fredag den 29. oktober 2021

Halloween i køkkenet

Jeg indrømmer gerne, at jeg er et stort legebarn, også i køkkenet, så jeg har gennem årene med bloggen også moret mig med at lave lidt sjov til halloween. Da halloween står for døren, er det oplagt med en tur i køkkenet for børn og barnlige sjæle denne weekend 😄 Derfor vil jeg i dette indlæg for nemheds skyld samle alle mine gode opskrifter til halloween, så I kan få lidt inspiration til sjove og uhyggelige projekter. Tryk på overskriften i opskrifterne herunder for at komme til det pågældende indlæg.



Romkugler i haloweenudklædning

Jeg har gennem tiden lavet romkugler i forskellig halloweenudklædning, og det er jeg sikkert endnu ikke færdig med at lege med. For det er nemlig rigtig nemt at gå til, og har man lyst, kan man lave trøffel/romkuglemassen på forhånd og fryse ned (uden den er formet og uden drys), så man på dagen blot skal forme den optøede kagemasse og klæde den på. Det er da nemt! Herunder får du mine to bud på halloweenudklædte romkugler:





Flagermus af romkugledej

 
I opskriften finder du en printbar skabelon til vingerne. De er meget simple at lave.





Opskrifter med græskar

Den største tradition ved halloween i Danmark er nok græskarudskæringen, som giver superflotte lygtemænd at pynte med udenfor i denne lidt mørkere tid. Det er virkelig hyggeligt at lave græskarmænd og at se dem lyse flot op i mørket. Men græskar er jo en madvare, og det ville være et ærgerligt spild blot at smide det udskrabede græskarkød og kerner i skraldespanden, så brug det gerne i køkkenet. Kødet kan blive til lækre skærekager og muffins og kernerne kan ristes til en lækker knasende salt snack 😍 Herunder kan du se mine opskrifter med græskar:





Græskarkage


En virkelig lækker kage, som jeg alleroftest bruger mit græskar til. Skal den laves til nogen med laktoseintolerens, kan man i stedet lave en simpel hvid glasur til toppen.

 




Ristede græskarkerner


Der findes nok ikke noget nemmere at lave i forbindelse med halloween i køkkenet end ristede græskarkerner. De er så simpelt og smager dejligt. Har man lyst til andre smage end salt, kan man tilføje dem før bagning sammen med saltet (eller i stedet for, hvis det er en færdig krydderiblanding, der allerede indeholder salt). Jeg tænker, at det kunne være oplagt at prøve med de færdige chipskrydderier, som KIMs har sendt i butikkerne. Jeg har set dem i Føtex og Meny her i byen, og der findes nu tre varianter (se dem på KIMs hjemmeside, fx det originale snackkrydderi her). 

Vil lige hurtigt indskyde, at jeg ikke har noget reklamesamarbejde med KIMs, men har for nyligt selv snuppet et krydderiglas med hjem, som jeg skal i gang med at afprøve i køkkenet 😊




Halloweenkager lavet med udstikker

Skal man lave sjove kager med børnene i halloweentema, findes der også utallige fine udstikkere, som passer ind i temaet, fx spøgelser, græskarmænd, flagermus og gravsten. Så er det bare at lave en udstiksvenlig dej og komme i gang. Efter bagning kan kagerne pyntes med farvet glasur. 

Jeg har selv tidligere været lidt i gang, og jeg valgte at lave mine kager i kransekagedej, da vi foretrækker kransekage frem for en sød småkage. Men det kan man jo gøre, som man synes. Herunder finder du link til opskriften på mine kransekagespøgelser og et billede af resultatet 👻



Uhyggelige kransekagespøgelser





Halloweentraditioner

Halloween er en god undskyldning for at have det lidt ekstra sjovt i køkkenet, som jeg har gjort gennem årene, men vi har også andre traditioner. Vi har bestemte halloweenepisoder af serier og tv-shows, vi ser, og det er også tiden, hvor der bliver set flest uhyggelige film herhjemme. Vi har en ret stor filmsamling, så der er også en del gys imellem, både af den rigtig uhyggelige type og den lidt mere hyggelige, hvor gys og komedie er blandet i en skøn pærevælling 😍

I år er planen vist, at vi skal have genset Zombieland, da jeg har været heldig at skaffe Twinkies (jer, der har set filmen, ved hvorfor 😄), som jeg er spændt på at smage. Ofte er amerikanske "lækkerier" lidt for søde for os, men det var bare for fristende til at lade være med at købe, da jeg fandt dem i Netto for nogle måneder siden. Efterfølgeren, Zombieland - Double Tap, var i øvrigt også rigtig god, så den vil jeg også gerne anbefale (til mine voksne læsere). Begge film er komedier med zombietema, og der er dømt gode grin hele vejen gennem filmene. 

Derudover skal vi have genset Ghostbusters, da der i november kommer en helt ny film i serien, Ghostbusters Afterlife, som vi er meget spændte på at se. Jeg glæder mig allerede til en tur i biografen med popkorn og uhygge 👻 Vi er begge store filmnørder og har nok set den første film i serien så mange gange, at vi kan hver replik og uhyggelig scene udenad. Så jeg tænker, vi måske kan nøjes med at se Ghostbusters II, før vi skal i biografen i november. 



Vil slutte af med at ønske jer en rigtig (u)hyggelig halloweenweekend. 

2 kommentarer:

  1. Ah, hvor er de romkugler søde! Øh, onde mener jeg :D

    Happy Halloween!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja meget onde 🤣👹 tak!

      Rigtig god halloween til dig også 🎃

      Slet