tirsdag den 21. februar 2012

Pandekagens dag!

I dag er det pandekagedagen. Det er en gammel, dansk tradition med at få brugt de sidste råvarer så som mælk og æg inden fasten. I dag faster vi ikke, men det er en hyggelig tradition at holde fast i pandekagedagen, synes jeg.

Jeg ville gerne have lavet en ordentlig stak søde eller amerikanske pandekager, men Christian forsøger jo at spise lidt sundere for tiden, så vores pandekager i dag fik vi til aftensmad. Det var ikke søde pandekager, men pandekager med lækkert fyld af bl.a. hakket oksekød og hvidkål. De smagte helt fantastisk! Og så var de helt forårsrulleagtige. Sprød overflade og fyldet var også derhenad i smagen. Christian spiste dem med engelsk sovs i, og jeg spiste dem bare eau naturel ;) Vi fik standardsalaten til.


Pandekager med kødfyld (Ca. 2 personer)

Pandekagedej (6-8 stk):
150 g mel
2½ dl mælk
½ dl vand
3 æg
½ tsk salt
20 g smeltet margarine

Kødfyld:
1 hakket løg
350 g hakket oksekød
250 g fintsnittet hvidkål
1 tsk paprika
2 spsk soyasauce
3 store tsk tomatpuré
Salt
Ca. 1 dl vand

Revet parmesanost til gratinering.

Rør melet sammen med mælk og vand, til det er klumpfrit. Rør æg, salt og margarine i, og lad dejen hvile mindst ½ time i køleskabet.

Bag pandekagerne på en varm pande ved middelvarme, der bliver 6-8 stk (alt efter størrelsen på panden). Gør dig selv den tjeneste ikke at lave dem for tynde, for det er ris til egen røv, da de så nemt knækker, når de skal rulles om fyldet. Pandekagerne kan bages på forhånd og opbevares i køleskabet. Det gjorde jeg i dag.

Svits løget i lidt olie, til det er klart. Put kødet i og brun det med. Når det er brunt tilsættes paprika, soya og tomatpuré (jeg bruger en fra Rema1000 i en lille dåse - det er nærmest tomatpasta. Ikke det der tynde pjat, tomatpuré også kan være. Kan også fås i Fakta, ved jeg).
Tilsæt det fintsnittede hvidkål og vand, og lad det simre, til vandet er fordampet. Hvis kålen er blevet blød og faldet lidt sammen, tager du gryden af varmen. Hvis ikke kan du tilsætte lidt mere vand og lade det snurre lidt længere. Smag fyldet til med salt. Lad fyldet køle lidt af.

Læg en stibe fyld på en pandekage. Fold enderne ind over fyldet og derefter den ene side ind over enderne og rul den sammen. Læg de rullede pandekager med samlingen nedad i et ovnfast fast med bagepapir i. Drys med revet parmesanost og bag dem i den øverste halvdel af ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter, til osten er smeltet og pandekagen er sprød.

Spis som de er eller med soyasauce eller engelsk sovs. Server med salat.


Pandekagedejen røres sammen.
De færdigbagte pandekager.
Det færdige fyld.
Pandekagerne rulles.
Pandekagerne er drysset med parmesanost og klar til ovnen.
De færdige pandekager.
Spisetid!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar