søndag den 30. november 2014

1. søndag i advent

Det er efterhånden en tradition, at jeg blogger adventssøndagene og fortæller, hvad julesokken har indeholdt denne pågældende søndag. Det er sådan lidt hyggeligt, synes jeg :) Sædvanligvis laver jeg kun kalender til Christian, men i år har jeg også lavet til hans forældre. De er altid søde til at tænke på os og hjælper os gerne, når vi står og har brug for det, og jeg ved, at hans mor hvert år har lavet pakkekalender til både børn og voksne, men der er ingen, der laver en til hende, så nu skulle hun altså have en i år! Og Christians far kører i øst og vest med mig og kattene, når jeg ikke selv har en bil hjemme, så de fortjener lidt forkælelse.

Snuppede lige et billede af kurven med pakker, før de fik den i går. Vi havde dem oppe til en kop kaffe, og Christian havde bagt en helt fantastisk kringle med marcipan, som I får opskriften på her på bloggen på et senere tidspunkt. Sådan så pakkerne ud :)
Også i år var vi heldige at få en adventskalender af Christians forældre. Den var pakket fint ned i en lilla kasse (jeg elsker lilla, som man måske nok kan fornemme her på bloggens farvetema ;) ). Se, hvor fin den var:
Jeg kan ikke huske, om jeg skrev det på bloggen for nyligt, men i år har Christian også lavet en kalender til mig. Han syntes, jeg trængte til noget forkælelse i den her hårde tid, tror jeg. Det blev jeg virkelig glad og overrasket over. Da vi i fredags pyntede op til jul, hang der også lige pludseligt en julesok til mig til adventsgaverne. Han har en, så jeg skulle da også have en <3 En fin rød en i filt med hvide prikker. I dag er det så første søndag i advent, så der kunne jeg for første gang finde noget i sokken. I dag indeholdt den en skrabekalender (det får jeg som regel af han hvert år. Det er dejligt at kunne have en kalender, selvom jeg jo desværre ikke så godt tåler dem med spiseligt indhold) og så den her superfine lyskarrusel, som jeg har kastet lange blikke efter på amazon. Men bestemte mig for, at jeg altså ikke skulle købe mere nu, for jeg havde netop købt et englespil via eBay :-3

Jeg havde dog ikke glemt den. Vi så nogle, der lignede lidt i vores lokale havecenter sidste weekend, hvor jeg igen fortalte Christian om det der engelske englespil/lyskarrusel, jeg havde set. Men det vidste han naturligvis godt, for den var allerede klar til at putte i sokken :) Se, hvor fin den er! Den har masser af stjerner, som bliver kastet op på væg og borde som skygger, virkelig fin.


Og med lys i :)I hans sok kunne han i dag finde en chokoladekalender, hvilket efterhånden er tradition. I år var det en fra Sv. Michelsen. Synes, den er ekstra flot i år. Der er også chokolade af forskellig størrelse i den indeni i år, hvilket er noget nyt. Nr. 24 er ekstra stor, hvilket Christian naturligvis opdagede ret hurtigt. Er sikker på, at han ser meget frem til den ;) Derudover fik han en jule-cd med Michael Bublé. Så har han lidt julemusik til bilen, og jeg er også sikker på, at den vil blive hørt herhjemme.
Der var i øvrigt også kalendere i pakkerne til Christians forældre. Hans far fik en chokoladekalender magen til Christians, og hans mor, der er en ivrig te-drikker, fik en tekalender. Jeg håber, det er noget, de kan bruge.
I kalenderen fra dem til os var der i dag en pakke med 2 små fine margretheskåle til mig og derudover de her fine nisser til deling, samt en plade rittersport til Christian. De syntes desuden, at vi skulle have en skrabekalender hver, så nu har jeg faktisk 3. Som I måske husker, fortalte jeg om, hvordan jeg havde fået en rigtig sød pakke med legetøj og guf til kattene og en skrabekalender som fællesgave til Christian og mig fra en, der læser med på bloggen og syntes, vi trængte til en opmuntring :) Så jeg føler mig da virkelig overvældet over alle de her gaver i dag :) Her er et billede af de søde nisser. Læg mærke til katten :)
Det var en ganske god høst, når jeg skal sige det selv :) Jeg bliver så glad for sådan en adventskalender, for det minder mig om, hvordan min mor lavede kalendergaver til mig som barn, og hvordan hun lavede adventspakker til mig, efter jeg flyttede hjemmefra, selvom hun selv var uhelbredeligt syg af kræft. Den første adventskalender, jeg fik efter det, var, da jeg gik igennem helvede med den galdestensoperation, der gik galt i 2011. Dengang havde Christians mor lavet en adventskalender til os. Det rørte mig rigtig meget. I det hele taget var jeg ret rørt over alle dem, der tænkte på mig i den tid. Det har jeg bestemt ikke glemt, skal I vide, hvis nogle af jer sidder og læser med derude!

Det bliver alt for mig i dag. Har haft en træls nat uden ret meget søvn. Er bekymret for Ozzy, for der er en risiko for, at hans krop ikke kan tåle den smertestillende medicin. Så vi holder skarpt øje med ham. Heldigvis er han en glad dreng, der har løbet og leget med Phoebe i dag og været fræk og tosset, som han oftest er, når han er i godt humør, så det tager vi som et godt tegn. Nu vil vi bruge resten af dagen på at slappe med med spil og serier, tror jeg. Jeg fik lavet en culottesteg (fandt en meget nedsat i Kvickly for nyligt) til os i går med lækkert tilbehør, så vi kan nøjes med at lave nogle kartofler og varme sovsen i dag, så er der mad. Perfekt på en træt dag som i dag. Rigtig god søndag til jer derude! :)

6 kommentarer:

 1. I lige måde <3

  Sikke nogle fine gaver du/I har fået og ikke mindst givet. Det er en hyggelig tradition med adventsgaver

  Hvor er det dejligt at høre at Ozzy er i godt humør - det gør altså meget. Men giv ham lige et nus fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes, det er rigtig hyggeligt :)

   Godt humør kan gøre rigtig meget, helt sikkert. Skal nok nusse ham fra dig :)

   Slet
 2. Denne her kunne man også sagtens ønske sig i adventsgave ;-)...meget apropos :
  http://shop-weidinger.dk/product.asp?product=1142
  (håber linket virker...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er mægtig fin <3 Har dog efterhånden så mange, at der ikke er plads til flere herhjemme. Hvis man skal nå at se dem alle. Vi har en stående inde i vores adventskrans (sådan en Georg Jensen en i guld), hvilket virkelig fuldender adventskransen. Uden et englespil i midten er den ret bar.

   (Hvis et link skal virke, så man kan trykke på det i kommentarerne, skal det sættes ind med html-kode, har jeg erfaret. Men jeg kunne jo bare kopiere teksten og sætte den ind i en ny browser, så no big deal :) ).

   Slet
  2. Hvor er den sød :-D

   Sådan en kunne jeg tænke mig med en fransk bulldog i :-D

   Slet