søndag den 20. december 2015

4. søndag i advent

I dag er sidste adventssøndag inden jul, 4. søndag i advent, og dermed også sidste gang, julesokkerne skulle tømmes. Det har været rigtig hyggeligt med sokkegaverne, både at finde på dem og åbne dem, og også i dag har jeg fået meget fine gaver. Christian var da også glad for sine.

Ud over de fine gaver, som I kan se her nedenfor, vil jeg også fortælle jer om noget nyt, der er sket i vores liv. Det er noget, som kommer til at ændre vores liv en del, forhåbentlig til det bedre, så det er spændende at se, hvordan det kommer til at blive. Men først de fine gaver :)


Det kommer nok ikke som nogen overraskelse for jer herinde, at jeg er meget glad for mad, ikke kun at lave mad, men også at læse om den :) På det område er det en ekstra god høst i dag, hvor Christian har fundet en ekstra kategori til vores Bezzerwizzerspil. Kategorien er kogekunst, og i pakken ligger også en lille Bezzerwizzerbrik, som skal bruges i det originale spil, vi har. Vi er glade for at spille spil, især sådan noget paratvidenspil, så jeg glæder mig til at prøve kategorien her :) Derudover fik jeg en fin 2016-kalender med The Simpsons igen i år, så vi kan følge med i dagene næste år med de sjove citater og facts om The Simpsons.

Af min byttenisse fik jeg også noget madrelateret i dag. En fin kogebog om kager i kopper :) Den glæder jeg mig til at læse.
I Christians pakker var der i dag den her kæmpestore Toblerone. Han blev da også meget glad, da han pakkede den ud ;) Da jeg så den i butikken, vidste jeg bare, at han skulle have sådan en :) Derudover fik han et par nye boxershorts (mørkeblå med sort kant - det er ikke så nemt at se på billedet) og et par glaskatte til juletræet :)


Vi har jo også en sok til kattene, men jeg tror, den mest bliver en pyntegenstand fremover, for vi forkæler kattene løbende igennem dagene og vil helst ikke vente til søndag med at give dem lidt, hvis vi synes, de skal have noget. Den er dog meget fin at have hængende, og der kommer da også lidt godt i sokken ind imellem :) Kattegræsset, de fik for nogle uger siden, er nu vokset op og bliver nydt i fulde drag. Ozzy skal dog have lidt hjælp til at spise det, da han har svært ved at plukke det uden tænder. Men det kan jeg hjælpe ham med :)


Nu til de store nyheder :) Som I måske husker, fik Christian at vide i oktober, at firmaet, han har arbejdet i i over 18 år, ville lukke, og de derfor alle stod til at blive fyret. De fleste blev fyret pr. 1. november, men han og få andre skulle blive til nytår og lukke det hele ned. Nogle få stykker skal fremover stadig være ansat ved det amerikanske firma, men ikke Christian. Det har været en utrolig hård tid, for Christian har haft meget travlt. Der var meget, der skulle nås inden jul mht. lukningen.

Vi bor i Udkantsdanmark, især i forhold til IT-jobs (og især i forhold til den type job, Christian søger), så vi vidste, at det måske var en god ide at begynde at holde øje med nye jobs i god tid. Hvis han skulle længere væk end Roskilde, hvor han arbejdede frem til nu, ville transporttiden nemt komme op på halvanden time hver vej (mod en time til Roskilde), og det er simpelthen for langt væk. Derfor måtte vi holde øje med, om der kom noget tættere på i god tid.
I november sendte Christian to jobansøgninger afsted. Den ene var til et job i Roskilde og den anden til et her i byen. Uanset om man bliver kaldt til samtale, er det jo god øvelse at skrive ansøgninger.

I december fik han en indkaldelse til samtale på begge jobs, og det var på samme dag! Det var en virkelig hård dag for ham, og han skulle endda på arbejde også den dag. Begge samtaler gik fint, men han følte nok, at han måske ikke passede så godt profilmæssigt til jobbet her i byen, da det var noget lidt andet end det, han ellers har arbejdet med, så han regnede ikke med at høre mere fra dem. Alligevel ringede de og bad ham komme til en samtale nr. 2, overraskende nok.
Han fik at vide, at han ville høre mere til jobbet i Roskilde ugen efter, men allerede efter to dage fik han et opkald om, at han blev tilbudt jobbet. Han valgte dog at tage anden samtale hos firmaet her i byen, og den gik også godt. Han ville høre mere inden for nogle dage, fik han at vide. Det gjorde han da også, da de ringede og tilbød ham jobbet!

Det er totalt åndssvagt, at man - efter ikke at have skrevet en ansøgning (eller lavet CV) i over 18 år - søger to jobs og bliver tilbudt dem begge! Hvordan kan det lige lade sig gøre? Vi var i hvert fald meget overraskede. Men selvfølgelig også glade. Og jeg ved, at Christian er dygtig og har meget at byde på, både arbejdsmæssigt og personligt, så jeg forstå godt, at de havde lyst til at ansætte ham begge to :) Men det havde vi virkelig ikke regnet med. Det var nogle virkelig hårde dage, da han skulle tage en beslutning, for begge steder virkede til at være rigtig gode steder at arbejde. Han endte dog med at tage imod jobbet her i byen, og det betyder, at vi fremover får op til to timer ekstra sammen hver dag,  når han ikke længere skal køre til Roskilde. Det giver mulighed for nogle ting, der har været svære at nå, når han arbejdede længere væk, f.eks. kan jeg få hjælp til at handle lidt eller lave mad, når jeg ikke har det godt, og han får bedre tid til at gå de ture, han så gerne vil, og måske også til at fotografere lidt mere. Så det er rigtig dejligt. Til gengæld er det noget helt nyt, han skal arbejde med, så det skal han læres op i. Jeg håber, at det er noget, han bliver glad for at arbejde med. I hvert fald er jeg bare rigtig glad på hans vegne.

Han blev helt færdig på sit gamle arbejde i fredags, så nu er en æra slut. Det er rigtig mærkeligt og lidt vemodigt for ham. Det er også mange mennesker, man siger farvel til på den måde. Vi er dog glade for, at han nu har juleferie. December har "for en gangs skyld" været stressende, og vi har igen ikke rigtigt nået at mærke, at det er jul, så vi har en masse, der skal indhentes. Jeg håber bare, at vi kan slappe lidt af nu. Det kan faktisk være ret svært. Men vi øver os :)

Christian på vores lille efterårstur til Asnæsskoven i efteråret :)

6 kommentarer:

 1. Igen fine advent gaver <3

  Og sikke et dejligt billede af en glad mand, det var da den bedste julegave I kunne få - hjertelig tillykke til Jer begge, hvor er det dejligt <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en dejlig gave at få :) Tak skal du have.

   Slet
 2. Sikke fine gaver og stort tillykke til Christian med det nye job.

  Tak for de fine gaver i julesokken til Mormis. De bragte stor glæde. Især drillepinden har fået den ældre dame til at gå i killinge-mode.

  Rigtig god jul og et godt og lykkebringende nytår til jer alle sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :)

   Godt at høre, at hun har været glad for adventsgaverne :) Drillepinden er også ret populær herhjemme. Man skal dog passe på ikke at få den viklet om en glad kattehale, når man leger, men det har du nok styr på :) Dejligt, at hun bliver helt ungdommelig, når hun leger. Vores gamle, savnede Mille kunne også blive helt killingeagtig, når hun legede med den :)

   Tak i lige måde :)

   Slet
 3. Hej Christina. Fik først læst dit indlæg nu :-) men dejligt at høre om den mands møde med det at søge nyt job, og at det gik så godt. Naturligvis tager det tid at blive dus med et nyt job, men den sparede transport tid må betyde meget godt, og give lidt overskud til andre ting. Glæder mig på jeres vegne.
  Glædelig jul.
  De bedste hilsner Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Jette. Ja, jeg tror også, at transporttiden i hvert fald bidrager med noget positivt, så der bliver plads til andre ting i hverdagen. Jeg håber, han falder godt til på sin nye arbejdsplads.

   Også rigtig glædelig jul til dig og dine kære :)

   Slet