torsdag den 5. december 2013

Mens vi venter: uddeling af lidt tidlige julegaver

Jeg sidder lige nu i venteposition ved telefonen, fordi jeg venter på, at dyrlægen skal ringe tilbage, så vi kan snakke om Phoebes mund. Der sad jeg også hele dagen i går, uden han ringede, så det er jeg lidt muggen over. Han har haft travlt, fair nok, men det er træls at skulle vente hele dagen på et opkald der ikke kommer, fordi det i sig selv stresser mig meget.

I ventetiden vil jeg fortælle jeg om en lille hyggepakke, jeg har fået sendt afsted i går. Jeg har noget tid gået og tænkt på at sende en lille pakke med sjov og lækkerier afsted til Gizmo og hans nye katte- og menneskefamilie, fordi jeg bare er så glad for, at han har fundet det helt perfekte hjem. Han kunne ikke have fundet bedre sted, og Inge, som hans nye mor hedder, er god til at opdatere mig pr. sms, hvordan det går med ham. Det er dejligt at se billederne og se, hvor godt det går med ham. Han er helt rask nu, efter han er blevet behandlet for sit maveproblem, og han er efterhånden faldet rigtigt godt til hos de to andre katte, så det kunne ikke være bedre. Det gør mig meget glad.

Derfor tænkte jeg på ham og hendes andre katte, da jeg købte ind hos Zooplus for nylig. Så der blev lagt lidt ekstra sjove og lækre ting i kurven til dem. Pakken kom til at bestå af tre fjerdrillepinde (Phoebe og Ozzy tonser rundt efter dem om aftenen, når vi leger, før vi går i seng), en "bird" (fjer på snor, der siger som en flyvende fugl. Også meget populær herhjemme), en kickeroo (pølseformet sparkelegetøj med katnip i) og en fin fasanfjer fra Phoebes nyindkøbte samling fra Jekas (hun elsker fjer generelt, og bærer de her fjer rundt i huset og leger med dem).

Af lækkerier blev det til et rør frysetørret kylling og et rør frysetørret tun. Det er rent, reelt kød, og det er jo ikke det værste i verden. Det var faktisk det eneste, Putte kunne få ned til sidst, og han var ellers en kat, der helst kun spiste tørkost.
Derudover bagte jeg en dåse af verdens bedste cookies med chokolade og mandler til Inge og familien. De er Christians favoritter herhjemme, så han var vist lidt skuffet over, at de alle sammen kunne være i kagedåsen, der skulle sendes afsted ;)

Pakken er netop ankommet og har bragt stor glæde, kan jeg høre. Kattene er allerede i gang med legetøjet :) Ozzy "hjalp" med at pakke kassen i forgårs. Han testede lige, at luftpudeindpakningen til kassen nu var god nok :D Måtte holde vejret for ikke at grine højt, da jeg så det! Han er virkelig speciel, den kat :)

I går fik jeg taget en lille video af Phoebes mund, da jeg skulle undersøge tilstanden af såret. Tog nogle screenshots af det og sendte til dyrlægen, så vi har noget at tage udgangspunkt i for vores snak. Det ser drabeligt ud, det sår. Vi stoppede med den smertestillende medicin til hende fra i lørdags, fordi det så ud til at gå okay med at spise for hende, og det har gået godt uden medicinen frem til i går, hvor hun fik problemer med at spise. Hun spiste ikke sin mad op, da jeg stod op. Om aftenen spiste hun det hele uden problemer, så vi ville lige se tiden an mht. medicinen. Hun spiste også pænt sin natmad. Her til morgen, da Christian skulle give hende, ville hun så igen ikke spise op. Måske er hun ikke helt så vild med smagen af fisk som af kylling, men hun elsker vådkost, og har nemt kunnet klemme det med fisk ned før. Så vi er sikre på, at det er pga. smerter. Jeg forsøgte at give hende igen her, efter jeg stod op, men hun havde samme problem. Fik dog spist lidt. Så nu har hun fået smertestillende medicin, og jeg har lavet hendes mad klar til resten af dagen.

Her kan man se såret på hendes tunge. Det er ikke så sært, at det gør ondt på hende. Det er noget drabeligt :(
Det har desværre været nødvendigt, for jeg vil helst ikke stå og lave mad til hende hele dagen, efter Ozzy nu desværre ikke kan tåle allergivådkosten :( Han har haft problemer med maven i nat, så jeg har været oppe midt i nat og ordne hans pels, give pasta og vaske gulvene, hvor han har kørt rundt på bagdelen. Så jeg er noget træt i dag. Jeg håber inderligt, at det er overstået med hans maveproblemer i første omgang her nu. Vi har stadig en dåse allergifoder hjemme, som vi måske prøver med en anden gang med mælkesyrebakteriepulver over. Det er så synd, at han ikke må få noget lækkert, for han vil jo også gerne have noget. Og han ser Phoebe få hele tiden, og har nu de sidste dage vænnet sig til at få sammen med hende :( Så det er så ærgerligt, at han ikke kan tåle det alligevel, allergivådkosten. Derfor lavede jeg hele Phoebes dagsration klar. Så håber jeg, han ikke tænker for meget over at blive snydt, når han ikke kan høre blenderen, stakkels Ozzy :(

Vi håber også, at vi snart kommer dertil, hvor Phoebes tunge gror sammen, så hun kan spise tørkost igen. Jeg synes faktisk, at hendes sår ser pænere ud, mindre dybt, hvilket er ironisk, når hun nu har fået smerter. Det er sært. Men det er svært at blive klog på. Indtil det gror sammen, fortsætter vi nok med "sondemaden". Det er mest skånsomt for hende, tror vi.

