Det blev til en græsk inspireret pastasalat, som jeg har lavet til Christian. Til mig selv har jeg lavet en pastasalat bare med lidt forskelligt råt grønt og lidt feta blandet med en spsk olie fra de marinerede hvidløg, vi har stående, da min mave ikke tåler stærk eller krydret mad for tiden.
Jeg synes selv, den græske pastasalat blev ret god. Har smagt lidt på den, og jeg forventer, at den kommer til at smage af endnu mere, når den har trukket til i aften.
Jeg har i øvrigt også sat en dej over til surdejsflute, som vi skal spise som tilbehør til vores aftensmad i aften. Den står og hygger sig med at forhæve nu. Smider opskrift og billeder ind på det senere eller i morgen engang.
Græsk-inspireret pastasalat (1-2 personer alt efter appetit og hvad der ellers er af tilbehør)
125 g pastaskruer
Feta (salatost - det må jo ikke hedde feta mere)
1 tomat
½ rødløg
Tørret oregano
Marinade:
2 spsk smagsneutral olie (jeg brugte rapsolie)
1 spsk hvidvinseddike
Ca. 1 tsk dijonsennep eller efter smag
Ca. ½ fed presset hvidløg
Salt
Kog pastaen og lad den dryppe af. Rør imens marinaden. Rør olie med hvidvinseddike, og rør sennep i. Rør det pressede hvidløg i og smag til med salt. Ven marinaden sammen med den afkølede pasta.
Skær rødløget i strimler. Halver tomaten og fjern kernerne. Skær den i tern. Vend grøntsagerne og fetaen sammen med pastaen. Drys til slut med tørret oregano ovenpå.
Vil man have mere oreganosmag, kan man også tilsætte noget til marinaden, før den røres sammen med pastaen.
Jeg tilsatte også lidt af de gulerodsstave, vi havde fra i går. Men det var nu mest, fordi de var der. Ellers havde jeg ikke brugt dem i denne opskrift.
Den færdige pastasalat. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar