fredag den 7. oktober 2011

Lidt fra min uge

Der sker også andet end katteting herhjemme, selvom det naturligvis fylder rigtig meget for tiden. Jeg har været udenfor og lave lidt den sidste uge. Sidste fredag klippede jeg hækken inde i haven. Vi har jo indhegnet haven, men hækken ind mod naboen vokser gennem hegnet og skal holdes klippet, så det ser pænt ud. Christian har gjort det helt store arbejde i sommer, hvor han klippede den godt ind, men den vokser jo, til det bliver koldt, og var også kommet gennem hegnet igen, så jeg klippede den ind. Det ser nu pænt ud, når den lige er nyklippet :)
I mandags klippede jeg resten af kanterne langs vores flisegang op til huset (Christian havde allerede ordet en del) og fjernede ukrudt på hver side af flisegangen, der går nede fra garagen op til huset og fik fordelt træfliset lidt pænere. Så nu ser der pænt ud.

Tirsdag fik jeg ryddet ud i vores store skabsfryser, og fik smidt alt det ud, der var blevet for gammelt, eller vi ikke får spist. Så nu er der plads til, at vi kan fylde den op igen. Det var så også den dag, Putte blev syg, så det var en møghård dag. Jeg var afsted til dyrlægen flere gange den dag, da vi først skulle prøve at få en urinprøve fra ham herhjemme. Det lykkedes ikke, og vi fik kigget på ham uden prøven, og han er, som jeg skrev, heldigvis i bedring.

Siden har jeg hængt ret meget i bremsen. Jeg er lidt for god til at køre på uden at mærke, hvordan jeg har det, eller hvad jeg reelt kan holde til. Lige nu måske også fordi det er rarere at lave noget, så man er beskæftiget og ikke tænker så meget over det, der skal ske i næste uge.
Jeg kan bare ikke lave så meget uden at få det rigtig dårligt, når jeg er inde i en dum periode. Så jeg har været sat lidt ud af spillet de sidste dage.

Men jeg har da fået lavet mad. I går fik vi kalkunbryst fyldt med ristede bacontern og soltørrede tomater med ovnkartoffelbåde, favoritsovs og vores standardsalat. Smider lige opskriften :)


Fyldt kalkunbryst

1 kalkunbryst (ca. 900-1000 g)
1 pakke bacontern
1 glas soltørrede tomater i olie
Madsnor

Rist baconternene på en pande og lad dem efterfølgende ligge og dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Skær en lomme i kalkunbrystet (skær det igennem fra siden, så det næsten er skåret igennem). Fyl baconen på og derefter de soltørrede tomater. Vurder selv, hvor meget der er plads til. Brystet skal kunne lukkes.
Fold siderne af kalkunbrystet op om kødet og snør det godt sammen med madsnor. Læg brystet i et ovnfastfad på et stykke bagepapir og stik et stegetermometer i, hvis du har sådan et.
Sæt brystet i ovnen ved 200 grader, til det har en temperatur på mindst 79 grader. Det tager ca. en time.
Lad det hvile i et stykke sølvpapir, mens du varmer sovsen.


Kartoflerne:
6-8 mellemstore kartofler
Olie (raps eller solsikke)
Salt
Skrub kartoflerne rene for jord, f.eks. med en ren grydesvamp. Del hver kartoffel i to og derefter hver halvdel i 3 både (del i 4 både, hvis det er en stor kartoffel).
Læg kartoffelbådene med den ene våde side nedad på bagepapir på en bageplads. Pensl overfladen med lidt olie og drys godt med salt.
Bag dem ca. en time ved 200 grader (skal det gå hurtigt, kan man give dem 40-45 minutter ved 220 grader). De er færdige, når de er gyldne ovenpå.

Salaten er bare vores standard hurtige salat, som består af gulerødder i skiver, rød peber i tern og agurk i tern.
Der er i øvrigt kød nok til to dage eller 4 personer.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar