onsdag den 22. februar 2012

Farserede porrer

Jeg har sådan en lyst til vintermad for tiden. Måske fordi jeg er blevet snydt for det hen over vinteren, da jeg var indlagt, og jeg havde heller ikke de store kræfter til at stå og lave mad i timevis, efter jeg blev udskrevet. Så vi tager lidt revance i de her dage. I går fik vi som bekendt noget med hvidkål, og i dag faldt valget på porrer.Jeg ville prøve at lave farserede porrer for første gang.

Problemet med de fleste opskrifter, jeg kiggede på, var, at de indebar en panering af kødet. Det kan jeg desværre ikke tåle, da det dermed suger en masse fedt. Så jeg afskrev i første omgang at lave farserede porrer. Men så faldt jeg over en opskrift uden panering. Der skulle de farserede porrer derimod braiseres, så det blev den metode, jeg brugte.
Jeg valgte dog at lave min egen fars og ikke bruge opskriftens. Så jeg brugte kun metoden med braiseringen fra den.

Jeg synes faktisk, at de blev ganske udmærkede. Sovsen var ikke særlig kraftig, så den fik en lille sjat kaffefløde og et par teskeer oksefond for at få lidt kraft i smagen. Farsen kan godt tåle mere salt, end jeg gav min, men jeg vil anbefale, at man drysser de farserede porrer med salt, når de efterbrunes i stedet.


Farserede porrer (2 personer, ca. 8 stk.)

350 g hakket kalv og flæsk
3 mellemstørrelse porrer
1 æg
1 tsk salt
½ dl mælk
3 spsk mel (måske lidt mere)

Derudover:
4 dl vand til braisering
Madkulør
Lidt kaffefløde
Evt. 2 tsk svine- eller oksefond

Rør kødet sejt med salten. Rør ægget i. Rør mælk i og derefter melet. Det skal være en meget fast fars, så måske skal der mere end 3 spsk mel i. Hvis den er for klistret, er den fuldstændigt umulig at fordele om porrerne.

Rens porrerne og skær dem i ca. 3 stykker hver (a ca. 7 cm). Pak fars om hver porre, så den er dækket hele vejen rundt.

Brun de farserede porrer på alle sider og læg dem i en gryde. Hæld 4 dl vand ved og lad det simre en times tid. Tagde farserede porrer op af gryden og efterbrun dem ved svag varme, mens du laver sovsen. Krydr dem evt. ekstra med en smule salt.

Jævn sovsen og smag den til med salt og evt. et skvæt fløde og en teske svine- eller oksefond også for en lidt kraftigere smag. Tilsæt lidt madkulør også.

Vi fik kogte kartofler og dampet broccoli til.


Farsen røres.

Porrerne renses og skæres i passende stykker.

Farsen pakkes om porrerne.


Efter bruning braiseres de farserede porrer en times tid.
Derefter efterbrunes de på en pande, mens sovsen laves.


Aftenens tallerken.















Det er jo onsdag, så Christian er i fotoklubben. Han går som regel derud for at få bevæget sig lidt, men jeg er lidt spændt på, om jeg skal hente ham i bilen, når han skal hjem igen, for vejret er ret vildt udenfor i aften. Det rusker godt i træerne og regnen pisker, så nu må vi se.

Jeg sidder og ser "Ved du hvem du er?" på DR1, der handler om slægtshistorien for Anders og Peter Lund Madsen. Man MÅ holde af de to. De er et par specielle mænd begge to, og jeg elsker deres tørre, sarkastiske humor.

Men det får mig også til at tænke på, hvad der mon er at finde i min egen slægtshistorie. Man bliver da nysgerrig :) Jeg ved kun få ting om de nærmeste forfædre, og det er, at min oldemor var englænder og min oldefar var bager. Men det er da sjovt at tænke, at man har fjern famlie i England. :)

Nu må jeg vist slutte, for jeg har en lille sulten og opmærksomhedskrævende kat, jeg hellere må få givet lidt at spise.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar