onsdag den 6. juni 2012

Dagens hurtige: Pasta med kødsovs

Ligesom med frikadellerne tror jeg, at enhver husmor har sin helt egen opskrift på den her klassiker. Min opskrift er inspireret af en gammel skolekøkkenopskrift og et par andre opskrifter, jeg har prøvet gennem tiden. Den har en skøn, mild smag, og kan laves på ret kort tid. I aften fik vi frisk pasta til, men den fungerer med de fleste slags pasta. Jeg vil tro, at den sagtens kan spises til ris også.


Pasta med kødsovs (3-4 personer)

500 g hakket oksekød
1 pakke bacon i skiver (eller en pakke bacon i tern)
1 stort løg eller 2 små
2 store fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
2-3 gulerødder
Salt
Friskkværnet peber

Tilbehør:
500 g frisk pasta
Et par spsk olie
Godt brød (vi fik et surdejsflute, som jeg bagte i eftermiddag + et til fryseren)
Evt. parmesanost.

Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern eller riv dem groft.

Varm en gryde med teflonbelægning (eller en pande) op og klip baconen ned i gryden (hvis du bruger skiveskåret, ellers bare hæld ternene ned i gryden) og rist det, til det er sprødt. Hæld overskydende fedt fra og tilsæt løg og hvidløg. Steg løgene med, til de er blevet klare.

Tilsæt det hakkede kød og brun det sammen med løg og bacon, til det har skiftet farve. Tilsæt de hakkede/revede gulerødder og hakkede tomater, og lad det hele stå og småkoge i ca. 20 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan evt. jævne det en smule, hvis du synes, at sovsen er for våd.

Kog pastaen efter forskriften på pakken. Hæld pastaen over i et dørslag og lad det dryppe lidt af. Hæld et par spsk. olie (f.eks. olivenolie eller rapsolie) over pastaen og vend rundt. Servér straks med kødsovsen, revet parmesanost og godt brød.

Aftenens tallerken :)
Surdejsflutets flotte krumme. De er sprødt og luftigt, og har en supergod smag.Det smagte supergodt, og Christian var vild med det. Det er ikke noget, jeg laver så tit, så jeg havde ikke prøvet at lave det til ham før. Ret godt klaret, når vi snart har boet sammen i 2 år ;) Der blev også en portion til fryseren, så han har nem mad en dag. Det er meget rart, når der af og til er dage, hvor min mave bare ikke kan klare normal mad.

Jeg bagte som sagt et par surdejsflutes i eftermiddag. Jeg har været i gang med at lave en ny surdej, bare magen til den gamle, som nu blev afprøvet, og den fungerede fint. Jeg bagte to surdejsflutes, og vi spiste ½ i dag, så der er 1½ smidt i fryseren til en anden god gang. Det er dejligt at kunne tage sådan et lækkert, hjemmebagt brød op, når man gerne vil have lidt ekstra godt tilbehør.

Det var rart med noget nem og hurtig mad, for vi var lige en tur ude og handle, da Christian kom hjem. Kvickly har nakkefilet til 19 kr pr ½kg i den her uge, så vi har købt et stykke, der skal skæres ud til koteletter til grillen her til sommer. Det er ret billigt, og de smager godt marineret og så lige en tur på grillen. Vi satser jo stadig på, at sommeren kommer tilbage på et tidspunkt, så vi kan sidde og grillhygge på terrassen igen :)

4 kommentarer:

 1. Super lækkert det er min søns nye livret tak siger vi mange gange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Det er rigtig dejligt at høre :)

   Slet
 2. Må godt nok sige du forstår at præsentere en gammel klassiker på fin vis - det ser enormt lækkert ud! Jeg hopper på opskriften til aften (dog med hjemmebragt brød i stedet) og håber at slutresultatet kan blive lige så flot at se på :) - og lige så godt at spise.:!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar :) Det smager også virkelig dejligt. Og det højner retten, når man bruger frisk pasta, synes jeg, Det foretrækker jeg. Og glem endelig ikke parmesanosten. Det smager supergodt med sådan et drys ovenpå :) Er også sikker på, at hjemmebragt brød også er helt fint ;) Håber, I vil synes om retten.

   Vores nye pastalivret er den med ærtecremen, som du kan finde i opskriftindekset, hvis du er nysgerrig. Det smager superfantastisk. Tænderne løber i vand herhjemme, bare vi snakker om at sætte den på madplanen :D Det skal vi have igenigen senere på ugen.

   Slet