fredag den 27. april 2012

Græske bøffer

Det her er hører klart til en af Christians favoritter af det mad, jeg laver til ham. Han elsker græske bøffer. Især i kombination med mine foccaciabrød med rosmarin og salt og den hjemmelavede tzaziki. Så i eftermiddag har jeg haft gang i at bage foccaciaerne og lave tzaziki, så han kunne smovse i aften :)
Jeg har selv bare fået en almindelig hakkebøf og har holdt mig fra brød og tzaziki pga. min mave, hvilket jeg ærger mig noget over. Især når man dufter brødene i ovnen. De er bare så gode.

Men de her bøffer må I prøve. De smager skønt!

Græske bøffer med tzaziki, foccacia og lidt grønt.Græske bøffer (ca. 4 stk)

500 g hakket oksekød
1½ tsk salt (du kan nøjes med ½ tsk hvis du bruger meget feta, da den er ret salt)
1 stort æg eller 2 mindre
3 spsk oregano
Et stort skud friskkværnet peber
Feta (eller salatost, som det jo hedder nu)
2 store fed hvidløg

Rør oksekødet grundigt med saltet. Rør ægget (eller æggene) i. Rør herefter oregano, peber og hvidløg i. Rør det hele rigtigt godt sammen.

Tilsæt til sidst fetaen. Det er lidt en smagssag, hvor meget feta man ønsker, men der skal bare helst være fars nok til mere eller mindre at kunne dække fetaen ;)
Undgå at røre for meget i det, hvis du bruger en køkkenmaskine, da den smadrer fetaen til små stykker. Der må gerne være ret store stykker feta i.

Form hakkebøffer af farsen. Der kan evt. tilsættes en lille smule mel, hvis den er helt uhåndterlig, men det er sjældent nødvendigt, synes jeg. I dag formede jeg også et bare små kødboller af farsen, som skal bruges til nogle spyd, vi skal have i morgen til aftensmad.

Steg bøfferne i lidt olivenolie (eller almindelig, smagsneutral olie eller margarine), til de er gennemstegt.
Spis med tzaziki og foccacia samt en slags ovnbagte kartofler til (vi fik ovnbagte kartoffelbåde til, og jeg fik lidt salat og bearnaise ved siden af til min egen almindelige bøf).
  
Bøfferne (og de små kødboller til i morgen) steges.


Græske bøffer med tzaziki, foccacia og lidt grønt.Puh, jeg synes, det har været en dum dag. Det har været en af de der dage, hvor jeg har lavet meget mere, end jeg har haft kræfter til. Det er altså svært at vænne sig til, at man ikke kan holde til at lave alt det, man vil, selvom det efterhånden har været sådan i mange år.

Jeg havde et uheld i køkkenet, hvor skruen, der holder ekstraudstyret til køkkenmaskinen, faldt ned på foden af den og lavede nogle dumme ridser i lakken på foden af maskinen :( Det har jeg været rigtig ked af i eftermiddag. De er meget lidt tydelige, de ridser, men jeg ved, at de er der, og jeg føler mig bare så dum over at have haft det uheld.

Men jeg fik da lavet tzazikien færdig og bagt foccaciaerne, trods alt. Kræfterne var bare sluppet op efter turen i køkkenet og mit bad, hvor der skulle styr på det lange hår.
Og alligevel tog vi ned i byen, da Christian kom hjem, så jeg kunne få købt lidt gavepapir til hans gaver (vi har kun julepapir herhjemme) og lidt trøsteshopping i H&M. Fik købt en enkelt t-shirt/trøje. Men det var en billig tur, for jeg var så heldig at have et gavekort, som Christians forældre gav mig, da jeg holdt fødselsdag, selvom jeg allerede på min fødselsdag havde fået en gave. De forkæler os nu, de to.

Så det er vist ikke så sært, at jeg bare slet ikke kan hænge sammen nu. Havde knap nok kræfter til at skovle maden i hovedet, men sådan er det vel, når man tror, man er superwoman, eller opfører sig som sådan en, selvom man godt ved, at man ikke er noget overmenneske.
Heldigvis er jeg så heldig at have Christian, der er god til at samle mig op, når jeg ikke kan klare alting. Så han har stået for at lave kartoflerne og salaten i aften, og han har ryddet op efter vores aftensmad, så jeg kunne sidde her ved computeren og slappe af imens. Det er en kæmpe hjælp. Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skulle gøre uden ham.

Apropos Christian, så har jeg fået købt det sidste af hans fødselsdagsgave i dag, så den skulle jeg gerne have i næste uge gang. Det bliver spændende at se, hvad han siger til mine tossede ideer. Men jeg må vente et par uger endnu, før jeg kan få lov at give ham det (han har fødselsdag den 10. maj). Det er næsten altid det sværeste, synes jeg. Jeg har svært ved at vente på at skulle give gaver, når jeg har købt dem, så jul er noget af en prøvelse for mig ;) Jeg er så spændt! Men jeg må vist finde tålmodigheden lidt frem, for der er lang tid til den 10.

Jeg fik i øvrigt bagt de surdejsflutes i går, så det skal jeg ikke tænke på i morgen, men kan bare tage et op fra fryseren. De så utroligt lækre og sprøde ud, så det glæder vi os til :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar