torsdag den 24. marts 2016

Det summer af forår

Der har været lidt stille på bloggen den seneste tid, hvilket hænger sammen med, vi har haft lidt at kæmpe med herhjemme. Derfor var det også først i går, jeg fik svaret på jeres kommentarer i konkurrencen, hvor I fortalte om jeres katte. Tak for jeres historier! Jeg har læst hver og en med stor glæde :)

Der er dog blevet tid til lidt andre ting. Som I nok har bemærket, ser bloggen lidt anderledes ud i dag :) Jeg har nemlig været ved at ændre udseendet på den, så den nu forhåbentlig bliver lidt mere rolig og overskuelig at se på. Den er dog stadig lilla, for det er lige mig :) Jeg brugte en hel dag på at sidde og lave den i går og tilrette nogle ting, så mine widgets i højre side fungerer, som de skal. Jeg har gjort det hele selv, hvilket jeg er lidt stolt af :) Håber, I også bliver glad for bloggens nye udseende.

Foråret er i fuld gang udenfor, og kattene og jeg får nogle dejlige eftermiddage derude for tiden. Jeg havde kameraet med for nyligt, hvor jeg fangede billeder af forårets første insekter, der lige nu besøger haven. Her kan du se lidt billeder af dem :) Tryk på dem for at få dem op i en større størrelse.
Det er påske, og jeg har allerede fået mit første "påskeæg". Min gode veninde har sendt mig et kort vedlagt fine påskeophæng, som allerede hænger og pynter i stuen. Christian har også fået påskeæg af mig, i år er de dog købt færdige, da jeg har haft meget at se til. Sidste år eksperimenterede jeg med at lave dem med blomme i madeira, hvilket var en stor succes. Og så er det virkelig nemt også. Opskriften kan du se her: Påskeæg med blomme i madeira.
Tidligere har jeg også lavet påskeæg marcipan, rom og nougat, en af Christians absolutte favoritter. De er også meget hurtige og nemme at lave, og kan sagtens laves med romessens, så de er alkoholfri (rommen kan også helt undlades). Opskriften på dem kan du se her: Hjemmelavede påskeæg med rom og nougat.
Som jeg skrev, har vi haft noget at kæmpe med herhjemme den seneste tid. Ozzys appetit dalede pludseligt for over en måneds tid siden, og vi har siden da forsøgt at finde ud af hvorfor og afhjælpe problemet. Det lader til, at det har noget med hans mave at gøre, men trods godt med kattemalt og tilskud af mælkesyrebakterier er det ikke blevet bedre. Heller ikke selvom han nu kommer hyppigere på bakken. Han har stadig perioder i løbet af dagen med tydelig kvalme, mens han på andre tidspunkter spiser helt normalt. Derfor har vi haft ham til dyrlægen. Vi har været meget bekymrede for ham, og det har givet anledning til virkelig meget angst hos mig, så jeg har ikke haft overskud til noget som helst.

Hos dyrlægen blev der ikke konstateret andet, end at han havde hård afføring i maven. Ellers virkede han helt rask. Vi fik taget blodprøver, som jeg fik svar på i tirsdags, og de viser, at hans nyretal er steget en del, uden det dog på nogen måde ligger farligt - men vi holder øje med det - og han har en anormalitet i sine røde blodlegemer, da de ikke er samme størrelse. Det er noget, man ofte ser ved blodmangel, men det har han tydeligvis ikke, når man ser på hans andre tal. Det er desværre også noget, der ses i sammenhæng med katteleukæmi, en smitsom og dødelig sygdom, men han er testet negativ for sygdommen i maj sidste år, og han lever jo et ret beskyttet liv her hos os i den indhegnede have. Så det er altså yderst usandsynligt, at det kan have nogen sammenhæng. Så det er svært at gennemskue, hvorfor hans prøve er faldet sådan ud. Men jeg bryder mig ikke om det. Håber virkelig ikke, det er tegn på noget farligt. Vores dyrlæge mener, at interferonen måske kan påvirke, men det er svært at sige. Umiddelbart påvirker den primært mængden af røde blodlegemer og ikke størrelsen, og mængden er der jo ingen problemer med. Jeg har skrevet til Tanddyreklinikken for at høre, om Jens ved noget om det, og har aftalt med vores egen dyrlæge, at vi får lavet en ny blodprøve om 2-3 måneder, så vi holder øje med Ozzys nyrer og det her skæve tal.
Vores primære opgave lige nu er at prøve at få hans appetit tilbage til normalen. Vi har efter aftale med vores egen dyrlæge startet ham op på lactulose (afføringsmiddel, man også bruger til mennesker). I første omgang i en lille dosis, som ikke rigtigt har gjort nogen effekt, men i dag fik han dobbelt portion, og så var der gevinst. Så nu holder vi pause med kattemalten og prøver os lidt frem med lactulosen. Om det så påvirker hans appetit positivt, ved jeg ikke, men vi håber. Endnu i dag har han ikke den helt store appetit, men har heller ikke vist tegn på kvalme.

Som altid er han en rigtig glad dreng. Nogle dage lidt mere glad end andre, men ret aktiv og ser ikke ud til at have andre problemer end med appetitten. I går havde han en rigtig god dag. Sådan nogle er der ind imellem, hvor han er ekstra aktiv og spiser en masse. I dag spiser han ikke helt lige så meget, men jeg håber, appetitten kommer i løbet af aftenen. Frem til nu har jeg i hvert fald måttet håndfodre ham det meste af dagen, hvorimod han i går spiste næsten al sin mad selv. Humøret virker dog godt. Han har brugt en del tid i et vindue i stuen, hvor han kunne holde øje med Christian, der har været ude og beskære vores sommerfuglebusk uden for indhegningen, og det blev der spundet højt over og mivet lidt og også kradset lidt på vinduet af, som I måske kan se på billedet her :)

Det bliver alt herfra for nu, for jeg har en lækker oksetyndstegsfilet, der gerne vil ud af ovnen. Nu, hvor vi skal tilbringe påske hjemme (modsat de sidste år, hvor vi har taget på små forårsferier i Jylland), skal vi forkæles med lidt lækker mad. Så de næste dage står den på masser af rødt oksekød og masser af hjemmelavet salatbar, uhm! Det er lige festmad for os! I weekenden får vi besøg af Christians forældre, og der skal vi også have noget lidt særligt. Det vil jeg dog fortælle jer om en anden gang, da jeg ved, de læser med ;)

Vil slutte af med at ønske jer en rigtig god påske :)

6 kommentarer:

 1. Hej Christina. Også god påske til dig og familien. Og håber, det går bedre med katten, det er altid træls når nogen ikke trives, hvad enten det er dyr eller mennesker. Og sikke skønne billeder du har taget i haven :-)
  Mange hilsner Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Jette :) Det går desværre endnu ikke bedre med ham. Nogle dage er lysten til mad bare ret lille, uden vi ved hvorfor. Jeg håber, han på et tidspunkt kommer tilbage til sin sædvanlige appetit. Tak for de pæne ord om mine billeder. Det er dejligt, når der kommer lidt liv i haven igen, for så får jeg taget mig sammen til at komme ud med makrolinsen :)

   Slet
 2. Det ser godt ud det nye look på bloggen. Men jeg var nu osse ret begejstret for det gamle.

  Åhh jeg får en hel knude i maven når du fortæller om Ozzy, så kan jo godt forestille mig hvordan du har det. Men godt at han er glad, det er da altid noget.

  Rigtig god påske til Jer osse kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) Ja, jeg kunne også godt lide det andet, men det her er lidt mere overskueligt, synes jeg.

   Ja, det er bestemt ingen rar situation. Så jeg får ikke udrettet ret meget i de her dage. Er langt bagud med at læse, kommentere og like' alt det, jeg sædvanligvis følger med i, men jeg håber, at det går godt hos jer, og din fod har det bedre. Ozzy har haft en halv dårlig halv god dag i dag mht. appetit osv., heldigvis med den gode til sidst, så lige nu trækker vi vejret og håber, det snart kun er gode dage, der overtager.

   Tak i lige måde :)

   Slet
 3. Jeg håber virkelig osse snart at det vender hos Jer, for I har virkelig været rigeligt igennem <3 Håber han har en hel god dag idag

  Ja min fod har det bedre heldigvis, mærker mest til den om morgenen :-D Det må være alderen tror jeg hihi

  Ellers er alt roligt her, vi planlægger tur til bedsteveninden imorgen til påske tamtam. Glæder mig og ser lige om jeg ikk kan huske kameraet, det vil være god træning for mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg håber det også. Han har selv spist hele dagen, så det er dejligt. Desværre spiser han ikke helt den mængde, vi godt kunne håbe på, så der skal holdes øje med de blodprøver.

   Godt, det går bedre med foden. Det lyder som en god ide at tage kameraet med. Det er i hvert fald godt at øve sig, og det er jo også dejligt at have foreviget minderne :) I må have en dejlig påskehygge :)

   Slet