mandag den 18. april 2016

Hjemmebagte hvedeknopper til st. bededag

Det er snart store bededag og dertil hører lækre, lune hveder! Dem kan man fint bage selv, og det er faktisk ikke ret svært :) Har du lyst til at prøve at bage dine egne hvedeknopper, kan jeg varmt anbefale denne opskrift. Den er virkelig god! Det er en Claus Meyer-opskrift med ganske få tilretninger fra min side og giver rigtig lækre hvedeknopper. Store og luftige, men med mere fylde og smag end dem, man køber. Og så mætter de også bedre. Opskriften på de gode hveder finder du her: Hvedeknopper.

Vi skal også have hvedeknopper, men det bliver ikke lige til st. bededag i år, da vi skal spise ude i den nærmeste fremtid. Derfor jeg tør ikke fylde maven med lækre, krydrede hveder og risikere at være nødt til at blive hjemme, hvis maven står af, som den ofte gør. Så vi må tage revanche, når vi har været afsted.

Der er også en anden årsag til, at vi ikke skal spise hjemmebagte hveder lige nu, nemlig at jeg pt. er ramt rigtig hårdt af seneskedehindebetændelse i højre håndled, så jeg er ret begrænset i, hvad jeg kan foretage mig. Jeg kan ikke selv handle, lave mad og bage, fotografere eller mange af de andre ting, jeg plejer at lave. Det inkluderer også at blogge, for det er særligt smertefuldt at sidde med computeren, så der kommer nok til at være lidt længere mellem indlæggene den næste tid, så jeg kan give begge hænder ro. Jeg kan i hvert fald mærke tiltagende smerter i venstre hånds håndled og fingre, efter den må tage over, så jeg er nødt til at skære ned på tiden ved computeren og med telefonen, så jeg kan få det bedre.

Vil slutte af med lidt billeder af Phoebe fra sidste uge, hvor jeg syede en hyggepose til hende med tørret baldrian (sædvanligvis putter jeg katnip i poserne, men det er godt med lidt variation). Den gjorde godt nok lykke! Hos begge katte. De bliver totalt fjollede af den lugt :D Vi andre nyder den dog ikke i samme grad, da det i den grad lugter af sure tæer! Pyha. Men hvad gør man ikke for kattene? ;) Billederne er taget fra en video, Christian tog af hende, mens hun legede med posen, så kvaliteten er ikke fantastisk, men de er nu ret sjove alligevel :)

Snif?

Grr! Lad mig nedlægge og flænse dig, nye pose!

Fungerer også som hovedpude ;) Det er i hvert fald rart at køre på ansigtet hen ad gulvet på den :D (Ozzys yndlingsdisciplin).

2 kommentarer:

 1. Lækker lækker kat, wauw... er det en Main Coon ..
  og så nogle flotte hveder, hjemmebagt er bare så lækkert
  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) God mandag (som det nu er blevet efterhånden) til dig. Ja, Phoebe er en maine coon :)

   Slet