søndag den 26. februar 2012

Oscar night!

I aften er aftenen, hvor Hollywood belønner de bedste film, præstationer og alt det, der hører med til filmens verden. Det er en aften, vi plejer at glæde os rigtig meget til, og i år er ingen undtagelse. Det er nogle rigtig gode film, der kæmper om titlerne, og vi glæder os til at se, hvem der løber med statuerne i aften/nat.

Det er en lang aften at sidde i sofaen og se fjernsyn, så der skal lidt spiseligt til, så vi ikke bliver så sultne, inden vil skal sove i morgen tidlig omkring kl 6. Derfor har jeg været i gang i køkkenet hele dagen. 

Når vi bliver sultne, er der friske pizzasnegle, der bare lige skal lunes. Og så har jeg også bagt kage. Denne gang blev det til wienerbrødsstænger med marcipanremonce, hvilket er, hvad Christian har bestilt. Som jeg har skrevet om herinde, prøver han jo at skære lidt ned på det usunde, så i aften, hvor vi skal sidde og hygge lidt ekstra og han har "lov" til at spise lidt usundt, skulle han have helt lov til at vælge hvilken slags kage, han gerne ville have, jeg skulle bage til ham. Og han valgte wienerbrødsstænger med marcipanremonce. 
Det er en stort arbejde at lave wienerbrød, men det er det hele værd. Det bliver luftigt og sprødt, og remoncen er simpelthen himmelsk! Så det kan godt anbefales at prøve, hvis I har tålmodighed til at indrulle dejen :) Her kommer opskriften:


Wienerbrødsstænger med marcipanremonce (2 stk.)

25 g gær
1 1/4 dl kold mælk
1 æg
1/4 tsk salt
1 spsk sukker
25 g margarine (eller smør)
250 g mel (+ et par håndfulde til æltning og lidt til indrulningerne)
150 g margarine (eller smør) til indrulning

Remonce:
134 g margarine (eller smør)
134 g sukker
134 g marcipan

Rør gæren ud i den kolde mælk. Rør ægget i.

Bland mel med sukker og salt og findel margarinen (de 25 g) deri. Det skal ligesom nulres i små bitte stykker med fingrene i melet.

Rør melblandingen sammen med mælkeblandingen. Ælt dejen, til den er glat. Det kræver sandsynligvis et par håndfulde ekstra mel, så den ikke er for klistret.

Rul dejen ud på et melet bord i en aflang firkant. Skær tynde skiver af margarinen og læg det på dejen, så det dækker 2/3. Fold dejenenden uden margarine ind mod midten og derefter den anden ende ovenpå. Vend den en kvart omgang og rul ud til en aflang firkant igen. Fold den ene ende ind mod midten og derefter den anden ende ovenpå.

Dette skal gentages (altså at rulle ud til en aflang firkant og så foldes ind over hinanden) mindst 3 gange. I dag gjorde jeg det 8 gange, før jeg brugte dejen til stængerne. Lad dejen hvile i køleskabet ca. 15 minutter mellem hver indrulning, så den ikke når at hæve og bliver mindre blød og dermed nemmere at arbejde med.

Til marcipanremoncen hældes alle ingredienser i en skål. Målet er lidt "skævt", fordi 200 g af hver ingrediens ca. passer til 3 stænger. Derefter æltes det sammen med hænderne, til marcipan og sukker er ligeligt fordelt i margarinen.

Når wienerbrødsdejen er færdig med at blive indrullet, deles dejen i to stykker. Rul hver stykke ud til en aflang firkant lidt længere end bagepladen. Skær siderne rene, så de er så lige som muligt. Det giver et pænere resultat, når de er bagt. I bredden vil jeg skyde på, at de er ca. 20 cm. Læg den udrullede dej på en bageplade med bagepapir.

Læg remoncen i en stribe midt på dejen. Fold først enderne ind over fyldet, så de lukker, og derefter siderne ind over fyldet. Den ene side skal overlappe den anden. Tryk lidt til og klem enderne sammen, så stangen ikke åbner sig for meget under bagningen.

Lad stængerne hæve tildækket i 45 minutter.

Bag stængerne midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 225 grader. I min opskrift står der 20 minutter, men det er for meget i vores ovn. Der er det mellem 10 og 15 minutter, før de er færdige. De skal være brungyldne, men ikke være for mørke.

Dejen rulles ud til en aflang firkant og margarinen fordeles
på 2/3 af dejen.
Den sidste del af dejen - uden margarine - foldes ind til
midten først. Derefter foldes den anden ende ovenpå.
Dejen drejes en kvart omgang og rulles ud igen.
Dejen foldes ind over hinanden igen. Dette gentages mindst
3 gange, gerne flere. Lad dejen hvile i køleskabet 15 minutter
mellem hver indrulning.
Dejen er indrullet 8 gange og deles i to. Her er
tværsnittet, hvor man kan se alle de mange lag.
Hver del rulles ud til en lang firkant.
Dejen skæres ren i kanten og lægges på bagepladen.
Remoncen fordeles på dejen midtpå i en stribe.
Siderne foldes ind over fyldet. Den ene skal overlappe
den anden. Klem dejen lidt sammen, så den ikke åbnes
for meget under bagningen.
De færdigbagte wienerbrødsstænger. De ser en smule
mørkere ud på billedet, end de egentlig var.
Et stykke wienerbrød, mums!
Billedet er fra en anden gang, jeg bagte wienerbrødsstængerne,
da de, jeg har bagt i dag, først skal spises senere, så de er ikke
skåret ud eller pyntet med glasur endnu :)


Det har været en lang dag i køkkenet for mig, og det kan godt mærkes. Jeg er ret træt lige nu. Heldigvis lavede Christian mad i aften, så jeg kunne slappe lidt af (eller blogge) imens.

Jeg lavede en hel portion pizzasnegle, og det er mere, end vi spiser i aften. Så halvdelen røg ned til Christians forældre. Det var de vist glade for :)

Der er stadig et par timer til countdown begynder og endnu flere timer, før showet starter, så jeg tror, vi skal spille et brætspil og måske se lidt serier inden da. Nu er alting i hvert fald klart til, at det kan starte :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar