tirsdag den 10. januar 2012

Hvidløgskylling med græske kartofler og salat

I sidste uge fik jeg afprøvet en ny opskrift, der helt sikkert kommer til at være fast. Det var simpelthen SÅ godt!
Jeg fandt inspirationen i Føtexreklamen, hvor de har en madplan med nu, og der var en opskrift på kylling med græske kartofler, som jeg har brugt som inspiration til den opskrift, jeg selv endte ud med. Kyllingen blev hele kyllingelår (over- og underlår), da Rema1000 havde dem på tilbud i sidste uge.

Hvidløgskylling med græske kartofler og salat

1-1½ hele kyllingelår pr. person (jeg lavede 3 til os og det var rigeligt)
1 bakke "nemme kartofler" (små kartofler med skræl, ca. 600 g.)
1 bøtte feta
½ potte friskhakket persille
1 dl rapsolie (eller anden smagløs olie)
4 fed hvidløg
2 spsk. tørret oregano

Rør olien sammen med de 4 pressede fed hvidløg og oreganoen. Put de optøede kyllingelår i en pose med halvdelen af marinade og slå en knude på. Lade det trække så længe i køleskabet, du overhovedet har tid til. Jo længere desto bedre.

Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad, gerne med bagepapir og drys dem med salt. Bag dem i ovnen ved 200 grader, og steg den en times tid.

Vask kartoflerne rene og del dem i halve (større kartofler skal deles i både). Put dem i en pose sammen med resten af marinaden og vend rundt. Hæld dem i et ovnfast fad med bagepapir og fordel dem, så de ikke ligger for tæt. Drys med lidt salt. Bag dem på en plade under kyllingen i ca. ½ time (sæt ovnen på 180-190 grader varmluft, da der nu er to plader i ovnen).
Tag kartoflerne ud. Fordel så meget feta oven på kartoflerne, som du har lyst til, og sæt dem ind i ovnen, hvor de nu skal stå øverst (sæt kyllingen længere ned). Lad det stå i ca. 15 minutter, til fetaen er smeltet. Pas på, at kartoflerne ikke bliver for mørke.
Inden de bliver sat på bordet, fordeles hakket persille over kartoflerne.

Vores salat er bare standardsalaten, der består af gulerødder i skiver og tern af agurk og rød peber, i dagens anledning tilføjet nogle sprøde salatblade.

2 kommentarer:

  1. du har da godt nok en masse opskrifter :) dajli

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja jeg har efterhånden fået samlet noget sammen, tak skal du have :)

      Slet