lørdag den 15. september 2012

Flutes med ølandshvede og et kattebesøg

I går aftes var vi på besøg hos vores lille kommende missepige. Det var noget, vi virkelig havde glædet os til. Længere nede vil jeg fortælle lidt mere om, hvordan det gik, og der kommer også billeder :)

Men i går var det jo fredag, og der skulle selvfølgelig være lidt god fredagsmad. Så jeg lavede en helstegt hvidløgskylling med sprød salat og bagte kartofler med hjemmerørt hvidløgssmør. Til det fik jeg lyst til at bage lidt godt brød, så jeg improviserede et par flutes af ølandshvede. Basismålene i opskriften stammer fra de gode surdejsflutes fra Meyers Bageri. Opskrifterne i hans bog er i det hele taget fantastiske til at bruge som rettesnor, når man gerne vil improvisere lidt med sine brødopskrifter :)

Resultatet var rigtig godt. Som jeg tidligere har skrevet, giver ølandshveden en let grov smag til brødet, uden det bliver for gennnemtrængende, og smagen var lidt hen ad surdejsflutene, synes jeg. Det passede godt til aftenens mad.Flutes med ølandshvede (2 stk.)

3 lunkent vand
5 g gær
10 g havsalt
400 - 450g ølandshvedemel (+ evt. lidt til at bearbejde dejen med efter forhævning)

Rør gæren ud i vandet og rør salt i. Tilsæt 350-400 g mel og ælt de sidste 50 g i, om nødvendigt. Det gør ikke noget, at dejen er lidt klistret, når du stiller den til forhævning. Bare drys lidt ølandshvedemel i bunden af skålen, den skal forhæve i. Ælt dejen så meget, du overhovedet orker, eller kør den på en køkkenmaskine i 5-8 minutter (stop, før dejen giver slip på al vandet igen og bliver klistret).

Stil dejen til forhævning tildækket i ca. 2 timer, til den har nået dobbelt størrelse.

Drys lidt ølandshvede ud på dit køkkenbord og hæld dejen ud på det. Ælt lidt mel ind i dejen, så den er til at håndtere og ikke alt for klistret. Form to flutes, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad flutene efterhæve tildækket i 2-3 timer, til de er dobbelt så store.

Sæt ovnens bradepande nederst i ovnen og tænd på 230 grader. Rids flutene. Sæt flutene ind midt i ovnen, når den er varm og hæld et glas iskoldt vand i bradepanden. Luk ovnlågen hurtigt, så dampen forbliver derinde. Bag flutene 15-20 minutter, til de er let gyldne og lyder hule, når du banker på dem. Køl af på en rist.

Det færdigbagte flute.


Vi var som sagt ude og besøge den søde, lille missepige i går, og blev bekræftet i, at hun er den helt rigtige kat for os. Hun er bare så utrolig sød, vil gerne nusset, og finder sig i at blive taget op. Hun vil gerne sidde lidt hos en, og var rigtig glad for at få nusset øre, som det kan ses på et par af billederne nedenfor. Og så er hun en rigtig spinnemaskine

Det var et hyggeligt besøg hos Lene og Peter, og det var også første gang, vi mødte Peter. En rigtig rar mand, synes vi. Vi fik også en snak om kontrakten, så det skulle være på plads det hele. Så skal tiden bare gå, til hun flytter ind hos os :) Det skulle vi vide lidt mere om i næste uge, hvor hun skal til dyrlægen. Der får de sandsynligvis en tid til hendes neutralisering. Når hun er kommet sig oven på operationen, kan hun flytte ind hos os og drengene :)

Her er lidt billeder af hende fra i går. Der var ret mørkt, så billederne er ikke helt i den kvalitet, vi plejer at levere, når vi tager billeder. Men de viser vist fint, hvor dejlig og en en lille pige, hun er ❤ Tryk på billederne, så får du dem op i en større størrelse :)

Aaaah, ørenus!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar