torsdag den 22. marts 2012

Chiliglaseret kyllingefilet med lun pastasalat og surdejsflute

I aften har vi prøvet noget nyt. Inspirationen fandt jeg i faktabladet, da jeg læste reklamer, før jeg lavede madplanen til den her uge. Der faldt jeg over sådan en pose færdigpastahalløj, der bare skal varmes i en gryde, og det gav mig lyst til lun pastasalat. Vi har nogle gange fået den færdige fra frost, da jeg boede hjemme, og den smager udmærket, men jeg ville hellere lave min egen, så det har jeg prøvet i aften.

Kylling smager godt til en lun pastasalat, men den må også gerne smage af noget. Derfor har jeg lavet en chiliglaseret kyllingefilet til Christian i aften frit efter min egen fantasi. Det var et stort hit, for han var vild med den. Jeg nøjedes med at drysse min egen kyllingefilet med revet parmesanost, da min mave ikke kan tåle det stærkt krydrede, men det smager nu også meget godt :) Opskriften herunder er til 2 personer, også kyllingen.


Chiliglaseret kyllingefilet med lun pastasalat og surdejsflute

2 kyllingebrystfiletter
1 dl sød chilisauce
2 fed hvidløg

Lun pastasalat:
250 g pastamuslingeskaller
1 rød peberfrugt
1 dåse minimajs
Ca. 1½ dl frosne ærter
2 hønsebouillonterninger
1-1½ dl kogevand (med bouillon) fra pastaen
2 store tsk tomatpuré (tomatpasta)
Lidt mælk
Barbecuekrydderi (jeg brugte en fra Santa Maria)

Rør chilisaucen sammen med de to pressede fed hvidløg. Læg de to kyllingefiletter i en frysepose og put sauceblaningen derned. Vend filetterne godt rundt og slå en knude på posen. Lad kyllingefiletterne hygge sig i posen i køleskabet en 4-5 timer før tilberedningen.

Varm en pande op til middelvarme. Brun kyllingefiletterne på panden, så det lige får en overflade. Læg filetterne på en bageplade med bagepapir. Hæld resterne af marinaden fra fryseposen over kødet. Steg kyllingefiletterne færdige i ovnen 20 minutter ved 200 grader.

Pastasalat:
Hæld ca. 1-1½ liter vand i en gryde. Når det koger, tilsættes bouillonterningerne. Tilsæt pastaen og kog den efter anvisningen på pakken.
Skær peberfrugten i stimler og lad den koge med i pastagryden de sidste 5-6 minutter af kogetiden. Når pastaen er færdigkogt, hældes 1-1½ dl af kogevandet i en skål. Hæld pasta og peberfrugt i en sigte og lad den dryppe af.

Rør bouillonvandet sammen med 2 tsk tomatpuré og en sjat mælk. Smag til, om det trænger til lidt mere tomat eller mælk.

Hæld pastaen og peberfrugten tilbage i gryden sammen med minimajs skåret i mindre stykker og ærterne. Jeg havde også en rest wokgrøntsager i fryseren, så de kom også i. Hæld bouillonblandingen over pastaen og vend rundt. Lad det stå og varme igennem ved svag til jævn varme, til væsken er kogt lidt ind.
Smag til med barbecuekrydderi.

Der var et surdejsflute tilbage fra i lørdags, som røg i fryseren. Det har vi spist i aften til vores pastasalat. Det er simpelthen bare så fantastisk. Jeg elsker det brød. Må få bagt nogle til fryseren snart igen :)
Pastasalaten var superlækker. Smagte mildt og let krydret og passede bare så godt sammen med kyllingen og brødet. Det er helt sikkert noget, der skal gentages i fremtiden!

Aftenens tallerken.


6 kommentarer:

 1. Sikken en fin blog du har fået her :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Enig med Birthe - vidste slet ikke du havde en blog ;)

  SvarSlet
 3. Tak Carina :) Jeg har haft den noget tid, men har ikke haft sendt den til så mange, da den også er ret personlig. Men maden fylder jo meget for mig ligesom for jer, så jeg blev enig med mig selv om at dele den madglæde (og min fotoglæde i øvrigt) med nogle flere.

  SvarSlet
 4. super lækker ret, prøvede den idag, og den var et hit! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre, at faldt i god jord :)

   Slet