i, prøv dig frem.

Form til små bountyer og stil dem på køl i nogle timer (gerne tildækket, så de ikke tager smag af køleskabet).

Smelt chokoladen og overtræk de små bountyer (se min kommentar om overtræk ovenfor). Slut af med at drysse dem med lidt kokosmel som pynt. Lad dem stå, til chokoladen er stivnet. Opbevar de færdige bountyer i køleskabet i en lufttæt dåse.

Et par af de færdige bountyer. Brug lys Marabou - det er bare det bedste!Vi havde en rigtig hyggelig aften i lørdags. Spillede lidt og så derefter en film. Og spiste alt for mange snacks :D Men det var tiltrængt. Jeg nød det virkelig, og har haft det okay efterfølgende, så det er jo dejligt. Den var halv tre, før vi brød op, men tiden var bare fløjet afsted. Det var rigtig dejligt at have besøg af dem.

Jeg bagte jo også jordbærtærte, og den var superlækker som altid. Næste gang vil jeg dog lægge den sammen lidt før, da cremen godt måtte have været lidt stivere, men smagen var lige så god, som den plejede. Christians forældre var forbi og spise resterne af den i går eftermiddags.

Jordbærtærten, uhm!


Uheldigvis har weekenden ikke kun stået på afslapning og hygge. I lørdags fandt vi ud af, at vores ene kloakbrønd her i huset er totalt stoppet nu, så vi kan ikke bruge vasken i køkkenet, vaskemaskine, opvasker eller gæstetoilet :( Det gør det temmelig svært at lave mad og få tingene til at hænge sammen. Så nu sidder vi og venter på, at der skal dukke en slamsuger op i dag. Håber, den snart kommer.

I lørdags kunne vi desværre også konstatere, at Ozzy igen har problemer med maven :( Torsdag fik han en portionspose til deling med Putte og Phoebe, og spiste ikke så meget af den, men jeg tror, det er den, der er skyld i hans maveproblemer. Normalt får han bare problemer en enkelt dag, og så går det tilbage til normalt, men han har haft problemer lige siden, og jeg er bekymret :( Han løber ikke i bakken konstant, men måske 3 gange i løbet af dagen mod normalt en, og han har stadig tynd mave. Vi har prøvet med Zoolac, men det virker bare ikke på ham, desværre.

Jeg har haft kontakt til en veninde, der også har en kat med problemmave, der køber mælkesyrebakteriekure i USA, der skulle virke bedre end Zoolac (der også indeholder mælkesyrebakterier), og hun vil sende mig lidt pulver. Så prøver vi at blande det op i noget vand, hvis det er muligt, for Ozzy tåler kun sin tørkost, må vi efterhånden erkende. Så kan ikke give ham det i vådkost. Jeg afventer også svar fra en webshop i USA om, hvad det koster at få det sendt til Danmark, for så vil vi købe noget gel af samme mærke til Ozzy, selvom det jo koster en krig af få det hjem fra USA pga. ekstra moms og importgebyr. Men bare det virker. Det er i hvert fald værd at prøve.

Vi regner med at have pulveret fra min veninde i morgen, så må vi prøve det. Indtil da holder vi øje med Ozzy og prøver at hjælpe ham med at holde pelsen ren. Begynder han at rende oftere i bakken, eller drikker og spiser for lidt eller virker sløj, tager vi ham til dyrlægen med det samme. Men vi håber, at det her pulver kan virke på ham. For han er meget bange for at skulle til dyrlægen, så det vil vi helst undgå, hvis vi kan.

Han er heldigvis stadig en glad kat, og spiser og drikker, som han plejer. Vi håber, han snart er i bedring.

Ozzy i haven i går - bliver nusset af "far".


Åh, hvor jeg håber, han snart har det bedre. De har været meget syge det sidste ½-1 år, og det er næsten ikke til at holde ud at skulle igennem endnu en omgang. Det tærer virkelig på kræfterne og sender mig i kulkælderen. Det hjælper heller ikke, at vi nu har problemer med kloakken, for det gør det umuligt at lave mad, vaske op og vaske tøj. Så jeg håber, at den slamsuger snart dukker op og ordner problemet. Christian arbejder hjemmefra i dag, så han kan sørge for at ordne det med slamsugerfolkene. Jeg kan ærlig talt ikke overskue det.

Det kunne være rart med en periode uden kattesygdom eller hvor min egen sygdom fylder. Synes, sygdom fylder alt for meget, det går næsten ikke op i andet. Det fylder hver dag, men sådan er det jo at være kronisk syg. Jeg kunne bare godt undvære, at kattene var syge også. Det giver bare en ekstra bekymring.

Heldigvis er Ozzy en glad kat på trods af sine problemer, og vil gerne med i haven og gå lidt rundt. Han var med mig i haven og fotografere i lørdags, og var også med Christian i haven i går. Det er jo altid en trøst. Men han må gerne snart få det bedre. Vi krydser fingre for, at pulverkuren virker på ham.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar