lørdag den 25. februar 2012

Vintermad

Så blev det endelig tid for lidt vintermad; en dejlig gryderet med kartoffelmos. Det er en god, smagfuld ret, jeg selv har sjusset mig frem til efter at have prøvet flere forskellige gryderetter med oksekød i tern, som var halvkedelige. Men den her er god og kraftfuld og lige som den skal være efter mine smagsløg! Rødvinen giver lidt kraft til retten, men fordi der er så forholdsvis lille en mængde i, ender det ikke med at smage af rødvinssauce.

Jeg har selv skåret kødet til gullashen i dag ud af en tykkam, jeg købte for nogle dage siden. Der var flere steder, der havde oksesteg til 30 kr pr. ½ kg, så jeg valgte at købe sådan et stykke og skære ud. Gullashkød koster oftest omkring 30 kr for omkring 300 gram, så på den måde fik jeg noget mere for pengene.

Gullash med rødvin (2 personer)

350-400 skært oksekød i tern
1 stort eller 2 små hakkede løg
1 fed hvidløg skåret i små tern
1 lauerbærblad
½ gulerod i tern
1 spsk edelsüss paprika
1 tsk groft salt
Et skud friskkværnet peber
½ dl rødvin
Vand
Et dryp kaffefløde

Brun kødet og tag det op. Svits løg og hvidløg uden det brunes og tilsæt kødet igen. Krydr med paprika og peber.

Tilsæt rødvin, vand, så det lige dækker kødet, gulerod, salt og lauerbærblad.
Lad det simre i 1½-2 timer.

Jævn retten og smag den til med en lille smule fløde for lige at runde smagen af og evt. mere salt og peber om nødvendigt. Tilsæt lidt madkulør.

Spis med kartoffelmos til.
I eftermiddag har vi været en tur på kirkegården og tænde et lys hos Morten, Christians bror. Det er rart at se, at vejret er slået om og blevet varmere, så der ikke er så bundfrossent deroppe. Så varer det ikke længe, inden vi igen kan have blomster med derop igen. Det bliver rart.

Da vi kom hjem, gik Christian i gang med at afkoble det gamle akvarium, så vi kan få det pakket væk, mens jeg lavede mad. Det er utroligt, så meget plads man lige pludseligt har, når det kommer væk.

Nu har vi spist og skal lade lidt op til i morgen, hvor vi skal være rigtigt længe oppe, da det er vores oscar-aften. Så vi skal sidde og se showet hele natten direkte fra USA. Det har jeg glædet mig til længe. I morgen eftermiddag bager jeg pizzasnegle og wienerbrødsstænger med marcipanremonce, så der er noget lækkert til vores aften, og så vi ikke bliver for sultne i løbet af natten. Jeg regner med at smide en opskrift på wienerbrødet herind i morgen engang, hvis jeg har tid. Ellers kommer det i hvert fald inden længe :)

2 kommentarer:

 1. Hej Christina.

  Ja en gang skal jo være den første :-) og da lige stod og manglede em opskrift på en lækker gryderet af skært kød til imorgen, faldt jeg lige over din opskrift og havnede så herinde på din blog. Kommer klart igen en anden gang.
  Ønsker dig en forsat god week-end.
  Hilsen fra Bettina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina.
   Tak for din kommentar, den luner virkelig meget :) Dejligt at høre, at du har lyst til at besøge bloggen igen. Du skal være hjerteligt velkommen.
   Du må også have en rigtig god weekend :)

   Mange hilsner
   Christina

   Slet