fredag den 24. oktober 2014

Makronmuffins med chokolade

Inden vi fortsætter med billederne fra Ree Park, synes jeg, vi skal snuppe en opskrift. Da det er koldt og ruske-vejr i dag, synes jeg, at det må være på sin plads med lækre muffins, som man passende kan bage som tilbehør til en hyggelig eftermiddag i sofaen under et tæppe f.eks. efter en lang gåtur i skoven. Farverne er ret smukke derude efterhånden, så det er med at nyde dem, før alt bliver helt bart.

I juli brændte vores ovn af. Det var intet mindre end en katastrofe, for jeg laver meget mad i ovnen, og er jo også glad for at bage, så vi måtte hurtigt finde en afløser. Efter noget søgen faldt valget på en ovn fra Voss, der var dejligt stor og med flere smarte funktioner. Vi fandt den endda billigst her i byen, hvor vi fik en virkelig god service hos vores lokale Elsalg :) Da den skulle indvies, måtte jeg jo prøve at bage noget, så det blive de her makronmuffins, som er en opskrift, jeg har brugt i mange år. Det er dog længe side, jeg har bagt den sidst, så fik lyst til at finde opskriften frem. Muffinsne blev taget med ind på Christians arbejde til hans kollegaer, lige før han gik på sommerferie.

Makronmuffinsne er søde kager, der har en rigtig dejlig mazarinsmag (pga. makroner og mandelessens). Vil man have det lidt mindre søde, kan der skæres ned på sukkeret, men jeg synes, de er, som de skal være :) De får en lækker, let sprød overflade. Du kan selv bestemme, hvor intens mazarinsmagen skal være, ved at tilsætte mere eller mindre mandelessens. Jeg puttede 5 tsk i, hvilket giver en rigtig god og lidt kraftig mazarinsmag. Hvis den skal være lidt mere diskret, kan man nøjes med 3 tsk. Opskriften rækker til 10-12 muffins, alt efter hvor hårdt man fylder formene. Jeg lavede en dobbelt portion, som rakte til 21 godt fyldte muffinforme.

Makronmuffins med chokolade (10-12 stk.)

3 æg
150 g sukker
3-5 tsk mandelessens
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver med top
100 g mørk chokolade
100 g makroner
125 g smeltet smør (eller margarine)

Smelt smørret og stil det til afkøling

Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Tilsæt mandelessens og pisk kort, så det lige er optaget i æggesnapsen.

Knus makronerne. Undlad at knuse dem helt til rasp. De skal bare være i mindre stykker.

Hak chokoladen groft.

Bland mel med bagepulver. Vend chokolade og makroner i melet. Vend herefter melblandingen forsigtigt i æggesnapsen, så du ikke slår luften ud af den. Vend til sidst det smeltede, let afkølede smør i.

Fyld dejen i muffinforme og bag muffinsne ca. 17-20 minutter ved 200 grader midt i ovnen. Tjek med en gaffel, om de er færdige (der skal ikke hænge dej ved, når du har stukket en gaffel i dem). Lad kagerne stå og køle lidt af i formen, før du tager dem op (hvis du bruger en metalform med papir i).

De færdige makronmuffins. Man kan ane lidt af chokoladen i  toppen dem,
men det meste er fordelt rundt i selve muffinen.Ovnen var faktisk ikke den eneste, der brændte af i sommers. Måske en måned før ovnen brændte mikroovnen af! 0.o Og det skete noget dramatisk, for det skete, da jeg var ved at bage et eller andet og lige skulle varme noget mælk i mikroovnen. Da den har fået x antal sekunder, ville jeg lige åbne lågen og se, hvor varm den var, så jeg gør, som jeg plejer og åbner ovnen og stikker hånden ind for at tage kruset, men opdager ikke, at mikroovnen stadig kører! Normalt slukker den, når man åbner lågen, men det gjorde den ikke denne gang, og jeg har fået bestrålet min hånd med mikrobølger på højeste styrke.

Det gjorde mig faktisk noget bekymret, så jeg gik og ventede på at se, om der var sket noget med hånden. Da jeg lige var kommet over det første chok, indfandt skuffelsen sig dog en smule over, at jeg ikke havde udviklet nogen form for superkræfter efter at have været udsat for stråling. Det er jo sådan noget, man læser om i tegneserierne ;)

Men den røg ud, og ind flyttede en Gorenje-mikrobølgeovn, som jeg har lært at kende og elske så højt som den gamle. Det er jo ikke til at undvære, for vi bruger faktisk mikrobølgeovnen ret meget. Jeg er også meget glad for den nye ovn. Den kan en masse og er bare rigtig lækker. Næsten bedst af alt har den pyrolyse, hvilket betyder, at det er slut med ovnrengøring! Skal snart have brugt den, for den trænger efterhånden. :) En anden af favoritfeaturene på ovnen nok den hurtige opvarmningsfunktion. Det er rart, hvis man lige har lidt travlt.

