tirsdag den 6. januar 2015

Nytårsfyrværkeri 2014/2015

Et nyt år er startet, og det er ved at være tid til at få lidt gang i bloggen igen. Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år :) Ligesom de seneste år starter året her på bloggen med billeder af fyrværkeri fra nytårsaften. Jeg elsker fyrværkeri. Det er bare supersmukt! Og da jeg fotograferer en del, skulle kameraet naturligvis med ud og fange noget af det. Jeg har i år fået virkelig mange billeder i kassen (over 400 0.o), og jeg har lavet alle de billeder, jeg syntes, jeg kunne få noget interessant ud af. Det er blevet til mange i år (lige over 60 stk.), så min fremvisning her kommer til at foregå over tre indlæg. I dag får I det første :) Håber, I vil kigge forbi og se resten af billederne også i de næste indlæg.

I år lykkedes det faktisk helt godt at fange nogle af de fine pastelfarver, som er ved at komme meget frem i fyrværkeri efterhånden. Det kan nok ikke komme som nogen overraskelse, at jeg er vild med de lyserøde, når man ser bloggens farvetema ;) Men alt fyrværkeri er smukt hver for sig, og det er nogle ret forskellige billeder, jeg har fået ud af kameraet i år, synes jeg. Her kan I se første tredjedel af mine fyrværkeribilleder. Jeg har skrevet et par kommentarer til nogle af billederne, men det er egentlig ikke helt fair, for jeg er vild med mange flere af billederne, end jeg kommenterer på. Kig med og find dine egne favoritter :) Du kan trykke på billederne for at få dem op i en større størrelse. Skift derefter mellem billederne med piletasterne.

En af favoritterne fra dette års billeder. Fyrværkeriet står rigtig skarpt og udbreder sig smukt med sølvhaler og røde farver.
Smuk sølvpalme med blå farver omkring. Flot kombination.


 
 

Dalende guldraketter er klart en af mine favoritter, når det kommer til fyrværkeri. Det er supersmukt.

Synes, farverne og røgen i billedet her kommer til at give det et stjernetågeagtigt udtryk, som jeg ret godt kan lide :)


Smuk pastelfarve.


Farveeksplosion.Blå og guld er også en vindende kombination hos mig. Supersmukt.

Et af mine favoritbilleder, fordi det er så anderledes. Den tydelige røg, der oplyses af fyrværkeriet, leder min tanke hen på et netværk
af blodårer med et røghjerte i midten. Christian syntes at se en sommerfugl i  mønsteret. Sjovt, hvor meget forskelligt, man kan få ud
af sådan et billede :)

Den store finale på et batteri. Masser af guld og røde farver :)


 

Nytårsaften var ret kaotisk her, og den blev ikke lige det, vi havde drømt om eller regnet med. For det første var Ozzy næsten helt stoppet med at spise, så det gav ondt i maven hos os og mange bekymringer. Vi måtte efterhånden indse, at han skulle afsted til dyrlægen, så snart de åbnede. 

Pga. bekymringerne omkring ham havde vi aftalt, at Christian skulle stå for at lave salatbar til vores culottesteg, som vi skulle spise den aften, så jeg kunne spare på kræfterne. Jeg havde i forvejen lavet desserten til ham dagen før, samt pyntet kransekagen, som frem til dagen før havde hygget sig med at blive ekstra lækker i fryseren. Så energien var noget knap, når jeg samtidig skulle gå efter Ozzy hele dagen de dage for at få ham til at spise. Desværre var Christian pludseligt nødt til at køre på arbejde, da han fik besked på, at serverrummet, som han arbejder med, var alt for varmt, så der skulle teknikere på, og han skulle finde fejlen. Bliver det ikke ordnet, risikerer det sarte udstyr at gå i stykker. Så han måtte afsted til Roskilde (1 times kørsel hver vej), og jeg måtte blive hjemme og stå for både Ozzy og nytårsmaden, samt oppyntningen, og anede ikke, hvornår han ville komme hjem og spise. 

Det viste sig, at der havde været strømafbrydelse i Roskilde, hvilket var grunden til fejlen, så teknikeren blev afbestilt, og Christian måtte i gang med at arbejde længe på at få alt op at køre, for der var ingen adgang til nettet og andre ting, som der sidder folk rundt omkring i verden og er afhængige af. Han var først hjemme kl 19, hvor jeg stod klar med maden. På det tidspunkt var jeg enormt træt, og efter vi havde haft et kort besøg af Christians forældre senere på aftenen, var jeg bare helt færdig. Endte med at stå og tude kl 24, fordi jeg er så bange for, hvilke forfærdelige ting 2015 vil bringe til os. Jeg er holdt op med at sige og tro på, at et nyt år må bringe noget godt med sig, fordi det ikke kan blive værre, for hvert år er vi blevet ramt af nye ulykker; i 2014 Ozzys mundsygdom i over halvdelen af året, og Phoebes tungesår de første par måneder af året. I det hele taget var det bare en rigtig træls dag, for vi så ikke hinanden ret meget af dagen eller havde ret meget alenetid, og jeg var skidt tilpas det meste af dagen. At se fyrværkeriet hjalp dog lidt på humøret. 

Kransekagekonfekten, som blev sindssygt lækker, når jeg selv skal sige det :) Ikke dårligt for et første forsøg med egen opskrift :)


De næste dage var noget bedre. Ikke mindst fordi Ozzy begyndte at spise igen. Det har tilsyneladende været et hårbolleproblem, som har gjort ham øm og kvalm i maven, for han spiser meget bedre nu (og jeg har set en masse pels i bakken), så i første omgang slipper vi for en tur til dyrlægen. Til gengæld kan vi nu observere, at han igen har ondt, når han gaber, så lige nu sidder vi lidt i en situation, hvor vi ikke rigtigt ved, hvad fremtiden skal bringe mht. hans mund og evt. behandling. Vi afventer og ser, hvad der sker. På den positive side spiser han rigtig pænt igen, men han skal jo helst af med smerterne også, den stakkels dreng.

Men som sagt havde vi nogle gode dage efterfølgende. Jeg har kæmpet lidt med min mave med smerter og ubehag men ikke holdt mig tilbage fra maden, og jeg fik også endelig spist lidt kiks og lækker ost, som ellers skulle have været vores natmad nytårsaften. Christian måtte også arbejde lidt nytårsdag, men vi tilbragte den efterfølgende tid den dag med spil, rester af den lækre nytårsmad, som vi den dag bedre kunne nyde pga. mindre stress, film og til sidst kiks med lækker ost til afsnit af Frasier. Perfekt afslutning på dagen.

Søndag sluttede vi ferien af med raclette, hvor jeg havde bagt miniburgerboller til miniburgere lavet på racletten. Derudover var der små stykker oksemørbrad (jeg har for nyligt skåret en ud til bøffer, og det overskydende blev gemt til racletten), kylling, tortillachips til nachos, hjemmebagt saltflute, kartoffeltern, hvidløgsolie, salat og naturligvis masser af revet mozzarella. Det har været en superlækker afslutning på ferien, og der var faktisk også rester, så vi kunne få det i går :) Opskrifterne på tingene til racletten ligger i opskriftindekset, hvis du er nysgerrig :) 

Nu vil jeg slutte her, for jeg skal have noget at spise. Ser frem til lidt mindre farlig mad og lidt sundere mad her nu, selvom jeg absolut ikke er en januar-sundhedsfreak. Det går mig lidt på nerverne, at januar pr. definition skal være sådan en måned, hvor man skal leve af kildevand og mad uden fedt. Sådan ser det i hvert fald ud, når man læser butikkernes aviser. Vi spiser ca. det, vi plejer, hvilket er relativt sundt det meste af tiden. I dag står den på en langtidsstegt svinekam med kogte kartofler og gulerødder samt grønne asparges og en klat sovs at dyppe i. Altså en lidt sundere version end med det fede tilbehør, men stadig superlækkert. Glæder mig til, at maven er lidt mere i orden igen. Den har gjort en del vrøvl julen over, og hader mig for at spise sukker de sidste dage. Men det er jo jul og ferie, og så vil jeg også have lov til lidt. Så må jeg bare leve med konsekvenserne. Så jeg ser frem til at få maven lidt bedre i form nu :) 

6 kommentarer:

 1. Godt nytår søde <3

  Sikke nogle smukke billeder. Jeg giver dig ret fyrværkeri ER smukt, men jeg er skræmmende ræd for det. Mest pga af alle de forfærdelige skader der kan ske når man ikk har styr på det. Derfor har jeg heller aldrig selv tændt et stykke fyrværkeri.

  Krydser finger for et bedre 2015 for Jer.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde :) Og tak for de pæne ord. Jeg skød fyrværkeri af med min far som barn og var vild med det, så på den måde har det aldrig sådan rigtigt skræmt mig. Herhjemme er det dog oftest Christian, der tænder det, mens jeg kigger. Der har været fyrværkeri hele vejen rundt, så langt vi kunne se, som der plejer at være, og faktisk er det pænere på afstand, så de andres bliver også nydt rigtig meget.

   Tak skal du have. Jeg håber, det hjælper. Håber også, at du får et rigtig godt år i år. Er vildt bagud med at læse op på alle de blogs, jeg følger, deriblandt din, så satser på at få kigget forbi og læst dine seneste indlæg en af dagene. Glæder mig til at læse dit tilbageblik :)

   Slet
 2. Smukke billeder! Nr. 3, 8 og 15 er mine favoritter ;) Godt nyt år til dig og dine, håber 2015 er rigtig god ved jer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) Nogle dejligt farverige valg. Tak for de gode ønsker for 2015. Sender samme gode ønsker din vej :) Vi må se, hvad det bringer.

   Slet
 3. Sikke dog en ærgerlig nytårsaften, men mon ikke humøret vendte, da du så dine billeder? De er jo brandgode, og jeg glæder mig til at se flere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en lidt træls aften. Heldigvis fik vi mulighed for at hygge i de efterfølgende dage, som jeg også skriver, hvilket opvejede det lidt. Vi havde masser af rester at smovse af, og det gav jo mulighed for ekstra afslapning :)

   Tak for de pæne ord om billederne. Faktisk var jeg ret pessimistisk ved den første gennemgang af billederne, men det viste sig, at der gemte sig meget information i billederne, som først kom frem, når jeg skruede op for lyset på billederne. Så der endte med at være over dobbelt så mange gode som sidste år, hvor jeg ellers syntes, der var enormt mange. En dejlig overraskelse :)

   Slet