mandag den 16. november 2015

Tillykke Ozzy - 9 år

Vi er netop gået ind i sidste uge for jule-giveaway'en, hvor du kan vinde en lækker adventskalender til din kat (eller en kat, du holder af), så hvis du endnu ikke har deltaget, så slå et smut forbi konkurrencen :) Du finder konkurrencen her: Jule-giveaway: Vind en lækker adventskalender til din kat!

Det er efterhånden nogle uger siden, at Ozzy fyldte 9 år, men jeg synes, det er på tide med en update omkring ham. 29. oktober blev han 9 år, og han blev selvfølgelig forkælet lidt ekstra, som man jo fortjener sådan en dag. Vi købte et lille papkradsebræt til ham, som han virkelig blev glad for. Han har allerede tilbragt mange timer på det. Vi har ellers flere af den slags kradsebrætter, dog i andre udformninger, men den her er lige perfekt for ham, så den vælges frem for de andre, hver gang kan skal ligge midt i stuen :)

Fødselsdagsmissen på sin fødselsdagsgave :)Det er nu omkring 2½ måned siden, Ozzy fik fjernet de sidste tænder (pga. kronisk mundbetændelse), og det går faktisk helt godt med ham (7-9-13). Allerede ret hurtigt efter operationen kunne vi opleve ham gabe helt normalt, hvor han tidligere har haft smertejag, fordi det strakte i hans betændte område bag i munden, når han gabte for højt op. Vi kiggede ham i munden efter en måned, og den ene side af munden var nu i klar bedring. Den anden så dog stadig ikke for godt ud, men vi håber, at det med tiden bliver pænere. Uanset er han ikke så generet af det, at det påvirker, hvordan han gaber eller spiser, så det er jo dejligt. Omkring 1. december skal vi igen have et kig i munden på ham og opdatere Tanddyreklinikken om hans tilstand. Vi håber, at det ser meget bedre ud nu.

Her ses det helt store fremskridt i hans tilstand, for nu kan man gabe så højt, at ørerne skal lægges ned :D

 


Efter hans operation har han været på en dobbelt dosis interferon i forhold til den, han fik fra maj og frem til operationen, fordi der ikke var nogen særlig effekt af den normale dosis. Det er svært at vide, om det gør nogen forskel mht. hans tilstand, men det er jo vores håb. Det har ifølge Jens Ruhnau på Tanddyreklinikken hjulpet mange katte, så vi håber jo, at det også kan gøre noget for Ozzy. De første måneder på almindelig dosis interferon har vi ikke set nogen særlige bivirkninger hos Ozzy. Det er dog en anden sag nu med den større dosis; fra dag et, han har fået det, har han haft irriteret hud. Han klør store filterknuder i pelsen, og selv der, hvor han ikke kan nå, klumper pelsen sammen til store, fedtede knuder :| Det er en noget frustrerende situation, for Ozzy er ikke en kat, man bare kan håndtere, som man vil. Så jeg barberer knuderne af lidt ad gangen, når jeg kan komme til dem, og plukker dem fra hinanden, jeg kan få lov til at bruge tid på. Så Ozzy har et lidt særpræget udseende efterhånden. Men knuderne skal af, for ellers ødelægger det huden nedenunder.

Det er ikke så tydeligt med de store huller i pelsen, når han sidder så fint. Han forstår
princippet med comb-overs :DMht. hans næse, som jo blev så slemt forbrændt i sommers pga. noget antibiotika, han fik, så fik vi jo snakket med en specialist, som desværre ikke kunne hjælpe os ret meget. Der findes ingen deciderede solcremeprodukter til kat, så når vi skal give ham noget på, skal det være til babyer, og så må man bare håbe, at han ikke tager skade af at slikke det af. Til gengæld betyder det jo også, at vi ikke kan være sikre på, at det overhovedet hjælper, hvis han så hurtigt kan slikke det af.. Endnu bliver han ikke udsat for direkte sol, men heldigvis er efteråret fyldt med gråvejrsdage, så kattene kan være ude hele dagen, og UV-indekset er også lavt nu. Jeg gruer dog for, hvordan det skal gå, når det bliver forår og sommer igen. Vi kan heldigvis se en lille forbedring i hans ar måned for måned, så vi håber, at de med tiden helt forsvinder eller bliver mindre sarte. Der er ikke andet at gøre end at vente. Heldigvis har kattene efterhånden vænnet sig til, at situationen er sådan, at de nogle dage må vente med at komme ud, til solen er ude af haven. Vi håber dog på, at det med tiden ikke bliver nødvendigt at holde ham ude af solen.

Billede af Ozzy fra denne weekend, hvor jeg var en tur i haven med ham og Phoebe.Så det er her, vi står nu. Bortset fra hudirritationen med tilhørende knuder og bekymringerne omkring hans næse, går det faktisk meget godt (selvom jeg næsten ikke tør skrive det). Så det er jo dejligt. Vi håber, det bliver ved med at gå fremad for ham, både med munden og næsen. Han har en fin appetit, og vi håber, det fortsætter. Han nyder dog, når vi gider håndfodre ham, for så kan han meget hurtigere få maven fyldt. Det er jo noget mere besværligt at spise, når man ingen tænder har - primært mht. at samle knaserne op, for han har altid slugt maden. Vi prøver dog på ikke at gøre det for tit, for så forventer han, at det er sådan, han altid skal spise, og det går jo ikke. Men engang imellem er en fin variation for ham :)

Det er dejligt at fejre hans 9 års fødselsdag. Vi har flere gange i løbet af hans liv bekymret os for, at han ikke ville blive ret gammel, bl.a. i 2011, hvor han fik konstateret kræft i det ene øje, og vi ikke vidste, om det havde spredt sig. Og måske også i forløbet med munden, fordi han i starten af forløbet havde stigende nyretal, og fordi hans betændelse bare har været så svær at slå ned. Vi ved, at vi ikke er i mål med ham endnu, og vi har i foråret efter hans forrige operation set lignende positive fremskridt, hvorefter han så fik tilbagefald, så vi er forsigtige med at have hænderne oppe over hovedet. Men for nu glæder vi os over, at han har det godt og håber, at det bliver ved sådan.
9 år er også en skæringsdato/alder for os, da vi for to år siden mistede Putte, kun 9 år gammel. Det er sært nu at opleve, at Ozzy når samme alder som Putte, da han altid har været killingen. Nu er Ozzy den ældste, men stadig en frisk og meget aktiv dreng (når han gider - lige nu bliver det dog til mange middagssøvne pga. vejret).


Det er mandag, hvilket virkelig kan mærkes oven på den weekend, vi lige har haft. For det er ikke blevet til ret meget weekend for os. Fredag var vi begge virkelig udkørte og i et nedtrykt humør, så vi havde ikke lyst til noget som helst. Fik spist lidt men ikke set film, som vi ellers plejer i weekenden. Hele lørdag gik med, at Christian skulle skrive CV og en jobansøgning, som skulle ligge færdig lørdag. Jeg hjalp ham ved at kigge det igennem, han havde skrevet og kom med forslag til evt. omformuleringer, og jeg rettede stave- og kommafejl. Vi var først færdige over midnat, og fik heller ikke den dag rigtigt slappet af.

I går skulle der skrives endnu en ansøgning, så det gik dagen meget med. Derudover var jeg meget syg i går pga. maven, som havde reageret på noget, jeg spiste i lørdags, som jeg ellers plejer at kunne tåle. Sådan er det bare af og til, men jeg havde virkelig mange smerter. Det var ellers meningen, at vi skulle mødes i Roskilde og spise i dag, når Christian var færdig med at få den massage, han fik et gavekort til i fødselsdagsgave sidste år og endelig har fået booket tid til, men det må udskydes, til jeg har det lidt bedre. Massagen skal han dog have i dag, så jeg håber, han nyder den alligevel. Jeg er stadig plaget af smerter, så det bliver en besværlig planlægning af ugens madplan, tror jeg. Det skal dog gøres, så jeg kan få handlet ind.

Vi sluttede dagen af med at få kigget på vinterdæk til min bil. Godt nok kører jeg ikke så langt i den, men jeg gider simpelthen ikke skøjte rundt, når det bliver glat, så nu har jeg købt nogle gode vinterdæk til den. Nu afventer jeg bare, at de bliver leveret, og Christian har lovet at montere dem på bilen. Alt i alt har den stress, som weekenden har været fyldt med, efterladt en følelse af slet ikke at have slappet af. Så vi håber, at den her uge kan gå hurtigt, så der snart bliver plads til lidt afslapning igen.


I weekenden har vi brugt nogle timer hos noget families katte, som vi havde lovet at passe. De er blevet fodret, nusset og leget, og vi skal også kigge til dem senere i dag. I morgen kommer deres mennesker dog hjem, så der slipper de for os ;) Det er dog nogle søde kattebørn, og vi ved, hvor meget det betyder, at der er nogle til at passe på kattene, når man ikke er hjemme nogle dage, så vi gør det med glæde. Vil slutte af med et enkelt billede fra vores besøg hos kattene. Det er Hot'n'Tot, som hun hedder, der var meget interesseret i Christians sko :)

4 kommentarer: