torsdag den 20. juni 2013

Tillykke Phoebe - 1 år!

I dag bliver Phoebe 1 år. Det er utroligt, som tiden flyver. Men hun er efterhånden også en kæmpekat, så man kan jo godt se, at der er sket lidt ;) Jeg synes, at hendes første fødselsdag fortjener et lille indlæg herfra :)

Hun blev født 20. juni sidste år i en flok på 7 killinger, og vi så hende første gang i midten af august, da vi var rundt og kigge efter et nyt familiemedlem til vores kattefamilie, efter vi mistede Mille sidste sommer. Putte var meget deprimeret over tabet af hende, og vi vidste, at han trængte til en ny ven.

Der var som sagt mange killinger i kuldet, men Phoebe charmerede sig ind hos os. Hun tillod, at jeg tog hende op på benene og blev siddende hos mig og fik nus, hvor de andre havde for meget krudt i røven til at gide ret meget kontakt. Vi troede egentlig, at vi skulle have en hankat, men det blev lille Phoebe i stedet. Det kunne ikke være andre end hende :)

Phoebe 7 uger.

9 uger.

10 uger.


Vi besøgte hende nogle gange, inden hun flyttede ind hos os i midten af oktober.

Besøg hos Phoebe 9. september 2012.

Uh, hvad er I for nogle?Åh ja, ørenus. Måske er de ikke så farlige alligevel.

Besøg hos Phoebe 1. oktober 2012.Det var noget vildt at skulle væk fra alle sine søskende og ud hos to fremmede hankatte. Hun fik også knurret noget af dem den første dag, og Putte var totalt kold over for hende og hvæsede. Ozzy så på på afstand. Dagen efter var hun dog tøet lidt op, og det gjorde drengene også efter lidt tid.

Dagen, hvor Phoebe flyttede ind. Putte ignorerer for hårdt fra sin plads på kradsetræet - 12. oktober 2012.

13. oktober 2012.

13. oktober 2012 - kradsetræet inspiceres.


Hun fik hurtigt charmeret sig ind på Putte, da hun vaskede ham, som var noget, han savnede fra sin gamle ven, Mille. Det var noget, han nød. Efter noget tid måtte Ozzy også overgive sig til hendes kattekærlighed. Det havde vi ellers ikke regnet med, for han er ikke en, der gider være tæt med andre katte. Men hun får lov. De leger også en del, hvor de jager hinanden og er vilde. Det er dejligt, for det har han savnet rigtig meget.

Phoebe vasker Putte - 18. december 2012

Phoebe og Putte i haven inden for den seneste uge.

Phoebe putter hos Putte - maj 2013.

Ozzy får en vasketur - 13. januar 2013


I dag er hun en stor kleppert, hvilket nok er grunden til, at Putte ikke gider den samme tæthed, som da hun var lille. Hun er nemlig også ekstra fræk og vil gerne bide og drille mere, så hun får nogle hvæs af ham jævnligt. De er dog stadig glade for hinanden og leger meget i haven med at jagte hinanden og slås for sjov. Det er lidt, som om der gælder andre regler i haven. :)

Putte jagter Phoebe i haven - 7. januar 2013.

Phoebe jager Putte - 26. februar 2013.


Ozzy nyder hendes vasketure, som han lige når at få, før hun bliver drillesyg og bakker sin store røv ind i hovedet på ham, for derefter at ville wrestle. Det gider han ikke, den slags. Men de tager stadig nogle vilde ture rundt i stuen. Det er mere Ozzy.

Putte og Phoebe wrestler i haven 15. april 2013.

Phoebe fisker efter Ozzys hale - 17. april 2013.


Hun er en ret højlydt kat, for hun snakker meget og højt. Det meste af tiden er det sødt ;) Men hun er lidt af et tågehorn, haha :D Hun kan heller ikke sige mjauw. Det bliver mere til mi-iii! Eller en skræven. Og hun skruer ekstra op for stemmen, når hun har set Christian gå op ad opgangen uden for den indhegnede have, hvorefter hun styrter ind og sidder foran døren ud til bryggerset og skriger, til han åbner døren :D Hun er noget af en personlighed.


Hun har altid været en meget kælen kat, lige siden vi fik hende. Men det skal være, lige når hun har allermest lyst til det. Så kommer hun selv og totalt overfalder os for at nusse. Ligger helt op i fjæset på os :D Det sker desværre også nogle gange om natten, at det er lige der, og så må man jo overgive sig lidt. Så tramper hun rundt på en og bræger, til man vågner og nusser hende, indtil hun ikke gider mere. Og kaster sig ind til en. Vi foretrækker dog, at den slags sker i dagtimerne ;)

Nu vil jeg slutte af med lidt flere billeder af den unge dame fra det sidste år. Enjoy :)

Phoebe møder et juletræ for første gang - meget spændende!

Hun elsker at være i haven - 7. januar 2013

Et af hendes skøre påfund. Plastikposer er sjove! - 23. februar 2013.

En kold vinter giver en stor pels - og krave! - 28. februar 2013.

Uf, snevejr! - 13. marts 2013.

Holder udkig - 22. marts 2013.

Forår på vej og blå himmel. Udkig over haven fra toppen af æbletræet - 22. marts 2013.

Så blev det endelig noget varmere. Man nyder foråret i haven - 2. maj 2013.

Slapper af i vinduet oven på en varm dag - 15. juni 2013.

Phoebe i haven - 18. juni 2013


4 kommentarer:

 1. Ih, hvor er hun så fin. :-D Tillykke med fødselsdagen til hende! Da vores katte havde 1 års fødselsdag lavede jeg en lille lagkage til dem. De er født i september, tæt på min fars fødselsdag, så vi slog dem sammen, og så tilbød jeg at lave en fødselsdagskage til dagen som vi mennesker kunne spise, men kattene skulle jo ikke snydes, så jeg lavede en lille kagebund til dem også og pyntede den med flødeskum og kattepiller. :-) De spiste ikke af den, for de er meget kræsne, men jeg syntes at det hørte sig til. :-)

  Vores kommer også tit ind om natten og vil snakkes med. Jeg sover dog fra det for det meste, men de vækker min mand. Derfor plejer døren at være lukket på hverdage, da han ellers er træt om morgenen, mens jeg godt kan lide at have dem vandrende omkring.

  Vores siger heller ikke rigtig miaw, så det kan være en generel maine coon ting. Det er nogle lidt tynde lyde, og så kurrer de hele tiden som en flok duer. Katte er nogle små fjollede dyr, men vi elsker dem alligevel. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) Det er vist meget godt, at de ikke spiste det, for det kan give dårlig mave med komælk, så der slap I vist nådigt ;) Phoebe har fået lidt legetøj, og jeg har vasket bakken i dag, da der jo gerne skulle være lidt ekstra lækkert. Måske falder der noget spiseligt af senere :)

   Christian er oppe og fodre kattene hver kat :| Nogle gange flere gange om natten. Det er en dum vane, de har tillagt sig. Vi håber, det bliver bedre, når vi engang flytter i et andet værelse, når det er klart som soveværelse. Der kan man lukke flere døre ind til resten af huset.

   Jeg ved det ikke? Det kan godt være. Phoebe kurrer ikke så meget. Eller jo, hun RUUUUUH-mIIIIIIH!!, larmende. Hun er en ret højrøstet og skinger kat i det hele taget :D

   Slet
 2. Fantastiske billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) Det er jo nogle smukke modeller, jeg har ;)

   Slet