Phoebe venter på sin natmad.

Er den ikke snart klar?! Jeg kan lugte den!

Forventningsfuld.


Jeg har stadig problemer med min tunge/mund, så jeg har efterhånden indset, at jeg er nødt til at få lægen til at kigge på det. Selvom det er svært at vide, hvad de lige kan gøre ved det. Derfor ringede jeg til lægen, da jeg stod op for at få en tid. Første ledige tid er så først den 17. december! Det er totalt absurd. Sekretæren foreslog, at jeg ringede i telefontiden om morgenen og fik en akuttid, så jeg kunne komme til før. Det må jeg så gøre. Jeg skulle også have en tid til blodprøvetagning, for jeg er long overdue for at få tjekket mine tal. Skulle have haft det gjort i september eller oktober, men der har jo været så meget, så jeg er ikke kommet afsted. Jeg havde ellers en aftale om at blive tjekket ca. hver tredje måned, efter mine levertal var helt oppe i skyerne sidste år, og jeg, efter de var faldet, skulle starte op på fast medicin igen. Så må hellere få det overstået.

Jeg skal måske også have influenzavaccinen, men ved ikke helt, om jeg tør så tæt på jul. Hvis man nu får symptomer af den. Nogle kan nemlig godt blive lidt syge, sådan forbigående, og vi skal jo holde jul herhjemme. Så jeg har ikke tid til at blive syg. Så det må jeg lige overveje.

Det er allerede blæst noget op herhjemme. Jeg frygter, at vores efterhånden lidt sølle skov overfor skal miste flere træer. Det er snart ikke en skov længere at se på :( Kattene har konstateret, at det ikke er udevejr i dag, og Ozzy ligger og fiser den af i en dejlig stor og blød seng på værelset, lige ved radiatoren. Phoebe har sovet her i stuen, til jeg skulle tjekke hendes mund. Efterfølgende er hun vist gået ind til Ozzy, vil jeg tro. Jeg håber, vi slipper for mere bøvl med hans mave. Nu vil vi gerne snart have raske katte, tak!

Måske skal jeg lige ud i haven og fjerne et bord med kakler. Det er det sidste, der ikke er sat i garagen endnu. I sidste storm løsnede en af kaklerne sig, så jeg må nok hellere få det gjort, inden stormen for alvor tager fat. Jeg håber også, at Christian når hjem, inden det bliver for slemt. I sidste storm var det en virkelig farlig kørsel hjem for ham, så jeg er lidt bekymret. Håber, han passer godt på.

Nu må dyrlægen godt snart ringe, så det er overstået. Og jeg skal have fundet ud af, hvad vi skal spise i aften. Valget står mellem oksegryde med kartoffelmos og broccoli eller helstegt tomat-oreganomarineret svinefilet med ovnkartoffelbåde, salat og bearnaise. To ret forskellige retter, men begge lækre, helt sikkert, så det er et svært valg :) Men hvis det er det mest besværlige, jeg skal udsættes for i dag, kan jeg nok godt lige leve med det ;)

2 kommentarer:

 1. Hej Christina!

  Du er simpelthen en engel! Tænk at få sådan en dejlig kattegave op til jul - det viser hvor fint et menneske du er :)

  Jeg håber snart stakkels Phoebe kan spise normalt igen. I trænger simpelthen til en jul i fred og ro uden alt for mange bekymringer. Af samme grund ville jeg også vente med vaccinationen indtil efter jul.

  Jeg sender dig et kæmpe catwoman-til-catwoman-kram <3

  Kram, Lisa

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisa.
   Tak, det er alt for pænt sagt. Jeg er bare så glad for at se, at Gizmo har fået lige det gode hjem, han fortjener. Han bliver passet og forkælet ud over alle grænser, så det er bare rigtig godt.

   Ja tak. Det ser dog ud til, at det kan tage noget tid endnu. Vil skyde på, at det i hvert fald tager et par uger endnu, så det må vi nok indstille os på. Hun fik i hvert fald meget ondt af at komme af det smertestillende, selvom det var 14 dage siden, hun fik lavet såret. Så der er noget vej endnu, det er i hvert fald tydeligt.

   Jeg ved ikke med vaccinen, for det er vist enten nu eller aldrig, for de vaccinerer kun december med. Må overveje, om jeg tør tage chancen. Ja, vi trænger virkelig til ro og slappe af, men det bliver nok først i 2014, det kan lade sig gøre, tror jeg. Vi prøver at tage en dag ad gangen. Alt andet er for uoverskueligt.

   Tak skal du have, det luner :)

   Slet