lørdag den 5. maj 2012

Caribisk bøfsalat med mangodressing

I aften har vi prøvet lidt nyt på madfronten. Det var en forholdsvis hurtig salat, hvilket er rart, da vi har brugt dagen på at handle ind til næste uge, og Christian har været i haven og ordnet terrassen, mens jeg har støvsuget og skiftet sengetøj herinde. Så det var rart med en hurtig aftensmad.
Inspirationen er hentet hos Karolines Kogebog, og den lækre salat blev spist  med et af mine egne hjemmebagte surdejsflutes. Jeg har for nylig bagt et par af dem til fryseren, så det var nemt lige at tage sådan et op i dag :)

Fordi maden i aften var meget let (og sund), har jeg lovet Christian pandekager i aften til dessert, når han kan spise noget igen. Det har han vist glædet sig til, siden der blev snak om det, da han er meget artig på madfronten for tiden. Tror også, at han glæder sig til sin fødselsdag, hvor han "har fri" fra sin ikke-kur og jeg rigtig skal forkæle ham med lækkerier :)

Jeg smider opskrift og billeder af pandekagerne i morgen, regner jeg med. Her nu får I bare opskriften på den caribiske bøfsalat med mangodressingen.


Caribisk bøfsalat med mangodressing (2 personer)

2 møre oksebøffer (f.eks. af tyksteg)

Ca. 150 g blandede salatblade (jeg brugte et lille hoved hjertesalat og nogle store blade lollo rossa)
1 mango
1 stor rød peberfrugt
1 avocado

Mangodressing:
1½ dl creme fraice 9 %
1 dl mangochutney
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk citronsaft
½ tsk groft salt
1 knivspids allehånde
Friskkværnet peber

Tilbehør:
Godt brød, f.eks. surdejsflute

Tænd for ovnen på 250 grader og grill.

Rør creme fraicen med chutneyen. Rør vineddike og citronsaft i og derefter krydderierne. Stil dressingen på køl.

Rens peberfrugten og del den i en 3-4 dele. Mas hver den så flad, som den kan. Det gør ikke noget, at den revner lidt. Læg den på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad og grill den i ovnen, til skindet er sort. Læg herefter perfrugtstykkerne i en frysepose og luk den. Lad det ligge, til peberfrugterne er kølet lidt af, og pil så skindet af dem.

Mens peberfrugten grilles, laves salaten. Vask salatbladene grundigt og fordel dem på et fad. Skræl mangoen og skær den i tynde skiver. Skær avocadoen løs af skind og sten og skær den i tynde skiver.
Når peberfrugten har fået skindet af, skæres den i strimler. Fordel frugt- og grøntsagsstrimlerne over salaten.

Steg bøfferne, så de er lidt røde indeni. Lad dem hvile 5 minutter pakket ind i sølvpapir, før de skæres i tynde strimler. Krydr strimlerne godt med salt og friskkværnet peber. Fordel bøfskiverne over salaten.

Server salaten med mangodressingen og godt brød.

Den færdige bøfsalat.
Bøfsalaten serveret med mangodressing og surdelsflute.


Vi har været en tur i Jem & Fix i dag for at kigge på hegn. Vi vil meget gerne have udskiftet hegnet på terrassen, men de mål, vi skal bruge, er tilsyneladende udgået af produktion. Vi vil gerne have et pilehegn, der er 120 højt, og det er bare umuligt at skaffe. Målene hedder 100 (alt for lavt), 140 (for højt) og 180 (alt for højt) :( Vi har trawlet nettet tyndt for at finde sådan noget hegn, men det virker bare, som om det er en umulig opgave. Det er rigtig surt. Så lige nu er vi gået ret meget i stå med det projekt.

Ellers har vi fået købt et par ekstra sæt hynder til mine havestole, så vi kan få det sæt i brug i år. De var på tilbud til 75 kr i Jysk for hver hynde (der skal to hynder til hver stol). Så nu har vi til alle 4 stole. Og nu hvor Christian har ordnet terrassen, så den er blevet så fin, er det også klart til, at vi kan flytte bordet op, når det bliver varmt nok til at sidde derude :)

Nu vil jeg slutte for i dag. Vi skal lige have et par kampe pinball mod hinanden på PS3'eren, inden vi skal se en film senere. Vi har for nylig købt Williams Pinball Classics til den, da vi elskede en mindre udgave af spillet på PS2'eren, men 2'erens laser har det desværre ikke særlig godt, så den har svært ved at spille spillet. Derfor købte vi det til 3'eren, hvilket har givet flere spændende baner og bedre grafik. Et supergodt og anbefalelsesværdigt købt til dem, der lige som os har en forkærlighed for pinball.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar