torsdag den 18. juli 2013

Grillet salat med squash, grønne asparges og rød peber

For nogle uger siden lavede jeg den her helt fantastiske grillede salat som tilbehør til græske frikadeller. Vi fik ud over salaten og de græske frikadeller en smule brasede kartofler til, da jeg havde en rest, der skulle bruges. Passede fint til det hele :)

Jeg fandt inspiration i det nye MAD!, der vist omtaler flere slags grillede salater, så det gav mig lyst til at lave min egen. Jeg brugte en grillpande til at lave salaten på, da vi havde grillet rigeligt den uge allerede, og jeg ikke lige orkede at tænde op endnu en dag, men det fungerede helt fint. Måtte bare lave det lidt i etaper, da vores pande ikke er så stor.

Vil man forberede salaten lidt på forhånd, kan man grille squash og rød peber og opbevare dem i køleskabet, til salaten skal serveres. Når salaten skal serveres, ristes aspargeserne. Herefter lunes squash og rød peber og blandes med aspargeserne. På den måde kan man spare lidt tid lige før serveringen :) Det har jeg tænkt mig at gøre, næste gang jeg laver salaten. For der bliver helt klart en næste gang. Vi var begge helt vilde med salaten. Pamesanflagerne passer supergodt til de lune grøntsager. Kan kun anbefale, at I prøver den. Den er virkelig lækker.

Grillet salat med squash, grønne asparges og rød peber (2 pers.)

1 stor squash
3/4-1 bundt grønne asparges
1½ rød peberfrugt
Groft salt
Parmesan (hel ost, der høvles flager af)

Vask grøntsagerne. Knæk den nederste den af aspargeserne og skær stilken af squashen. Skær squashen i knap 1 cm tykke skiver på langs. Rens peberfrugterne og del i 3-4 stykker (for en hel peberfrugt). Mas dem flade. Det gør ikke noget, at de knækker lidt.

Grill alle grøntsagerne på en varm grill, eller steg dem på en brandvarm grillpande. Jeg stegte mine grøntsager på grillpanden, da jeg ikke gad tænde op i grillen for anden dag i træk. Det fungerede helt fint. Squash og peberfrugter skal være bløde i konsistensen, og aspargesene skal stadig have lidt bid.

Bland de grillede grøntsager på et fad eller en tallerken (jeg delte peberfrugterne i lidt mindre stykker) og drys med groft salt. Høvl flager af parmesanosten og fordel over grøntsagerne.

Den grillede salat serveret med friskhøvlet parmesan og et drys groft salt.Det var egentlig meningen, at vi skulle have haft endnu en omgang af salaten herover i mandags, men som jeg skrev, er jeg desværre løbet ind i endnu en gang problemer med min mave :( Jeg er desværre ikke ovre dem endnu, så salaten er sat på hold indtil videre.

Det er meget frustrerende med min mave. Jeg er ret sikker på, at den reagerer på et eller andet, jeg har spist. Christian er ikke ramt af maveproblemer, men min mave er meget sart, så der skal ikke ret meget til, før den står af. Aner ikke, hvad det er, der har gjort udslaget. Det startede med kvalme i lørdags, og siden er kommet mavesmerter til (denne gang er det tarmene, der er ramt. Det er ellers oftest problemer fra mavesækken, jeg døjer med). Døjer også stadig med kvalmen. Det er næsten ikke til at holde ud. Kvalme er det allerværste, jeg ved.

Vi står endda og skal afsted til noget i weekenden, som jeg virkelig har glædet mig til, men det har vi umiddelbart aflyst, fordi jeg har det så skidt. Der er ikke den store udsigt til, at det skal blive bedre, for smerterne er tiltaget de sidste dage :( Bliver det meget bedre i løbet af de næste dage, kan det godt være, at vi tager afsted, men jeg tvivler stærkt på det. Det er også ret risikabelt at tage ud og skal spise hjemmefra, når maven bare er træls. Ville være træt af at skulle køre hjem midt i det hele, fordi jeg får for ondt.

Noget af det, jeg finder mest frustrerende, er, at det også gør det totalt uoverskueligt, hvornår vi kan holde ferie. Vi har aftalt, at Christian venter med at tage ferie, til jeg har det lidt bedre, for jeg gider ikke sidde hjemme og have ondt i maven hele ferien. Men der virker bare ikke til at være nogen bedring med min mave, så vi kan ikke sige noget om, hvornår vi kan holde ferie. Vi trænger begge til at få ferie sammen. At få slappe af, hygge og komme lidt hjemmefra også.

Vejret skriger sommer, og her er alt for varmt herhjemme. Føler mig fanget i den her svedehytte, ikke mindst fordi det er lidt begrænset, hvad jeg kan lave pga. smerterne og kvalmen. Så dagene er uendeligt lange for tiden. Og er bare trist over tingenes tilstand. Mit helbred - især min mave - er god til at sætte en kæp i hjulet for de ting, jeg gerne vil, og man bliver bare så træt af det, når det sker gang på gang. Ødelægger noget, man virkelig har set frem til. Samtidig er det svært at forklare folk, at man altså ikke kan alt det, der for dem er så naturligt som at trække vejret (at spise), så de forstår hvor stort et problem, det rent faktisk er. Så er bare frustreret og ked af det lige nu :(

Jeg kan kun håbe på, at det bliver meget bedre snart, så vi snart kan holde ferie sammen og lave de ting, vi gerne vil. Og så jeg slipper for smerter og kvalme. Orker ikke mere sygdom. Så det krydser vi fingre for.


Vil slutte af med et enkelt nyt billede fra haven. Lavendelen blomstrer for tiden og dufter så skønt. Vi har sat flere i år, da vi er glade for lavendel, og den kommer pænt igen år efter år. Den tiltrækker også mange små hyggelige insekter, jeg elsker at fotografere, så jeg får lidt tid at gå i haven ind imellem :) Kig forbi min fotoblog, hvis du har lyst til at følge med i, hvad jeg får fanget med mit kamera :)

2 kommentarer:

 1. Håber du snart får det bedre, Christina, så du kan få lov til at nyde sommeren. Der er ikke noget som maveproblemer til at ødelægge alting.

  *knus*

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Lisa. Jeg håber også, at maven snart kommer i orden. Syntes ellers, at det var begyndt at blive bedre, men pga. en lidt stresset weekend og medfølgende problemer med at få skånsom nok mad er min mave desværre i et tilbagefald igen :( Må prøve at passe godt på den de næste uger og håbe det bedste.

   Slet