mandag den 17. november 2014

Dårligt nyt

Som jeg har skrevet om i de sidste måneder, har vi været igennem et længere forløb med Ozzy, da han pludseligt holdt op med at spise. Han fik trukket tænder ud og kom på antibiotika, som han reagerede positivt på. Efter at være stoppet med det, kom hans mundbetændelse desværre tilbage, og siden da har vi haft ham på endnu en antibiotikakur. Desværre ser det ud til, at kuren denne gang ikke virker, som den skal. Til at starte med var der en god respons på den, men i fredags opdagede vi pludseligt, at Ozzy begyndte at få rigtig ondt, når han gaber. Sådan har han faktisk ikke haft det før i hele forløbet, så det er noget rigtig møg :(

Hen over weekenden er det blevet værre. Vi tog et kig i munden på ham i lørdags, og det ser desværre ikke godt ud. Han er blevet meget rød i munden igen. Irritationen sidder inde bagved i bukket i mundhulen. I går gik det kraftigt ned ad bakke med hans spisning, så han langt fra fik spist, hvad han skulle den dag.
Hver gang han gaber lidt for højt, gør det virkelig ondt på ham. Det er jo, fordi det hiver i det betændte område. Er vi i nærheden, kigger han bebrejdende på os, som om det er os, der gør ham ondt :( Det er ærlig talt noget, jeg bliver lidt ked af, men han kan jo ikke gøre for det. Og så skynder han sig ind under sengen og kommer ikke frem længe. Han har i øvrigt heller ikke rigtigt mod på at spise, selvom det går nogenlunde, når han prøver.

Vi har derfor i weekenden været nødt til at finde ud af, hvordan vi kommer videre herfra. Det er ret tydeligt, at han har behov for at starte på smertestillende, men da han tidligere har haft nyretal, der blev ved med at stige, ville vi gerne have en blodprøve på ham, før vi starter op. Derfor stod jeg tidligt op i dag for at få fat i vores sædvanlige dyrlæge. Fik en tid tidligt på formiddagen, og vi har været afsted med ham til at få taget en blodprøve og blive kigget lidt på. Christian arbejder hjemme, så jeg kunne sidde bag i bilen med Ozzy og nusse ham på turen derover. Vi fik taget blodprøvet, og Ozzy var meget tålmodig. Vi fik også et nyt kig i munden på ham, og vi kan se en betydelig forværring af hans mundbetændelse siden i lørdags. Det er utroligt, hvad der er sket på bare to dage :( Ja, egentlig bare den sidste uge. For en uge siden gik det så fint med ham.
Efter en snak med dyrlægen blev vi enige om at starte ham op på de smertestillende piller, som han har fået tidligere i forløbet, da de skulle være lidt mildere mod nyrerne end det andet præparat, vi brugte til Phoebe sidste år, da hun havde tungesår. Vi har antibiotika til et par dage endnu, men jeg ved ikke, hvor længe vi skal blive ved at give ham det. Det virker jo ikke efter hensigten mere, desværre.

I morges snakkede jeg også med Tanddyreklinikken, der er specialisterne på området. Jeg fik den første tid, de havde, hvilket desværre først er i næste uge. Der skal vi ind med ham og snakke med Jens Ruhnau, og så beholder de ham til tests og evt. operation af tænderne.
Jeg er dog noget ængstelig for, hvad han siger om Ozzys mund. Vores egen dyrlæge sagde, at hun ikke syntes, det lignede den der kroniske mundhulebetændelse, hvor kattene er allergisk over for plak. Det samme har vores tanddyrlæge på Skovlunde dyreklinik sagt, og hende, jeg snakkede med i telefonen fra Tanddyreklinikken. Det efterlader desværre nogle andre ubehagelige muligheder åbne, f.eks. calici, der er en kronisk virus, som jeg er 99 % sikker på, at han er bærer af. Er det calici, der giver ham den betændelse, er der desværre meget lidt, man kan gøre. Håber virkelig, at det ikke er det, der er skyld i hans problemer. For så aner jeg ikke, hvad vi skal gøre :( Han skal bare blive rask igen, den mis!

Vi må se, hvad de siger til ham i næste uge. Lige nu sidder jeg og venter på at kunne komme til at ringe til Skovlunde for at snakke med Ozzys nuværende tanddyrlæge. Jeg skal sætte hende ind i situationen og spørge hende om et par ting, og så skal hun sende en mail til Tanddyreklinikken med Ozzys sygdomshistorie. Vi skal ind til tandklinikken kl 8 om morgenen, så vi skal herfra meget tidligt, da turen tager 1 time og et kvarter, og det er midt i myldretidstrafikken, vi skal køre. Jeg forestiller mig, at vi kører hjem, når vi har snakket med dyrlægen. For vi ved ikke, hvor længe det tager for dem at lave det, der skal laves. Jeg håber bare sådan, at han kan gøre noget for Ozzy. Det skal han bare kunne!

Nu skal jeg så have fundet ud af, om og hvornår vi skal stoppe med hans medicin. Vores dyrlæge mente, at det var en god ide at stoppe med antibiotika lidt før, så der kunne testes for evt. resistente bakterier ved en swab. Og stoppe med de smertestillende, så man kan få et reelt billede af problemet, da de smertestillende virker antiinflammatorisk og også skjuler, hvor ondt han egentlig har pga. problemet. De her ting er noget, jeg også skal snakke med Skovlunde om inden så længe, når jeg ringer. De er vant til at arbejde med munden modsat vores egen dyrlæge, så jeg vil gerne lige vende det med dem også.
Den her uge skal bare gå hurtigt, så vi kan få turen til tandklinikken overstået. Det er rigtig ubehageligt at gå og være bange for, at han lider af noget, der ikke kan helbredes :(

Den smukke dreng i haven tidligere på året.Det har været en lidt hård weekend. Vi har været noget bekymrede for ham, og efter vi fik syn for sagen i lørdags, har vi bare begge to været ramt af en følelse af håbløshed. Det har ikke været til at koncentrere sig om noget som helst, og jeg har ikke haft lyst til at stå i køkkenet og heller ikke haft den store lyst til at spise. Havde ellers en kylling i ovnen til langtidsstegning, men den blev smidt i køleskabet og gemt til i går. I stedet spiste Christian en pizza, og jeg spiste et par toasts.

På den positive side har min mave det en del bedre end i sidste uge. Det er jeg rigtig glad for. Det har stressen derimod ikke. Jeg er virkelig meget påvirket af det her, og måtte køre stortudende ud i byen for at få fat på noget andet fyld til mine toasts, da Christian var kommet hjem med noget, jeg ikke kunne tåle, og en anden slags, der bare var kedelig. Det lyder virkelig banalt, men jeg kunne bare ikke rumme at sidde der og spise smagløs mad oven i al den anden elendighed. Så jeg måtte afsted. Burde selvfølgelig have sendt Christian, men syntes, det var synd, at hans mad skulle blive kold.
Det er virkelig svært at skulle i gang med et nyt afklaringsforløb med Ozzy. Kan ikke se, hvor jeg skal finde kræfterne til at komme igennem sådan et forløb igen. Og jeg er så bange for, hvad vi får at vide. Det er en virkelig dårlig kombination med min stress. I går måtte jeg springe over at komme i bad, fordi jeg bare ikke kunne overskue det. Nåede så langt at jeg havde sat håret op og måtte så opgive. Endte med at sidde og græde på gulvet derude, og så blev vi enige om, at jeg vist bare skulle springe over. Øv, hvor jeg hader stress. Det er noget rigtig møg. Man finder jo nok kræfterne på en eller anden måde til at komme igennem endnu et forløb, for det skal man jo. Jeg vil gøre hvad som helst for, at han får det godt igen. Så må jeg tage mig af stressen, når der kommer lidt mere ro på.

Det luner dog, at der er nogen, der tænker på mig. Christian måtte indrømme i går, da jeg havde min tudetur, at han faktisk også havde lavet en pakkekalender til mig i år. Det er virkelig sødt af ham. Og i fredags modtog jeg en flot pakke fra en læser af bloggen, som jeg også kender fra andre sammenhænge. Hun ville sende misserne og os en opmuntring, så der kom en pakke med legetøj og guf til misserne og en skrabekalender til os,, samt et kort med et sødt og rigtigt varmende indhold. Det er simpelthen så sødt af hende at tænke på os. Det betyder faktisk rigtig meget lige nu. Legetøj og guf blev taget vel imod. Her er et par billeder af Phoebe, der prøvesmager de store, lækre og bløde bidder, vi fik tilsendt:

Nu må jeg hellere stoppe, for jeg skal have fat i Skovlunde, nu der er telefontid. Må se, hvad hun siger til det hele. Har mailet i weekenden, men tvivler på, at hun har nået at læse den. Derudover er det jo også blevet betydeligt værre med mundbetændelsen siden vores billeder i lørdags, så jeg ved ikke, hvor meget hun kan bruge billederne til. Men nu skal vi i hvert fald lige have en snak om tingenes tilstand. Så det bliver alt for mig lige nu.

10 kommentarer:

 1. Åhhh for pokker - sikke noget rod. Jeg håber at du fik snakket med Skovlunde og fandt ud af noget fornuftigt.
  Jeg ved slet ikke hva jeg skal skrive, kan sagtens følge dig i dine tudeture - du har bare ikk brug for det ekstra stress. Men håber at smukke Ozzy bliver helt frisk igen. Det fortjener i alle.

  I er i mine tanker <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja, jeg fik da i hvert fald orienteret hende om, hvad vi har gang i. Hun syntes at kunne se plak på de billeder, vi har sendt af hans tænder, så vi håber, at det er et tegn på, at det er kronisk mundbetændelse (af plasmacelle-typen), hvor en stor del af katte med sygdommen kan behandles ved udtrækning af alle tænder. Det er et bedre scenarium end ikke at kunne behandle ham i hvert fald. Så vi er noget spændte på, hvad Jens Ruhnau siger i næste uge. Vi håber det bedste for Ozzy. Han skal bare have det godt igen.

   Mht. stressen ja, det er jo, som det er. Heldigvis er vi to om at få tingene til at hænge sammen, og det hjælper meget.

   Slet
 2. Stakkels Ozzy... tænker på jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Rikke. Ja, det er rigtig synd for ham :( Han har heldigvis fået det en smule bedre i dag, efter han fik smertestillende. Men han kan slet ikke tåle, at Christian er i nærheden. Så løber han sin vej. Bare fordi Christian var i nærheden tidligere på dagen eller i går, da han gabte, og det gjorde rigtig ondt på ham :( Det må jo være vores skyld, når vi er i nærheden, når det gør ondt. Det vist kattelogik :|

   Slet
 3. Hvor er det synd for jeres smukke kat Ozzy. Vi har haft en kat, der ligner Ozzy uendelig meget, han var en stor flot blanding og ½ skovkat - ligner jeres rigtig meget. ( Ved ikke om jeres er en blanding, men det er jo også sagen uvedkommende, katte er smukke væsner uanset ægtheden - for mig er alle katte ægte ) Vores kat, Mikkel var en slagsbror og var konge i kvarteret. På et tidspunkt havde han igen været oppe at toppes med en anden kat - han var rigtig dårlig i ca. 14 dage, hvor han mest holdt sig ofr sig selv. han kom til hægterne igen, men miavede på en sær hæs måde og, han kom aldrig rigtig til at miave som en frisk kat igen. Senere begyndte han at svine en del, når han spiste og det plejede han aldrig at gøre - han kunne også finde på, at hoppe højt op i luften og sige underlige lyde, når han spiste, som om noget var kommet galt i halsen. Han kunne på et tidspunkt ikke spise hans tørfoder mere og fik derfor dåsemad, som er blødt og det gik fint, indtil han heller ikke kunne få det ned. Han plejede ikke pelsen og blev nusset at se på og han lugtede også. Da vi tog til dyrlægen med han, åbnede han Mikkels mund og slap med det samme, da han lugtede fælt ud af munden - han sagde, at det kunne ligne katte AIDS, som han kunne være blevet smittet med under en katte kamp. Det smittet blandt andet ved bid. Han fik taget en blodprøve og undersøgt, mens vi var der og vi fik svaret inden for en ½ time. Det viste sig at være katte AIDS, og dyrlægen sagde, at det findes i det det område vi bor i - det er åbenbart koncentreret i områder. Mikkel var også voldsom rød i munden, som om, at det var en slem halsbetændelse. Han blev aflivet, den samme dag. Han kunne ikke være blevet reddet, så skulle vi være kommet næsten før han blev bidt og det er jo ikke nemt. En flot stor han kat, kælen som dagen er lang og fandt sig i alt - han var en dejlig dejlig kat, og vores dreng som dengang var 3½ smakker stadig om ham. Jeg ville ikke gøre dig mere ked af det, med min katte historie, men da jeg læste starten af det du havde skrevet, så ligner det bare meget Mikkels historie. Ved ikke om din kat har været oppe at toppes med andre katte eller blevet bidt - bare et lille bid er nok.
  Håber du ikke skal miste din kat, som vi mistede vores.....ønsker dig og din familie og din søde smukke Ozzy alt det bedste <3 Med venlig hilsen en katteven - Rikke (bettelaus.com)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din besked, Rikke. Mikkel lyder til at have været en fantastisk kat. Er rigtig ked af at høre, hvordan I har måttet miste ham :(

   Vi ved, at Ozzy ikke har katte-aids (FIV), for det er han testet for. Han er testet for en masse i det hele taget i vores forløb. Derudover har vi en indhegning af hele haven, så kattene møder ikke andre katte, som de kan slås med, når de er udenfor. Det er en enorm tryghed, og det er klart noget af det bedste, vi har gjort for os selv og kattene. Jeg havde altid drømt om sådan en indhegnet have, og Christian syntes, det var en god ide, så sådan en lavede vi, da jeg flyttede ind her hos ham.

   Jeg har fået svar på hans blodprøver i dag, og det tyder på, at han har en allergisk reaktion. Hvad det indebærer, ved vi så ikke endnu. Men nogle af hans hvide blodlegemer peger i retning af allergi. Så jeg tænker personligt, at det måske er allergi over for plak (som mange katte med mundhulebetændelse har) eller en type allergi knyttet til den bestemte type blodlegeme (f.eks. foder, støv eller andet), der er forhøjet. Vi må se, hvad han siger på mandag. Jens Ruhnau er den førende tandekspert for dyr herhjemme, så vi har tillid til, at han kan finde ud af, præcis hvad problemet er.

   Tak for de gode ønsker til os og Ozzy :)

   Slet
 4. Åh nej, Christina - håber sådan der kan komme en ende på hans trængsler, selv om det må betyde et farvel til tænderne. Min veninde Malou har en tandløs hankat på 13, som klarer sig absolut glimrende - så han kan bestemt få et godt liv uden bisser, ham Ozzy! Du kan se lækre Iske lige her, uden tænder: http://klidmoster.dk/2011/11/hukommelse-som-en-guldfisk.html
  Og så et stort knus til dig også! Tak fordi du fortæller om dine kroniske sygdomme. Hvor mærkeligt det end kan lyde er det faktisk helt rart for os kronisk syge, at der er nogle, som sætter ord på hvordan det er at have en hverdag med dem (sygdommene, forstås)
  Jeg har tilladt mig at ansøge om venskab på facebook - sig ja eller nej som det passer dig :)
  Kram, Lisa

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg håber også, at vi får en afklaring. Desværre var der noget galt med den blodprøve, vi fik taget, så vi ikke kan være sikre på tallene, da blodet klumpede :-/ Så den skal vi vist have taget igen på mandag, kunne jeg forestille mig. Men det tyder på, at han har en form for allergi. Hvilken må vi så håbe, at Jens Ruhnau kan finde ud af. Hvis nogen kan hjælpe Ozzy, er det i hvert fald ham.

   Tak for linket, jeg vil kigge forbi bloggen og læse om missen. Ved godt, at de kan klare sig uden tænder, det er jeg ikke så bekymret for. Er det det, der skal til, ryger de selvfølgelig.

   Er glad for, at der er nogen, der kan få noget ud af at læse om mine sygdomme. Det er rart at vide, for så føles det ikke helt på samme måde som en belastning af bloggen at læsse af. Den er et omdrejningspunkt for mit liv, og det indeholder mere end bare madlavning og fotografi, der ellers er ret neutrale emner. Så er glad for, at nogen kan bruge det til noget, når jeg har behov for at læsse lidt af om frustrationerne ved at være kronisk syg.

   Helt i orden, jeg har godkendt dig :)

   Slet
 5. Hejsa Christina,

  Hvor er det dejligt at høre, at Ozzy ikke har katte aids - det var en lettelse, for det er ikke rart at se. Håber i snart finder ud af noget med Ozzy, så han igen kan blive en glad smertefri kat :D Der er ikke noget værre end at se sit kæledyr lide. God bedring med ham :D
  Med venlige miaw - Rikke :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ved vi i hvert fald, at han ikke har :) Vi må se, hvad der sker i næste uge og så håbe det bedste. Det er betryggende i hvert fald at skulle have ham set på af Danmarks førende ekspert tand- og mundproblemer.
   Ozzy er generelt en rigtig glad dreng (dog også en ret bestemt dreng), så det skal han selvfølgelig blive igen og gerne snart. Tak for de gode ønsker til Ozzy :)

   Slet