Ellers går vi og venter på, hvad det næste mon er, der står af. Både køleskabet, fryseren og opvaskeren er også et sted, hvor det er spørgsmål om tid, før det står af, men jeg håber, det venter lidt endnu, for det er lidt af en udskrivning, hver gang man skal købe nyt.

En stor del af min tid herhjemme pt. går med at passe eller holde øje med Ozzy. Han fik jo et tilbagefald med sin mundbetændelse i sidste uge, og siden har han været på antibiotika og smertestillende. I dag er sidste dag på smertestillende, så har han fået det i 10 dage, og det har helt sikkert også hjulpet. Men jeg er noget bekymret for, hvordan det skal gå de næste dage, hvor han ikke får det mere. Vi fortsætter med antibiotika noget længere endnu, og skal have en statussamtale med dyrlægen, når jeg skal bestille mere medicin til ham. Jeg fik et kig i munden på ham her til middag, og jeg synes, det ser mindre rødt ud. Den smertestillende virker dog også inflammationshæmmende, så vi må se, om det bliver værre, nu han ikke skal have det mere. Håber, antibiotikaen efterhånden har fået så godt et greb om problemet, at han ikke få noget større tilbagefald ved at stoppe med den smertestillende medicin.

Ozzy i en papkasse tidligere på året. Han er efterhånden lidt af en indekat. Det er de begge.
Især Phoebe. Vejret er ikke noget, de har meget travlt med at skulle være ude i hele dagen, brr!I går var vi en tur i biografen. Der har ikke gået noget rigtigt længe, som vi har gidet se, men nu var der endelig en ordentlig film hernede. Vi var nede og se Gone Girl (eller "Kvinden, der forsvandt", som den så gyseligt hedder på dansk), og det var en rigtig spændende og god film. Så har du ikke set den endnu, kan den klart anbefales. Den er instrueret af David Fincher, som også står bag bl.a. Se7en og Fight Club, samt The Social Network. Spændende film, som denne helt lever op til, må man sige.

I dag er her iskoldt. Kun lige knap 21 grader indenfor, så jeg sidder med hjemmesko og uldtrøje under et tæppe her i stuen. Har lige tændt for varmen, men afventer lige og ser, om alle radiatorerne virker. Ellers skal Christian vist have et kig på dem senere. Efteråret har for alvor ramt os. Gudskelov, kan man måske sige. Synes ellers det har været rart nok med det lidt lunere vejr, men det er ikke naturligt, og jeg vil rigtig gerne have sne den her vinter, for vi blev snydt sidste år, så det må være på tide, at vejret snart begynder at opføre sig normalt.

Med efterår kommer også lysten til de lidt tungere retter, der gerne tager lang tid at lave, f.eks. simreretter. I dag skal jeg lave oksegryde med kartoffelmos, og vi skal have lidt broccoli til. I hvert fald hvis min mave arter sig. Har det dårligt oven på gårsdagens biografpopkorn, så det kan godt være, at jeg bare laver retten i dag, og så spiser vi af den i morgen. Så må jeg sætte min mave på skånekost i dag. Men kommer ikke uden om at lave oksegryden i dag, for har noget kød, der skal bruges. Ellers har jeg ikke de store planer i dag. Sover dårligt for tiden, og det påvirker dagene meget. Kan jeg finde energien til det, skal jeg have skiftet vand i akvariet. Det kan jeg måske godt lige svinge mig op til. Nu vil jeg gå ind og vække Ozzy, for det må efterhånden være tid til, at han skal spise noget. Han har heller ikke været udenfor i dag, så måske bør han lige gå ud og lufte pelsen lidt. Phoebe har jeg opgivet på det punkt :D Kan I have en rigtig dejlig weekend :)

2 kommentarer:

 1. Han er altså en chamebøf ham Ozzy, håber snart han er frisk igen.

  De ser gode ud de muffins, har faktisk aldrig prøvet at bage med makroner i dejen, mon det skal prøves???

  Hvor hurtig er den hurtige opvarmingsfunktion du beskriver for den må da være virkelig hurtig, synes min ovn er ca 15 minutter om at blive varm

  Og jeg er ked af at jeg ikke skal kalde dig SUPER WOMAN :-D

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, han er en værre nutte-mis. Vi håber også, at den her omgang antibiotika kan slå det helt ned, så det ikke kommer igen, men det har lidt lange udsigter.

   Det smager rigtig dejligt. Sådan lidt marcipanagtigt og er sødere end sædvanlige muffins. Overfladen på dem bliver som sagt også meget lækker, ligesom når jeg bager med marcipan.

   Åh, det er svært at sige. Men tror, jeg i hvert fald kunne få ovnen op på 250 grader på omkring 10 minutter den anden dag. Det er rigtig dejligt, når man står og bare gerne vil have noget mad i ovnen med det samme :)

   Ja, det er jeg da også lidt :D Selvom jeg vist har haft en enkelt oplevelse eller to siden, hvor jeg ikke har kendt min egen styrke og knækket et eller andet, haha :D Men det kan vi vist bare tilskrive min egen klodsethed :-3

   Slet